Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

ΑΕΚ, η τίμια προσφυγοπούλα…

Ξεχάστε ότι ξέρατε από λατινοαμερικάνικες σαπουνόπερες. Ξεχάστε την Μαρία την άσχημη, την Σουζάνα την παρθενοπιπίτσα, την Άννα Μαρία την ατίθαση, την Μιλάγκρος και δεν ξέρω γω τι άλλο. Σε αποκλειστικότητα παρουσιάζουμε τη νέα σαπουνόπερα με τον τίτλο “ΑΕΚ η τίμια προσφυγοπούλα”. Οι βασικοί χαρακτήρες του σίριαλ:


Η πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η ΑΕΚ. Πριν 5 τηλεοπτικές σεζόν έφτασε σε ένα συναισθηματικό αδιέξοδο και έπιασε πάτο. Τότε, ο πρώην της με το όνομα “Ντεμίνιο” αποφάσισε να τη σώσει. Γύρισε από την Ισπανία που είχε πάει μετανάστης και πουλούσε παπλώματα στην Μαδρίτη και μαζί με ορισμένους φίλους του την έσωσε από το αδιέξοδο. Πριν λίγο καιρό όμως ο Ντεμίνιο (που στην τελευταία σεζόν άφησε μουστάκι) αποφάσισε να χωρίσει με την ΑΕΚ. Ο ίδιος είπε ότι δεν μπορούσε να ακούει τον κόσμο να τους κακολογεί, αλλά μάλλον φταίει που άρχισε να κάνει κακές παρέες, κυρίως με τον Χόρχε “Ελ Τρένο” που τον γνώρισε από έναν κοινό φίλο γαιοκτήμονα στις πάμπας της Θεσσαλίας. Ο Ελ Τρένο μια φορά είχε παγώσει το Άμστερνταμ και μετά πήγε στην Αγγλία για να τους πάει το know-how.


Τα πράγματα ήρθε να σώσει ο Χόρχε Κιντίνιο. Ήταν αυτός που στις δύσκολες στιγμές, είχε πει στην ΑΕΚ τα SOS στην εξεταστική και τελικά έπεσε το άρθρο 44 και έτσι δεν χρωστάει πλέον (μαθήματα) και πάει να πάρει το πτυχίο της μετά από 15 χρόνια. Ο Κιντίνιο αγαπάει την ΑΕΚ, αλλά δεν θέλει να την κακομαθαίνει και να της παίρνει ακριβά δώρα και άλλα τέτοια. Συνήθως ο Κιντίνιο παρουσιάζεται σε κάθε επεισόδιο κρατώντας ένα κινητό.

Ο Κιντίνιο δεν χωνεύει καθόλου τον θείο της ΑΕΚ, τον επονομαζόμενο και “Ελ Πρίνθε Φρογκίτο” γιατί υποτίθεται ότι κατάγεται από τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. Ο Ελ Πρίνθε Φρογκίτο είχε παρατήσει την ΑΕΚ πριν πολλά πολλά χρόνια και τον έβριζαν όλοι επειδή τους πείραξε πολύ, καθώς παλιά τον αγαπούσαν και ας ήταν μονόχνωτος και κοιμόταν καμιά φορά στις οικογενειακές μαζώξεις. Τώρα στα γεράματα μαλάκωσε η καρδιά του, παρά τα χρόνια του είναι ακόμα ευθυτενής, και γύρισε στο σπίτι του ζητώντας συγγνώμη από την ΑΕΚ την τίμια προσφυγοπούλα. Συνήθως κρατάει ένα κομπολόι και κανείς δεν καταλαβαίνει τι λέει. Mαζί του έφερε κι έναν παλιόφιλό του, τον Εστέλιος που τα καλοκαίρια του αρέσει να ψαρεύει στα νησιά Μαλβίνας (που οι Άγγλοι τα λένε Φόκλαντς) και να παρακολουθεί τους Αργεντίνους ψαράδες.

Στην παρέα αυτή είναι κι άλλοι. Ο Τάκι “Ελ Τιτάν”, γόνος πλούσιας οικογένειας, του αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα, το τέννις, το σκουός, το γκολφ και το ποδόσφαιρο. Σαν γκεστ σταρ εμφανίζεται ακόμα ένας θείος της ΑΕΚ, ο Νικολό Νοτιά. Αυτός είναι πλούσιος και ζει κάπου στις Εστάδος Ουνίδος (ΗΠΑ) και τον αγαπούνε όλοι γιατί συχνά πυκνά στέλνει εμβάσματα για τα μικροέξοδα της τίμιας προσφυγοπούλας. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα της χτίσει ένα εξόχικο κοντά στο αεροδρόμιο.


Η ΑΕΚ όμως έπεσε πάλι σε κακοτοπιές και κινδυνεύει. Έτσι εμφανίστηκε ένας άλλος πρώην της. Ο “Ελ Τίγκρε” που παλιά είχε σχολή οδηγών στο Μαρακαΐμπο, αλλά του κατσε η καλή και τώρα έχει στόλο από γκαζάδικα και δικές του τις αποθήκες πετρελαίου από τον Παναμά μέχρι και Τιέρα ντελ Φουέγο. Ο “Ελ Τίγκρε” είναι κολλητός του “Ελ Πρίνθε Φρογκίτο” και ο Πρίνθε θέλει πολύ να τους παντρέψει, ενώ φαίνεται ότι κι ο θείος Νικολό δεν χαλιέται.


Τον Ελ Τίγκρε φαίνεται να τον θέλει κι ο Μοντεκρίστο του οποίου ο λόγος έχει μεγάλη πέραση στους αγρότες που δουλεύουν στα κτήματα της ΑΕΚ. Ο Μοντεκρίστο βέβαια δεν χωνεύει καθόλου τον Ελ Πρίνθε και μαζί με τους φίλους του είχαν πάρει τα άλογά τους και γύριζαν έξω από το σπίτι και το μαγαζί με τα τορτίγιας του Πρίνθε πριν κάποια χρόνια και φώναζαν “ΑΕΚ σ’αγαπώ, ΑΕΚ σ’ αγαπώ, Φρογκίτο δεν σε θέμε να φύγεις από δω”. Ο Μοντεκρίστο αγαπάει την ΑΕΚ κι αυτός και δεν θέλει να τη δει να μετακομίζει από το πατρικό της, αλλά να το ξαναχτίσει.

Η συνέχεια επί της οθόνης…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ιστορίες για το τζάκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

“Το αν κερδίζεις ή χάνεις είναι δευτερεύον”

Στις αρχές της δεκαετίας του 40′ ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ένας από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες που έχει βγάλει η Αργεντινή και ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα, εργαζόταν σε μια βιβλιοθήκη στο Μπουένος Άιρες. Παρ’ όλο που ο Μπόρχες άνηκε στην κατηγορία των λογοτεχνών που αδιαφορούσαν πλήρως (σε βαθμό σνομπισμού) για το ποδόσφαιρο, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ας φιλοσοφήσουμε…

Υπάρχουν κάποιες ανθρώπινες ανάγκες οι οποίες δεν έχουν αλλάξει εδώ και πολλούς αιώνες. Μια εξ αυτών είναι η ανάγκη του ατόμου να φιλοσοφεί. Για τα πάντα. Για τις σχέσεις των ανθρώπων, την αγάπη, τα όνειρα, τη φιλία, τον θάνατο, την τρέλα και για τη ζωή γενικότερα. Όπως είναι φυσικό το ίντερνετ βοηθάει σημαντικά στην προώθηση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “ΑΕΚ, η τίμια προσφυγοπούλα…”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Απλά απολαυστικό!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *