Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Βρωμοδουλειές και βρωμοδουλίτσες


Τον τελευταίο καιρό όλοι ασχολούμαστε με την διαιτησία.
Κι όταν στην Ελλάδα ασχολείσαι με την διαιτησία, τουλάχιστον τα τελευταία 13 χρόνια, η συζήτηση δεν μπορεί παρά να έχει κύριο πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό.
Ατυχώς όμως όλοι επικεντρωνόμαστε στις κρίσιμες φάσεις, (τα μπενάλντυ και τα οφσάϊντ) και χάνουμε την πεμπτουσία των επιστημονικών διαιτησιών τις οποίες απολαμβάνει η ξακουστή ομάς του επινείου.
Διότι φίλοι μου, μόνο αν παρακολουθήσεις έναν ολόκληρο αγώνα του Ολυμπιακού και όχι απλώς φάσεις, μπορείς να καταλάβεις τί ακριβώς συμβαίνει στις αναμετρήσεις του, ειδικά στο Καραϊσκάκη.
Αν αντέξεις σε ένα τέτοιο υπερθέαμα (το οποίο ασφαλώς δεν ξεφεύγει απ τον υψηλότατο μέσο όρο των υπολοίπων εξαίρετων αγώνων της σουπερλίγκας) θα συμπεράνεις κι εσύ αβίαστα πως οποιαδήποτε μικρομεσαία (ή και μεσαία) ομάδα περάσει απλώς τη σέντρα στο Καραϊσκάκη διαπράττει άθλο ανάλογο του τρίτου χθεσινοβραδυνού γκολ του Μέσσι.
Το πρέσιγκ αποκτά την δική του ξεχωριστή σημασία εκεί κοντά στο Δελφινάριο.
Και αν υποθέσεις πως οι διαιτητές απλά επιτρέπουν το σκληρό παιχνίδι γιατί την είδαν Βρεττανοί, είσαι γελασμένος. Αν αποτολμήσει και η αντίπαλη ομάδα να πιέσει με τον ίδιο τρόπο, τα φάουλ και οι κάρτες πέφτουν σαν βροχή, έτσι γιά να της κοπεί η όρεξη και να προστατευθούν παράλληλα τα μεγάλα αστέρια της ομάδος του δαφνοστεφανομένου εφήβου. Πρώτα μπάλα, μετά πόδια ο Αβραάμ στον Πόϊ; Τίποτα απ τον διαιτητή, που δύο λεπτά αργότερα σε ανάποδη φάση μεταξύ Τοροσίδη και Τζιωρτζιόπουλου υποδεικνύει φάουλ και κίτρινη κάρτα στο αριστερό μπακ της Skoda. Η συνέχεια γνωστή. Φάουλ και 1-0.
Πηδάει ο Κιντάνα με τον Ντιόγο γιά να διεκδικήσουν κεφαλιά; Σπρώχνει ο Ντιόγο από πίσω τον Κιντάνα αλλά η μπάλα προσκρούει στο χέρι του λίγο πριν σωριαστεί στο έδαφος. Φυσικά είναι φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού. Επίσης κάρτα δέχεται ο Κιντάνα επειδή τόλμησε να κερδίσει φάουλ σε άλλη φάση εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως εκείνη την ώρα ο ρέφερι έβηξε και ακούστηκε σφύριγμα.
Και φυσικά δεν χρειάζεται να πω πως το γράμμα του νόμου αφορά μόνο τα υπέρ του Ολυμπιακού πέναλτυ τα οποία πολλές φορές είναι αυστηρά αλλά δίκαια. Θα χρειαστεί κάποιος παίκτης του Βαλβέρδε να κάνει καμιά δεκαριά φορές φάουλ από πίσω πριν να δει (άν δει) την κίτρινη κάρτα του διαιτητή.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις είναι να απορεί κανείς όχι γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ακόμα βαθμό στην έδρα του, αλλά γιατί κερδίζει τελευταία με τέτοια δυσκολία τους Θρασύβουλους και τις Σκόντες…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο απολαυστικός Νίκος Αναστόπουλος

Σύμφωνα με μια ιστορία, από αυτές τις λίγο ποδοσφαιρικές και λίγο καφενειακές που συνήθως ξεκινάνε από κάποιον ρεπόρτερ ομάδας και στη συνέχεια κυκλοφορούν στα γήπεδα για χρόνια χωρίς ποτέ κανένας να είναι σίγουρος για την εγκυρότητα τους, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο του Άρη ένας μάνατζερ προσπαθούσε να του σπρώξει έναν παίκτη, τονίζοντας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο τελευταίος χορός του ερασιτεχνικού αθλητισμού (ή μήπως όχι)

Δύο μήνες καραντίνας σε κάνουν να σκεφτείς πολλά και να φτάσεις, κάποιες φορές, ακόμα και στα όρια με τον εαυτό σου. Θα βαρεθείς, θα εκνευριστείς, θα γίνεις περίεργος. Περισσότερο απ’ όσο είσαι, μερικές φορές. Αυτή είναι η κακή πλευρά. Υπάρχει όμως και η καλή. Αυτή που σε βάζει να σκεφτείς και να φέρεις απέναντί σου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *