Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κέρδισε το ποδόσφαιρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Reuters): Σε αγώνα που τελείωσε πριν από λίγο, στα πλαίσια του Κυπέλλου Ελλάδος, ΠΑΟΚ και Άρης έμειναν ισόπαλοι στο 0-0. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Για την ακρίβεια η λέξη ποιότητα στην περιγραφή του συγκεκριμένου αγώνα νιώθει πιο άβολα και απ’ την περίπτωση που θα την τοποθετούσε κάποιος σε κριτική τραγουδιού της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

Στο τέλος του παιχνιδιού, δεκάδες άνθρωποι διαφορετικών οπαδικών προτιμήσεων, συμφώνησαν ότι ήταν το χειρότερο ντέρμπι στην ιστορία του ποδοσφαίρου, το οποίο διεξήχθη στον χειρότερο αγωνιστικό χώρο, που έχει δει κανείς από την ημέρα που οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να κονομάνε εκατομμύρια. Αποτέλεσμα της τραγικής αυτής κατάστασης του El patatal – νονός του συγκεκριμένου χαρακτηρισμού είναι κάποιος Ισπανός διεθνής ποδοσφαιριστής και όχι εμείς – ήταν να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς σοβαρή φάση. Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων επιδόθηκαν σ’ έναν περίεργο αγώνα για το ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη, αλλά στο τέλος κανένας δεν ενημέρωσε τους θεατές και τηλεθεατές, ποιος κέρδισε.

Μια αντιπροσωπευτική εικόνα του παιχνιδιού μπορεί να θεωρηθεί η παρακάτω: Παίκτης, ανεξαρτήτου φανέλας, βλέπει την μπάλα να κατευθύνεται πάνω του, μετά από 5 κλωτσιές και 12 καραμπόλες σε πόδια – ανεξαρτήτου κάλτσας – και τρύπες στο χόρτο, την κοντρολάρει άσχημα, ‘παλεύει’ για δυο δευτερόλεπτα με τις λάσπες, κοιτάει όλες τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν και τελικά επιλέγει την χειρότερη! Και ξανά απ’ την αρχή..

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού και η πεντάλεπτη, τουλάχιστον, διακοπή, που υπήρξε στο πρώτο ημίχρονο, όταν ..γνωστοί-άγνωστοι, τους οποίους δεν τολμάμε να στοχοποιήσουμε, μην αντέχοντας τον φρενήρη ρυθμό του αγώνα, πέταξαν αντικείμενα στον Σιστόν, που τόλμησε να παει να εκτελέσει ένα κόρνερ μπροστά τους, ώστε να χαλαρώσει το παιχνίδι και να μπορέσουν να ανασάνουν οι θεατές. Το εγχείρημα στέφτηκε με απόλυτη αποτυχία, αφού ένας φίλαθλος εκεί κοντά δεν άντεξε την πανδαισία που προσφερόταν στο χόρτο και λιποθύμησε από οπτική ηδονή.

Μετά το τελικό σφύριγμα του Τάσου του Κάκου, του οποίου το ρολόι στο πρώτο ημίχρονο δούλευε διαφορετικά απ’ ολα τα υπόλοιπα του πλανήτη – όπως οφείλει να δουλεύει ένα ρολόι στο χέρι του Τάσου του Κάκου – οι δυο ομάδες μετά από την σύμφωνη γνώμη όλων, όσων αντιπαθούν το ποδόσφαιρο, αποφάσισαν να παίξουν και δεύτερο παιχνίδι σε λίγες μόλις μέρες στο Χαριλάου, για να μπορέσουν και οι οπαδοί του Άρη να ζήσουν από κοντά αυτήν την μοναδική εμπειρία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο, ΠΑΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

11 Έλληνες που έγιναν (ή θα θέλαμε να γίνουν) χαρτάκια της Πανίνι

Πάει πάνω από ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε η Πανίνι σάγκα του σομπρέρο. Γνωστοί ή λιγότερο γνωστοί, αλλά πλέον λατρεμένοι, ποδοσφαιριστές σε υπέροχα γραφικά ενσταντανέ στα όρια του pop icon. Ωστόσο χιλιάδες ήταν οι επιστολές που πλημμύρισαν το γραμματοκιβώτιο του σομπρέρο και απαιτούσαν την αποκατάσταση μιας τεράστιας αδικίας. Το “Θέλουμε Έλληνες σε χαρτάκια Πανίνι” εξελίχθηκε σε να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ας φιλοσοφήσουμε…

Υπάρχουν κάποιες ανθρώπινες ανάγκες οι οποίες δεν έχουν αλλάξει εδώ και πολλούς αιώνες. Μια εξ αυτών είναι η ανάγκη του ατόμου να φιλοσοφεί. Για τα πάντα. Για τις σχέσεις των ανθρώπων, την αγάπη, τα όνειρα, τη φιλία, τον θάνατο, την τρέλα και για τη ζωή γενικότερα. Όπως είναι φυσικό το ίντερνετ βοηθάει σημαντικά στην προώθηση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Κέρδισε το ποδόσφαιρο”

  1. Ο/Η Xristos λέει:

    “Για την ακρίβεια η λέξη ποιότητα στην περιγραφή του συγκεκριμένου αγώνα νιώθει πιο άβολα και απ’την περίπτωση που θα την τοποθετούσε κάποιος σε κριτική τραγουδιού της Τζούλιας Αλεξανδράτου.”

    Απλά θεός…

  2. Ο/Η Termite λέει:

    Κορυφαίο μάτς…εμένα με κράτησε καθηλωμένο…περισσότερο απο τον Λάκη τον Γλυκούλη!

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ποιός Λάκης ο γλυκούλης;
    ΠΑΟΚ και Αρούλης 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *