Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο νέος Ζιντάν ή ο νέος Μπέκαμ;

Ο Yoann Gourcuff δεν έχει κλείσει καν τα 23. Η πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων πιθανόν δεν τον έχει καν ακουστά. Παρ’όλα αυτά, θα χρειαζόταν κάποιες μέρες απ’τη ζωή του για να συλλέξει όλα τα κείμενα που έχουν δημοσιευτεί γι’αυτόν: Ελπιδοφόρο ξεκίνημα στην Ρεν απ’τα 17 του, συμμετοχές στις μικρές εθνικές της Γαλλίας, μεταγραφή στην Μίλαν (σκόραρε μάλιστα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ), κλήση στην εθνική ανδρών της Γαλλίας και τελικά δανεισμός στην Μπορντό για την φετινή περίοδο.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή όμως είναι η ‘εναλλακτική πλευρά’ της καριέρας του, που αποτελείται κυρίως από προσωνύμια. “Ο νέος Ζιντάν” στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και “the next big thing in football” (κυρίως για τον συνδυασμό ομορφιάς-ποδοσφαιρικού ταλέντου και τα σχετικά κουτσομπολιά που τον συνοδεύουν) και “βόμβα του μήνα” για τον μήνα Δεκέμβριο από Γαλλικό γκέι περιοδικό, στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Για να επαληθεύσει τον τελευταίο αυτό τίτλο πριν ένα μήνα περίπου ο Γάλλος ήταν αρκετά εκδηλωτικός σ’εναν πανηγυρισμό του. Στο τέλος αυτού του βίντεο τον βλέπουμε να γιορτάζει μια απ’τις νίκες της ομάδας του. Φορώντας μόνο το βρακί του. Και τρέχοντας σε slow-motion.

Στο χθεσινό παιχνίδι με την PSG φρόντισε να επαληθεύσει επιτέλους και τα ποδοσφαιρικά παρατσούκλια που του κολλήσαν. Ντυμένος αυτή τη φορά και ανάμεσα από αρκετούς αντιπάλους, εναλλάσσει την μπάλα από το ένα πόδι στο άλλο μέσα σε τρία δευτερόλεπτα περισσότερες φορές απ’οτι το κάνει ο μέσος Έλληνας ποδοσφαιριστής σε μισό λεπτό. Προπόνησης.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Γαλλικό ποδόσφαιρο, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο Έλληνας Μαραντόνα

Σε κάποια από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού είχα την τύχη να γνωρίσω τον κύριο Θάνο, που εκείνη την εποχή ήταν δάσκαλος στο σχολείο μας. Το καλό με τον κύριο Θάνο ήταν ότι αγαπούσε το ποδόσφαιρο τόσο πολύ που αν η μέρα ήταν ηλιόλουστη και τον τσιγκλούσες έξυπνα δεν δίσταζε να τελειώσει γρήγορα-γρήγορα το μάθημα και να αφήσει την τάξη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σωθήκαμε από την European Super League, αλλά δεν σώσαμε το ποδόσφαιρο

Νομίζω ότι οι περισσότεροι από μας, τουλάχιστον όσοι δεν είναι αυτό που λέγεται στα αγγλικά “πλαστικοί οπαδοί” και δεν αποφάσισαν τι ομάδα θα υποστηρίζουν στα 20 (και πολύ πιθανό αργότερα άλλαξαν ομάδα), ανακουφιστήκαμε όταν η European Super League και το πλάνο της κατέρρευσε. Για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, η ESL ήταν το σχέδιο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ο νέος Ζιντάν ή ο νέος Μπέκαμ;”

  1. Ο/Η Puppet_Master λέει:

    “εναλλάσσει την μπάλα από το ένα πόδι στο άλλο μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, περισσότερες φορές απ’οτι το κάνει ο μέσος Έλληνας ποδοσφαιριστής σε μισό λεπτό”

    axxaxax tragikh alithia…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *