Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Σε ξένο αχυρώνα


Ολα τα δίκια του κόσμου να είχε ο ΣΥΡΙΖΑ γιά το θέμα του Βωβού, χθες το πρωί τα απώλεσε με τις δηλώσεις Τσίπρα. Οχι πως ο Βωβός έπαψε να είναι ένας στυγνός επιχειρηματίας που δρα στο διακριτικό πλαίσιο που του επιτρέπει το ελληνικό κατστημένο (βλέπε αγορά οικοπέδου ΕΤΜΑ από Εθνική Τράπεζα και παραχώρηση γιά ψίχουλα στον Βωβό), αλλά γιατί ο Αλέξης προσπάθησε να βάλει «τρικλοποδιά» στον Παναθηναϊκό, πράγμα που λογικά δεν θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει.
Γιατί πώς να ερμηνεύσω την δήλωσή του πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να αρχίσει το χτίσιμο αύριο το πρωί;
Σε μιά προσπάθεια να κατευνάσει το μένος των οπαδών της ομάδας γιά τα εμπόδια που πιστεύουν πως βάζει στην κατασκευή του νέου γηπέδου, ο Τσίπρας κάλεσε τον Παναθηναϊκό να ξεκινήσει το χτίσιμο σε ξένο οικόπεδο.
Αφού, όπως είπε, η απόφαση γιά αναστολή της κατασκευής του εμπορικού κέντρου δεν αφορά το γήπεδο, ο Παναθηναϊκός μπορεί να συνεχίσει να χτίζει στο οικόπεδο του Βωβού.
Ο οποίος Βωβός βέβαια, απ την στιγμή που δεν τον αφήνουν να χτίσει εμπορικό κέντρο θα προσφύγει κατά του Παναθηναϊκού και θα ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα.
Και μετά, πιάς τ αυγό και κούρεφ το.
Είναι αυτό μιά θέση που συμβάλει στην λύση του προβλήματος;
Ασφαλώς όχι. Το αντίθετο θα έλεγα.
Ετσι κι αλλοιώς η ουσία χάθηκε τόσο καιρό.
Και η ουσία γιά μένα είναι πως το κράτος ΧΡΩΣΤΑ στον Παναθηναϊκό ένα οικόπεδο γιά να χτίσει το νέο του συγκρότημα (γιατί ξεχνάμε και το γήπεδο του μπάσκετ και τις εμπορικές χρήσεις). Οπως το χρωστά και στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ και στον Αρη και σε οποιαδήποτε ομάδα θελήσει να χτίσει τα δικά της γήπεδα.
Χρόνια τώρα ο ΟΠΑΠ, η ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση, το ΟΑΚΑ, βγάζουν λεφτά στις πλάτες των ομάδων. Ποιός αλήθεια έχει υπολογίσει πόσα δις έχει πετάξει ο πιό κερδοφόρος (και μονοπωλιακός βεβαίως) κρατικός οργανισμός σε διαφημίσεις αριστερά και δεξιά; Ποιός μπορεί να υπολογίσει τα κέρδη που στην πορεία των χρόνων (και δεν εννοώ μόνο των δέκα ή είκοσι) έχει βγάλει η κρατική τηλεόραση απ το ποδόσφαιρο;
Πέραν όλων των άλλων, ο Παναθηναϊκός δεν χρωστά δραχμή σε κανέναν, δεν μπήκε ποτέ σε ρυθμίσεις χρεών, δεν επιβάρυνε τον Ελληνα φορολογούμενο με μία δραχμή.
Την στιγμή που άλλοι ρύθμιζαν απ το παράθυρο το…θέμα τους, την στιγμή που ακόμα και το προπονητήριο του Ρέντη είχε ενταχθεί στον φάκελο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, την στιγμή που κανείς δεν γνωρίζει πότε και από ποιόν πληρώθηκε η κατασκευή των δημοσιογραφικών του γηπέδου Καραϊσκάκη, δεν νομίζετε πως έχουν κάθε δικαίωμα όλοι να ζητήσουν τουλάχιστον μιά έκταση γιά να χτίσουν;
Η γυναίκα του Καίσαρα ούτε είναι ούτε δείχνει τιμία στην Ελλάδα. Τουλάχιστον ας φροντίσει να μην δείχνει τόσο πρόστυχη…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η επιλεκτική περηφάνια του Έλληνα οπαδού

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με τα απολύτως απαραίτητα και βασικά. Παντού, όπου κυλάει ή παίζει μια μπάλα, υπάρχει τεράστια αντιπαλότητα ανάμεσα στους οπαδούς διαφόρων ομάδων. Αυτό το ξέρουμε όλοι και το βλέπουμε όλοι. Ο Γκάρι Νέβιλ, για παράδειγμα, κατέκτησε ό,τι βγαίνει σε κούπα με τη Γιουνάιτεντ, και ακόμα και τώρα που έχει αποσυρθεί, πάει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί αγαπάμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 ετών του Ολυμπιακού και των 180 κιλών του πρόεδρού του, το sombrero, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, σας δίνει μια μικρή αλλά πειστική λίστα των λόγων για τους οποίους όλοι οι πραγματικοί ποδοσφαιρόφιλοι πρέπει να αγαπάνε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. • Γιατί είναι χοντρός και όλοι ξέρουμε ότι οι χοντροί είναι καλοί άνθρωποι. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Σε ξένο αχυρώνα”

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    ”Και η ουσία γιά μένα είναι πως το κράτος ΧΡΩΣΤΑ στον Παναθηναϊκό ένα οικόπεδο γιά να χτίσει το νέο του συγκρότημα (γιατί ξεχνάμε και το γήπεδο του μπάσκετ και τις εμπορικές χρήσεις). Οπως το χρωστά και στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ και στον Αρη και σε οποιαδήποτε ομάδα θελήσει να χτίσει τα δικά της γήπεδα”…
    Αν καλέ μου φίλε “χρωστα” οικοπεδα το ελληνικό κράτος στις ΠΑΕ, ας δωσει και σε μένα ένα μικρό οικοπεδο που τοχω ανάγκη…
    Ας μην κοροιδευόμαστε , οποιος θελει να χτίσει γήπεδο , θα πρεπει να βρει και να ΑΓΟΡΑΣΕΙ και το οικόπεδο

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Πόσα δισεκατομμύρια έχεις δώσει εσύ φίλε μου στον ΟΠΑΠ, στην ΕΡΤ, στην ΕΡΑ, στο ΟΑΚΑ;
    Αν έχεις δώσει έστω και το 1/100 αυτών που ξοδεύει ο ΟΠΑΠ γιά να δίνει επιχωρηγήσεις σε ανύπαρκτα σωματεία μαϊμού και εφημερίδες…ευρείας κυκλοφορίας, να πάρεις όχι ένα οικοπεδάκι αλλά το…Λόφο του Στρέφη.
    Στην χώρα των Βατοπεδίων, των κουμπάρων, του Βουλγαράκη, του Κακκαλισκάκη, δεν νομίζεις πως είναι πολύ αργά να θυμηθούμε το νόμιμο και το ηθικό;
    Μας πήρε που μας πήρε η μπάλα, μην είμαστε τώρα και υποκριτές…

  3. Ο/Η balkou λέει:

    Δεν ξέρω τι γνώσεις έχεις με τα οικοδομικά, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται εισφορά σε γη και χρήμα. Για τα στρέμματα του Βωβού ισχύει επίσης, οπότε ας μη μας το παρουσιάζουν οι Κακλαμάνηδες ως “δωρεά” του επιχειρηματία.
    Επίσης, μπορείς να μας εξηγήσεις πώς ο νόμος που ψηφίστηκε για το γήπεδο (έτσι δε μας λένε?), δεν προβλέπει διοικητική πράξη (έκδοση άδειας δηλαδή) για το γήπεδο αυτό καθ’αυτό (παραπέμπει στον κλασσικό τρόπο όπως κάνουμε όλοι μας για να χτίσουμε κάτι), αλλά αντίθετα περιλαμβάνει την εκδοση άδειας για το Μολ του Βωβού? Τόση μέριμνα για το Μολ και όχι για το γήπεδο? Μήπως κάποιος μας δουλεύει ψιλό γαζί?
    Αν διαβάσεις την απόφαση του ΣτΕ, κάνει σαφή διαχωρισμό γηπέδου-Μολ, κάνει σαφή αναφορά ότι η έκταση που περιέρχεται στο Δήμο δεν είναι δωρεά αλλά εισφορά σε γη.
    Τέλος, γνωρίζεις τη δήλωση Κακλαμάνη ότι δεν υπογράφει την άδεια για το γήπεδο (τη διοικητική πράξη που λέγαμε) αν δε γίνει και το Μολ? Μα τόσο ενδιαφέρον για το γήπεδο?

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Το θέμα είναι πως το οικόπεδο ανήκει στον Βωβό.
    Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
    Αφού του το πούλησε γιά ψίχουλα η Εθνική Τράπεζα, είναι δικό του.
    Τα υπόλοιπα δυστυχώς δεν ενδιαφέρουν σ αυτή τη φάση
    Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να χτίσει γήπεδο σε ξένο οικόπεδο.
    Εκτός αν το συμβούλιο επικρατείας του το επιτρέπει…
    Και γιά να τελειώνουμε με το θέμα του Συμβουλίου επικρατείας, εγώ θα σου πω κάτι που προκύπτει απ την εμπειρία μου στα δημόσια έργα (έργα οδοποιίας και σιδηροδρομικά) εδώ και 17 χρόνια
    Θέμα πολιτικής βούλησης είναι η όλη υπόθεση. Ας μην χρησιμοποιούν κάποιοι σαν άλλοθι τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Θα γνωρίζεις βέβαια πως το συμβούλιο επικρατείας είχε σταματήσει την Περιφερειακή του Υμηττού και την Εγνατία.
    Φυσικά και γιά τα δύο βρήκε λύση το κράτος και τα έργα κατασκευάστηκαν.
    Σιγά τώρα μην δεν μπορούν να διευκρινίσουν τί σημαίνει όμορη περιοχή.
    Μ ένα προεδρικό διάταγμα λύνονται αυτά.
    Εγώ αυτά ξέρω…

  5. Ο/Η balkou λέει:

    Έχει διαφορά το οδικό έργο με το κτίριο που μπορεί να’χει διαφορετικές χρήσεις (κατοικία, εμπορικός χώρος, πολιτισμός κλπ). Το οικόπεδο δεν είναι όλο του Βωβού ακόμη κι αν το αγόρασε όλο. Η περιοχή δεν ήταν πολεοδομημένη και όπως γίνεται παντού, με την πολεοδόμηση έπρεπε να υπάρχει εισφορά σε γη και σε χρήμα. Την εισφορά σε γη στην περίπτωση του Βωβού την έχουν παρουσιάσει ως “δωρεά”, πράγμα που δεν ισχύει φυσικά. Αυτό γίνεται αναγκαστικά όχι γιατί κάνει χάρη.

  6. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ωραία
    Εύχομαι οι ίδιες ευαισθησίες να επιδειχθούν και σε άλλα…όμορα εμπορικά κέντρα 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *