Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ώστε έτσι είναι τα ..γκολ!

Σε παιχνίδι που τελείωσε πριν από λίγο στην μαγευτική Θεσσαλονίκη, ο Άρης επικράτησε του Ηρακλή με 1-0, μέσα στο Καυτατζόγλειο στο πλαίσιο της Σούπερ Λίγκ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης – το οποίο συνάμα ήταν και το πρώτο γκολ που μπήκε στην συμπρωτεύουσα τις τελευταίες εφτά μέρες, μετά από ένα γκολ στην προπόνηση του Αγροτικού Αστέρα – σημείωσε με κεφαλιά ο Αργεντίνος Μπατιόν, ο οποίος βρήκε ελεύθερο χώρο στην περιοχή του αντιπάλου, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι μέχρι εκείνο το σημείο κανένας δεν είχε αντιληφτεί την ύπαρξη του στο γήπεδο. Το γκολ δεν πανηγυρίστηκε άμεσα από τους φιλάθλους του Άρη, καθώς κανένας τους δεν πίστεψε ότι θα κατοχυρωθεί τελικά υπέρ της ομάδας τους, μετά από 789 λεπτά αφλογιστίας, διάστημα αρκετά μεγάλο για να αναθεωρήσει και ο τελευταίος οπαδός την άποψη του, πως ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα.

Μετά την επίτευξη του αναπάντεχου γκολ, δεν υπήρξε καμία άλλη ευκαιρία, καθώς οι άνθρωποι και των δυο ομάδων αδυνατούσαν να συνειδητοποιήσουν, πως ο ηλεκτρονικός πίνακας δεν έδειχνε το συνηθισμένο ‘0-0’. Αποτέλεσμα της αδράνειας αυτής, ήταν να εισέλθει αγανακτισμένος οπαδός των γηπεδούχων στον στίβο του γηπέδου, να φτάσει ανενόχλητος δίπλα στον πάγκο του Ηρακλή κι εκεί κατά πρόσωπο να εκδηλώσει στους υπεύθυνους της ομάδας, την δυσαρέσκεια του για την απρόσμενη τροπή του αγώνα.

Πριν την επίτευξη του τέρματος, οι δυο ομάδες κατά κύριο λόγο ταλαιπώρησαν το άθλημα, αν και γι’αυτό δεν παίρνουμε και όρκο καθώς η συνδρομητική τηλεόραση – η οποία, να σημειωθεί, σκοπεύει να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος και τα επόμενα χρόνια! – έχασε το 20% του, έτσι κι αλλιώς ελάχιστου, πραγματικού χρόνου παιχνιδιού, για να μας δείξει σε κοντινά πλάνα τον κάμερα μαν να τραβάει από ψηλά (δυο φορές!), τους ρεπόρτερ του σταθμού να κρυώνουν, εφτά παιδάκια, πέντε γκόμενες και το νερό να πέφτει απ’το πρόσωπο του Λαμπριάκου σε ..Αγγελοπουλική κίνηση.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ..ανύπαρκτος, καθώς ο νεαρός διαιτητής σφύριξε περισσότερες φορές απ’οσες έχει σφυρίξει ο Πιτσίλκας, στην καριέρα του. Στο μπάσκετ! Οποιαδήποτε στιγμή, το μυαλό κάποιου παίκτη σκεφτόταν να πλησιάσει την αύρα αντιπάλου, ο κ. Κωνσταντινέας σταματούσε το παιχνίδι και χάιδευε το κεφάλι του δόλιου ποδοσφαιριστή για λόγους συνετισμού. Στις ελάχιστες φορές που ανταλλάχτηκαν περισσότερες από 6 πάσες, χωρίς να ακουστεί σφύριγμα, ο Ηρακλής κατάφερε να χαραμίσει όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν απέναντι απ’τον Σηφάκη κι έτσι με άμεση εφαρμογή του πρώτου και βασικότερου άγραφου νόμου του αθλήματος, ο Άρης σκόραρε και κέρδισε για πρώτη φορά από …παλιά.

Στα αξιοσημείωτα, τέλος του αγώνα, πέρα απ’το γκολ φυσικά, είναι η αντικατάσταση του Ρεγκέιρο, η αντικατάσταση του Κόκε και η επίτευξη τέρματος για τον Άρη, από στημένη φάση. Κι όλα αυτά, στο ίδιο παιχνίδι!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ηρακλής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Fair Play, αυτός ο άγνωστος

https://youtu.be/8j9WtBvfgyw Αρκετά χρόνια πριν ο Βασίλης Αυλωνίτης μας ενημερώσει για το Πνέυμα και την Ηθική, ιδρύθηκε στην Αργεντινή η ομάδα με το όνομα Άμυνα και Δικαιοσύνη, με τα πρασινοκίτρινα γεράκια να κλείνουν 80 χρόνια ζωής πλέον. Απ’ ότι φαίνεται, τουλάχιστον στη Β’ ομάδα τους, δεν παίρνουν πολύ στα σοβαρά το κομμάτι της δικαιοσύνης. Η Ντεφένσα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί αγαπάμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 ετών του Ολυμπιακού και των 180 κιλών του πρόεδρού του, το sombrero, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, σας δίνει μια μικρή αλλά πειστική λίστα των λόγων για τους οποίους όλοι οι πραγματικοί ποδοσφαιρόφιλοι πρέπει να αγαπάνε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. • Γιατί είναι χοντρός και όλοι ξέρουμε ότι οι χοντροί είναι καλοί άνθρωποι. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *