Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

H οπτικοποίηση μιας προσδοκίας

Το μεγαλύτερο ποσοστό των προσδοκιών μας στο ποδόσφαιρο – όπως και στη ζωή φυσικά – παραμένει ανεκπλήρωτο. H ματσάρα που περιμένεις να δεις συνήθως καταλήγει σε ‘σούπα’. Ο Λατίνος επιθετικός που φαντασιώνεσαι να σκίζει τα δίχτυα δεν μπορεί να κάνει κοντρόλ σε ακίνητη μπάλα. Το φάουλ σε πολύ καλή θέση που ελπίζεις να ‘γράψει’ καταλήγει στο δεύτερο διάζωμα της κερκίδας. Η επίθεση της ομάδας σου που ονειρεύεσαι ότι θα βγάζει φωτιές σκοράρει μόνο με πέναλτι.

Όταν το καλοκαίρι η Μπαρσελόνα απέκτησε, έναντι αδράς ομολογουμένως αμοιβής, τον καλύτερο δεξιό μπακ του πλανήτη, τον Βραζιλιάνο Ντάνι Άλβες, για να συνεργαστεί με το καλύτερο δεξί εξτρέμ του σύμπαντος, τον Αργεντινό Λιονέλ Μέσσι, στο μυαλό μου ήρθαν ασυναίσθητα εικόνες κατά τις οποίες οι δυο τους σμπαραλιάζουν κάθε άμυνα, συνδυαζόμενοι με κλειστά μάτια και με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Ευτυχώς σ’αυτήν την περίπτωση οι προσδοκίες όλων των αγνών ποδοσφαιρόφιλων δεν διαψεύστηκαν.

Λίγες ώρες πριν, στο ‘Βιθέντε Καλντερόν’, η φαντασίωση αυτή έγινε πράξη για πολλοστή φορά φέτος, αναγκάζοντας ακόμα και τους οπαδούς της Ατλέτικο να αποθεώσουν τον Μέσσι κατά την αντικατάσταση του (και αφού προηγουμένως είχε σημειώσει χατ τρικ, έχοντας κι ένα δοκάρι).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Αριθμός Μέλους Νο.1

“Με θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του Μανουέλ Μανιός Γκονθάλμπο, μέλος νούμερο 1 της Μπαρσελόνα, στην ηλικία των 101 ετών. Ο Μανουέλ Μανιός Γκονθάμπο υπήρξε μέλος από τις 5 Σεπτεμβρίου του 1932. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη”. Την παραπάνω ανακοίνωση την έβγαλε η επίσημη Μπαρσελόνα στους λογαριασμούς […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Λιονέλ Μέσι και όλοι οι άλλοι

Ήταν τέτοιες ακριβώς μέρες πριν από ένα χρόνο όταν η Μπαρτσελόνα φιλοξενούνταν στην έδρα της Μπέτις. Το Μπενίτο Βιγιαμαρίν ήταν κατάμεστο αλλά αυτό δεν οφειλόταν στην πολύ εμπορική αντίπαλο, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ομάδες της Ισπανίας. Οι οπαδοί της Μπέτις θεωρούνται οι πιο παθιασμένοι στη χώρα και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία, γεμίζοντας το γήπεδο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *