Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

“He faced it all and he stood tall”

Ο Ντάριο Σίλβα είναι Ουρουγουανός επιθετικός. Στο βιογραφικό του έχει σημειωμένα τα ονόματα των Κάλιαρι, Εσπανιόλ, Μάλαγα, Σεβίλλη και Πόρτσμουθ, με υπογράμμιση στο όνομα της Μάλαγα της οποίας τη φανέλα φόρεσε 100 φορές. Ενδιάμεσα έπαιξε 49 φορές (14 γκολ) στην κορυφή της επίθεσης της εθνικής ομάδας της χώρας του παρέα με τον Ρεκόμπα, συμμετέχοντας σε ένα Μουντιάλ και σε ένα Κόπα Αμέρικα.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2006, κι ενώ είχε επιστρέψει στην πατρίδα του για να είναι κοντά στον άρρωστο πατέρα του, το φορτηγάκι του τράκαρε σε μια κολόνα φωτισμού στο Μοντεβιδέο. Ο ίδιος πετάχτηκε εκτός του οχήματος με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά το κεφάλι του και το δεξί του πόδι. Ύστερα από άμεση απόφαση των γιατρών το πόδι κάτω από το γόνατο ακρωτηριάστηκε το ίδιο βράδυ. Πιθανοί φόβοι για περαιτέρω μόλυνση, που θα έθεταν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του, δεν επιβεβαιώθηκαν και ο Σίλβα γύρισε μετά από 12 μέρες σπίτι του.

Μετά από αρκετό καιρό αποφάσισε να βάλει προσθετικό πόδι για να μπορεί να περπατάει πιο εύκολα. Εχθές έκανε ένα βήμα παραπάνω. Ένα πολύ μεγάλο βήμα για την ακρίβεια. Έπαιξε για πρώτη φορά μπάλα μετά από τρία χρόνια, σε έναν φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα για τα παιδιά μεταξύ Ουρουγουανών και Αργεντινών, στον οποίο μάλιστα σκόραρε με πέναλτι εν μέσω αποθέωσης.

Με δηλώσεις του σε μια αγγλική εφημερίδα αποκάλυψε πως το 2012 θα ήθελε να συμμετάσχει στους Oλυμπιακούς Αγώνες σαν κωπηλάτης. Η ζωή άλλωστε δεν σταματάει σε ένα χτύπημα, όσο δυνατό κι αν είναι. Όπως λέει η πασίγνωστη ατάκα “Η δόξα δεν βρίσκεται στο να μην αποτυχαίνεις ποτέ, αλλά στο να ξανασηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις” ή όπως θα σχολίαζε και ο τεράστιος Αλ “Cocksucker” Σουέραντζεν του υπέροχου ‘Deadwood‘:

Pain or damage don’t end the world. Or despair, or fucking beatings. The world ends when you’re dead. Until then, you got more punishment in store. Stand it like a man and give some back.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το Ραμαζάνι στη Διάρκεια του Μουντιάλ

Χθες άρχισε το Ραμαζάνι, η μεγαλύτερη ως γνωστόν νηστεία της μουσουλμανικής πίστης. Η συγκεκριμένη νηστεία προτάσσει αποχή από το φαγητό και το νερό από την Ανατολή ως τη Δύση του ηλίου. Οι πιστοί του Κορανιού το ακολουθούν, αλλά με τους επαγγελματίες αθλητές υπάρχει ένα ζήτημα. Το θέμα «Ραμαζάνι και επαγγελματικός αθλητισμός» έχει γίνει αντικείμενο μελέτης […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μέρα που πέθανε το joga bonito

Λένε ότι ο πρώτος είναι πρώτος και οι υπόλοιποι δεν είναι τίποτα αλλά έχει αποδειχτεί ότι αυτή η ατάκα δεν λέει πάντα την αλήθεια. Στην ιστορία του παιχνιδιού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η αίγλη και η γοητεία του χαμένου επισκίασε ακόμα και τη δόξα του νικητή και το Παγκόσμιο Κύπελλο, η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το ““He faced it all and he stood tall””

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Τί να πεις;
    Μπράβο και πάλι μπράβο
    Η ψυχή νικάει όλες τις δυσκολίες
    Φαινόταν πάντως και σαν παίκτης πως είχε τρομερό πείσμα

  2. Ο/Η kostakis_kor λέει:

    Και μόνο που διάβασα Deadwood μια ντουζίνα δάκρυα αργοκύλησαν…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *