Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Καλώς τα παιδιά, καλώς τα..

63 ολόκληρα χρόνια πριν (παρά κάτι μέρες, για να είμαστε ακριβείς), η Αργεντινή υποδέχεται την Βραζιλία στα πλαίσια του τελικού του πρωταθλήματος Νοτίου Αμερικής. Η κλασσική κόντρα μεταξύ των δυο χωρών που υπάρχει πιθανόν ..εκ γεννετής, μεταφέρεται όπως είναι αναμενόμενο στον αγωνιστικό χώρο. Η Αργεντινή σκοράρει νωρίς, οι Βραζιλιάνοι πιέζουν για ισοφάριση χωρίς αποτέλεσμα και σε μια απ’τις αμέτρητες σκληρές διεκδικήσεις της μπάλας, ο μέσος Jair της ‘σελεσάο’ καταφέρνει με μια κλωτσιά – η οποία οπτικοποιημένη, ακόμα και 63 χρόνια μετά, πιθανόν να σόκαρε περισσότερο και απ’την πολτοποίηση ενός κεφαλιού στην ταινία ‘Μη αναστρέψιμος’ – να σπάσει και την κνήμη και την περόνη του αρχηγού των γηπεδούχων, Jose Salomon! Τα επόμενα λεπτά, είναι ‘εύκολη πρόβλεψη’ για οποιονδήποτε. Χαος στο γήπεδο, ξύλο μεταξύ των δυο ομάδων, είσοδος των πάγκων για ..επιπλέον χέρια, είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και διακοπη αρκετής ώρας. Τελικός απολογισμός: νίκη για την Αργεντινή με 2-0, ολοκλήρωση της καριέρας του Salomon και ..άρνηση των δυο ομάδων να ξαναπαίξουν μεταξύ τους, για τα επόμενα δέκα χρόνια!

Αυτή είναι μόνο μια από τις αμέτρητες θρυλικές ιστορίες της Λατινικής Αμερικής, σχετικά με την ισχυρότερη κόντρα της ηπείρου. Ο υπερβολικός φανατισμός εκείνων των χρόνων μπορεί να μην υπάρχει πλέον, αλλά ένα ντέρμπι Βραζιλίας-Αργεντινής, παραμένει πολύ μεγάλο γεγονός, σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν διεξάγεται.

Έτσι λοιπόν, σ’ενα κλασσικά σκληρό παιχνίδι που συνοδεύτηκε και από ένταση μετά το τέλος του, οι πιτσιρικάδες της Βραζιλίας, κερδίσαν τα ταλέντα των Αργεντίνων με 2-0 στα πλαίσια του πρωταθλήματος Λατινικής Αμερικής κάτω των 20 ετών, διατηρώντας την ..πελατειακή σχέση που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι μεγαλύτεροι τους (11 γκολ έχει γράψει το κοντέρ της ‘Σελεσάο’, στα τελευταία τρια παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης, πριν το 0-0 του καλοκαιριού).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιστορίες για το τζάκι, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Παίζοντας με ξένη ταυτότητα: η μοναδική ιστορία του Εριμπέρτο/Λουσιάνο

Στις λατινοαμερικάνικες σαπουνόπερες, γνωστές και ως τελενοβέλας, υπάρχουν διάφορα τεχνάσματα που οι σεναριογράφοι χρησιμοποιούν. Ένα από τα κλασικά κόλπα είναι αυτό του διαβολικού δίδυμου αδερφού που εμφανίζεται και κλέβει την ταυτότητα ενός ήρωα, οδηγώντας σε ένα σωρό παρεξηγήσεις, μέχρι να έρθει η νέμεσις και ο αγαπημένος χαρακτήρας να δικαιωθεί. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι πιο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το θαύμα της Ελλάς Βερόνα

Καλοκαίρι 1984. Ένα ακόμα πρωτάθλημα ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Τα φαβορί είναι γνωστά σε όλους εξ αρχής: Η Γιουβέντους, η Ρόμα και η Ίντερ. Οι ομάδες δηλαδή που πρωταγωνιστούσαν τις προηγούμενες σεζόν. Το Καμπιονάτο δείχνει να αφήνει πίσω του τις δύσκολες μέρες της αρχής της δεκαετίας, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Τοτονέρο, που αφορούσε στημένα παιχνίδια. Ποδοσφαιριστές παγκόσμιας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Καλώς τα παιδιά, καλώς τα..”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Οι ολυμπιακοί του Πεκίνου δε μετρούν? 🙂

  2. Ο/Η duendes λέει:

    Ωχου..
    Καλά ντε. 🙂

    Inside τροποποίηση: (11 γκολ έχει γράψει το κοντέρ της ‘Σελεσάο’, στα τελευταία τρια παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης, πριν το 0-0 του καλοκαιριού και την ήττα στο πάρτυ της ντόπας, στην Κίνα).

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Πριν το Φεβρουάριο και μετά τον Ιούνιο χωρίς να μετράμε τα ματς που έγιναν Πέμπτες και σε όσα φορούσε η Βραζιλία κίτρινες κάλτσες και η Αργεντινή είχε πάνω από 5 μαλλιάδες.

    ΧΟΥ ΡΕ γραφικέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *