Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κύριε, κύριε, να πάω προς νερού μου;


Σε σένα απευθύνομαι σήμερα ανώνυμε ποδοσφαιριστή.
Σε σένα που μέχρι τώρα ζούσες με την αγωνία πως μιά μέρα θα σπάσει η φούσκα, θα πάθουν τα νεφρά σου, θα χτυπήσει μπιέλες ο προστάτης σου, θα λεκιάσεις το σορτσάκι σου – και όχι από χώμα, γιά να σου πω να μην ανησυχείς πιά.
Η λύση βρέθηκε και ακούει στο όνομα «πεντάλεπτη αποβολή».
Η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ προσανατολίζονται λέει να καθιερώσουν και ένα τρίτο μέτρο πειθαρχικού ελέγχου, εκτός απ την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα.
Αυτό θα είναι η πεντάλεπτη απομάκρυνση εκ του αγωνιστικού χώρου κάποιου…ολίγον απείθαρχου (πως λέμε ολίγον έγκυος; ).
Φήμες πως το μέτρο θα επεκταθεί σε επόπτες και διαιτητές γιά να διαψευστεί πλέον η γνωστή ρήση του Ακη Ζήκου, καθίστανται ανυπόστατες.
Προς τι παρόν, αυτό που μένει είναι:
Ρίξε μιά κλωτσιά και τράβα το καζανάκι!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο παππούς του ποδοσφαίρου

Όπως όλοι οι Ουρουγουανοί, μικρός ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Έπαιζα πολύ καλά, ήμουν χάρμα οφθαλμών, αλλά στον ύπνο μου. Ξύπνιος ήμουν ο χειρότερος στραβοκλότσης που είχε περάσει από τις αλάνες της χώρας μου. Ούτε ως οπαδός έλεγα και πολλά πράγματα. Ο Χουάν Αλμπέρτο Σκιαφίνο και ο Χούλιο Σέζαρ Αμπάντιε έπαιζαν στην Πενιαρόλ, δηλαδή στο εχθρικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δανεικοί εργάτες χωρίς ρήτρα αγοράς

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας τελείωσε και πλέον σκεφτόμαστε το επόμενο της Ρωσίας. Σαν να μην έφταναν όμως οι αμφιλεγόμενες επιλογές της ΦΙΦΑ με τη χώρα του Πούτιν, δεν ξεχνάμε και αυτό του 2022 που μπορεί μεν να αργεί, αλλά έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις για πολλούς διάφορους λόγους. Πρώτα για το σκάνδαλο δωροδοκίας με την ανάθεσή του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.