Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η θέληση δεν αρκεί


H AEK έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση σε ντέρμπυ στο αποψινό ματς με τον Ολυμπιακό. Ήταν σαφώς καλύτερη από το ματς του Καραϊσκάκη, σαφώς καλύτερη από το 0-0 με τον ΠΑΟ και καλύτερη ακόμα και από τη νικηφόρα πρεμιέρα επί του ΠΑΟ. Παρ’ όλα αυτά έχασε το ματς, αφού για 86′ δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει παρά τις ευκαιρίες που έκανε. Το έχασε γιατί έκανε ένα τραγικό λάθος μόλις στο 4ο λεπτό και δώρισε το γκολ στον Ολυμπιακό. Το έχασε γιατί μπροστά ο Ολυμπιακός έχει 2-3 αξιόλογους παίκτες όπως ο Μπελούτσι, ο Γκαλέτι και ο Ντιόγο και μπορούν να κάνουν τη μισή φάση γκολ. Τέλος, το έχασε γιατί ο Νικοπολίδης έκανε πολύ καλό παιχνίδι χωρίς να κάνει κάποιο λάθος, όπως έκανε ο Σάχα.

Ο Σκόκο ήταν πολύ καλός, ο Ενσαλίβα επίσης, ενώ Μπλάνκο και Τζεμπούρ κέρδισαν πολλές μονομαχίες από τους αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς, ήταν όμως άστοχοι. Η εικόνα πίσω όμως συνεχίζει να εκθέτει όλους όσοι έστησαν αυτή την ομάδα το καλοκαίρι. Ο Χουανφράν αποχώρησε νωρίς με αποτέλεσμα να βγει το ματς με αριστερό μπακ ένα κακό σέντερ μπακ (τον Ζεράλδο), ενώ δεξιά ο Γεωργέας ήταν πάντα μια ταχύτητα κάτω από τον Λέτο. Παρ’ όλα αυτά και πάλι θα μπορούσε να είχε βάλει ένα γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι οι 45.000 οπαδοί της έφυγαν χωρίς να πανηγυρίσουν ένα γκολ.

Από εκεί και πέρα, είναι τραγικό να υπάρχουν τέτοιες διαιτησίες όπως η σημερινή, όταν ο Ολυμπιακός είναι τόσο μπροστά και σίγουρος πρωταθλητής. Δεν αναφέρομαι σε κάποια αμφισβητούμενη φάση, όπως π.χ. αυτή του Καφέ. Αναφέρομαι στην απαράδεκτη διαιτησία με τα συνεχή σφυρίγματα για να κοπεί ο ρυθμός. Τις κουραστικές παρατηρήσεις να στηθεί η μπάλα 30 εκατοστά πιο πίσω σε φάουλ πίσω από τη σέντρα, την πλήρη ανοχή στις καθυστερήσεις των παικτών του Ολυμπιακού και στο θέατρό τους, το τείχος που πάντα ήταν πιο κοντά και όλη τη συμπεριφορά ενός διαιτητή που θέλει να κρατήσει το υπάρχον αποτέλεσμα. Φυσικά και το ματς δεν κρίθηκε από τον διαιτητή, αλλά αυτή η προστασία και η δουλικότητα καταντάνε κουραστικές. Ο Καλόπουλος δεν καθόρισε το νικητή, έδωσε όμως διαπιστευτήρια ενός καλού εργαλείου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Περί σεβασμού και τιμής

Ένα από τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά (και μη) γεγονότα της περασμένης εβδομάδας ήταν ο θάνατος του Χρυσόστομου (Μάκη) Ψωμιάδη. Το θέμα αντιμετωπίστηκε με διάφορους τρόπους. Με χιούμορ, με αφιερώματα στα πεπραγμένα του αποθανόντος, με κατάρες, με RIP, με στενοχώρια από κάποιους γιατί έφυγε ένας… μάγκας (!). Μέχρι που ήρθε ένα γεγονός που γράφτηκε για πλάκα και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρετρό κουίζ νο36

Σαν σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μουστάκια του ελληνικού ποδοσφαίρου έκανε ντεμπούτο στα ελληνικά γήπεδα. Ο Κριστόφ Βαζέχα έπαιζε για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΠΑΟ σε ένα βαρετό ματς απέναντι στην ΑΕΚ το Δεκέμβριο του 1989. Τίποτα δεν προμήνυε την μεγάλη καριέρα που θα ακολουθούσε με τα γκολ και την λατρεία του κόσμου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Η θέληση δεν αρκεί”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Πολύ καλό παιχνίδι, το καλύτερο ντέρμπυ που είδαμε φέτος.
    Συμφωνώ πως ο διαιτητής σφύριζε υπερβολικά και δεν άφησε να δούμε ακόμα καλύτερη μπάλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *