Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ξαν-Αρχίζει το ματς


Η θερμοκρασία στο Μπουένος Άιρες αγγίζει τους 30oC, αλλά όσα μπάνια έκαναν οι παίκτες ήταν αρκετά. Η μπάλα ξαναρχίζει με την έναρξη της Κλαουζούρα του 2009. Μετά από μία εντυπωσιακή Απερτούρα που κρίθηκε στα πλέι-οφς μεταξύ της Μπόκα, της Τίγκρε και της Σαν Λορένσο η Κλαουζούρα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι ομάδες προχώρησαν σε μετεγγραφές, έπαιξαν φιλικά, ενίοτε και ξύλο, και τώρα ξεκινάει η μπάλα. Αν η οικονομική κρίση μαστίζει τον υπόλοιπο κόσμο τους τελευταίους μήνες, στην Αργεντινή εδώ και μερικά χρόνια οι ομάδας αντιμετωπίζουν σε μεγάλο ποσοστό οικονομικά προβλήματα και τα έχουν συνηθίσει. Παρ’ όλα αυτά έγιναν κάποιες σημαντικές κινήσεις.

Η πρωταθλήτρια Μπόκα πήρε πίσω από τη Χετάφε τον παλιό της τερματοφύλακα “Πάτο” Αμποντανσιέρι για να σταματήσει να δέχεται τραγικά γκολ. Από εκεί και πέρα έφυγε ο Νέρι Καρντόσο που δεν είχε θέση στη βασική ομάδα παρά το ταλέντο του, ο Μάρκος Μονταΐνι (παλιός έρωτας της ΑΕΚ) και ο Λούκας Καστρομάν που φαίνεται να μην μπορεί το παλικάρι. Σημαντική η απώλεια του Χεσούς Ντάτολο που πήρε μετεγγραφή στη Νάπολι.

Στην Σαν Λορένσο έφυγαν αρκετοί “ανεπιθύμητοι” και ορισμένοι άλλοι όπως ο Ασεβέδο για τον οποίον οι Ουκρανοί έδωσαν καλά χρήματα. Η ομάδα ενισχύθηκε με τον Τζόναθαν Μποτινέλι που επέστρεψε από την Ιταλία, ενώ μαζί του επέστρεψε κι ο Σαντάνα (όχι ο τραγουδιστής) και τέλος αποκτήθηκε ο ταλαντούχος Γκόμες της Άρσεναλ Σαραντί.

Στην Τίγκρε όπως ήταν αναμενόμενο δεν έγιναν εντυπωσιακές αλλαγές. Ο Σουάρες επέστρεψε στην Αργεντινή από τη Διναμό Ζάγκρεμπ και μέχρι εκεί…

Στις υπόλοιπες ομάδας ξεχωρίζει η απόκτηση του ταλαντούχου Μάξι Μοράλες από τη Βέλεζ. Μια κίνηση που θεωρήθηκε προδοσία από τους οπαδούς και τους διοικούντες της Ράσινγκ. Ο παίκτης έπαιζε δανεικός από την FC Μόσχα και όλοι θεωρούσαν ότι θα έμενε στη Ράσινγκ, αλλά αυτός προτίμησε να πάει στην ομάδα του Λινιέρς. Γιατί λοιπόν να μην είναι χαρούμενες οι νεανίδες της παραπάνω φωτογραφίας που παρουσιάζουν τη φανέλα της Βέλεζ όταν θα έχουν στην ομάδα τους αυτόν τον παίκτη:

Σημαντική και η επιστροφή του Μαρσέλο Γκαλιάρδο στη Ρίβερ αφού έκανε την αρπαχτή του στις ΗΠΑ. Το μεγαλύτερο σίριαλ-ψυχόδραμα είχε να κάνει με τον Κριστιάν Φαμπιάνι που τελικά μετά από χίλια κύματα και τόνους μελανιού κατέληξε στην Ρίβερ Πλέιτ την ομάδα που ο ίδιος υποστηρίζει. Η Νιούελ’ς τα είχε βρει σε όλα με τη Βέλεζ, αλλά ο παίκτης πεισματικά αρνιόταν να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα πλην της Βέλεζ. Τελικά πέρασε το δικό του και αυτές τις μέρες ξεκινάει προπονήσεις στη Ρίβερ Πλέιτ. Τώρα μένει να δούμε αν θα μπορέσει και να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα. To άλλο ψυχόδραμα ήταν η περιβόητη επιστροφή του Αριέλ Ορτέγκα στη Ρίβερ. Μόνο στην Αργεντινή ένας παίκτης με τέτοια προβλήματα συμπεριφοράς και με ένα χρόνιο πρόβλημα αλκοολισμού θα εξακολοθούσε να λατρεύεται από τον κόσμο μιας ομάδας. Η άθλια πορεία της Ρίβερ και η φυγή του Σιμέονε (που ως προπονητής τέλειωσε τον Ορτέγκα από τη Ρίβερ) έφερε ξανά το θέμα του “Μπουρίτο”. Εδώ ξεκινάει ο παραλογισμός: Ο Ορτέγκα είναι δανεικός στην Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια μια ομάδα Β’ Εθνικής. Για να επιστρέψει όμως πριν ολοκληρωθεί ο δανεισμός, η Ρίβερ πρέπει να πληρώσει ένα σημαντικότατο ποσό στη Ριβαντάβια. Ένας μάνατζερ και υποψήφιος για πρόεδρος στη Ρίβερ υποσχέθηκε να δώσει αυτός το ποσό και να τον κάνει δώρο στη Ρίβερ, αλλά τελικά ο τωρινός πρόεδρός της τα χάλασε όλα και αναμένεται η αντίδραση των οπαδών της Ρίβερ για την μεγάλη τους αγάπη.

Προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν. Σε ένα πρωτάθλημα ενός γύρου που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει η Λανούς, η Εστουντιάντες και η Τίγκρε το έχασε στην ισοβαθμία δύσκολα να προβλέψεις. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι δυο καλύτερες ομάδες είναι η Μπόκα και η Σαν Λορένσο. Ειδικά η πρώτη όμως, αναμένεται να δώσει μεγαλύτερο βάρος στο Κόπα Λιμπερταδόρες που ξεκινάει (τα προκριματικά ήδη έγιναν) και είναι πιθανό το γεγονός αυτό να αφήσει χώρο σε άλλες ομάδες όπως π.χ. η Τίγκρε αν κρατηθεί ψηλά ή η Εστουντιάντες. Για τη Ρίβερ τι να πει κανείς… Η ομάδα που πριν 8-9 μήνες ήταν πρωταθλήτρια στην Αργεντινή, τέλειωσε την Απερτούρα στην τελευταία θέση. Με καινούριο προπονητή τον άνθρωπο με το μαλλί αφάνα Νέστορ Γκοροσίτο είναι ένα μεγάλο αίνιγμα. Το σίγουρο είναι ένα. Κλαουζούρα και Λιμπερταδόρες θα μας δώσουν πολλές τέτοιες στιγμές τον επόμενο καιρό:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το τέλος του Ντόναλντ Ντακ

Κάπου στα βορειανατολικά της Βραζιλίας υπάρχει η επαρχία Παραΐμπα. Στην επαρχία αυτή υπάρχει και η πόλη με το όνομα Πάτος που μπορεί να παραπέμπει στα οπίσθια καλλίγραμμων Βραζιλιάνων, αλλά δεν έχει καμία σχέση. Μία από τις δυο ομάδες της πόλης είναι η Εσπόρτε Κλουμπ ντε Πάτος που ιδρύθηκε το μακρινό 1952. Μια που πάτο είναι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η “προδοσία” του Ραδαμέλ Ενρίκε Γκαρσία

O Ραδαμέλ Φαλκάο είναι Κολομβιανός διεθνής ποδοσφαιριστής (τι σας λέω τώρα). Αγωνίζεται στην Τσέλσι (δανεικός απ’ τη Μονακό) απ’ την αρχή της φετινής σεζόν και λογικά το Γενάρη θα αναχωρήσει γι’ άλλες πολιτείες (λυτρωτικές), που λέει και το γνωστό άσμα της Βιτάλη. Δυστυχώς δεν έχει πείσει και συνεχίζει να είναι σκιά του καλού εαυτού του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *