Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ολλανδική ειρωνεία

Η Ολλανδική Βόλενταμ είναι ουραγός του ολλανδικού πρωταθλήματος και η ομάδα με την χειρότερη άμυνα. 59 γκολ σε 24 παιχνίδια. O Jeroen Verhoeven είναι ένας 29χρονος εύσωμος τύπος. Αυτό δεν θα αποτελούσε είδηση σε μια κοινωνία που έτσι κι αλλιώς τείνει προς την παχυσαρκία. Άλλωστε από τη φωτογραφία θα μπορούσες άνετα να τον κάνεις για βοηθό σερβιτόρου σε καφέ-μπαρ. Όμως ο Jeroen είναι επαγγελματίας τερματοφύλακας. Πιο συγκεκριμένα, είναι ο αναντικατάστατος τερματοφύλακας της Βόλενταμ, ο οποίος κατάφερε μόλις μια φορά φέτος να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του, προτάσσοντας σωστά το μεγαλόσωμο κορμί του.

Το να είσαι χοντρός σ’ένα άθλημα όπως το ποδόσφαιρο (και για την ακρίβεια, πάνω από 100 κιλά), σε κάνει αυτόματα κέντρο της προσοχής, όπως έχουμε δει πρόσφατα και στην Αργεντινή. Και όπως, πάνω-κάτω, ξέρουμε όλοι, η προσοχή αυτή δεν έρχεται με θετικό τρόπο. Η απάντηση του στα πειράγματα είναι συνήθως η ίδια: “Είναι ανώφελο να προσπαθήσεις να αλλάξεις τη γνώμη προκατειλημμένων ανθρώπων. Ο κόσμος νομίζει ότι μετά από κάθε προπόνηση τρέχω στα Μακντόναλντς αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάει ποτέ. Προπονούμαι εφτά μέρες την εβδομάδα και πάντα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου”.

Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά σε συνθήκες αγώνα, δεν ενδιαφέρονται για τις όποιες ευαισθησίες του αντιπάλου. Έτσι, όταν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Jeroen ταξίδεψε στο Άμστερνταμ για τον αγώνα με τον Άγιαξ, δεν γλίτωσε από το πείραγμα των οπαδών των γηπεδούχων.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν

Για όσους δεν τον γνωρίζουν (και λογικά είναι πολλοί στην Ελλάδα), αυτές τις μέρες έγιναν οι τελικοί του μπέιζμπολ στις ΗΠΑ, οι οποίοι και για κάποιον περίεργο λόγο ονομάζονται World Series. Το όλο γεγονός θα ήταν αδιάφορο αν η μια από τις δυο φιναλίστ δεν ήταν οι Σικάγο Καμπς, οι οποίοι κατέκτησαν τον τελευταίο τους […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

H Ρεάλ, ο Ρονάλντο και το dna του Ροσάριο

Τέτοιες μέρες πριν ένα χρόνο, η Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι κατακτούσε το Δέκατο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της κόντρα στη μισητή συμπολίτισσα Ατλέτικο. Οι Μερένχες μπορεί να έχασαν το πρωτάθλημα απ’ τους “απάτσι” του Σιμεόνε αλλά η κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στη Μπαρτσελόνα υπέγραψε – μαζί με το Ντέσιμα – μια χρονιά όνειρο. Ένα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ολλανδική ειρωνεία”

  1. Ο/Η Chivu λέει:

    OOOOOOOOOOOOO PIZZAAAAAAAAAA!
    Popo megales stigmes echasa se afto to match (eimoun arrostos). An kai chontros o Jeroen omos..den einai kai TOSO kakos. To oti echi faei tosa goal i Volendam den mou leei kai polla mias kai echi amyna tis plakas.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *