Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2009


Μια που η απονομή των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ πλησιάζει, το sombrero δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο και έτσι ξεκινάει από σήμερα τη διαδικασία των ποδοσφαιρικών Όσκαρ για το 2009. Όλες οι υποψηφιότητες θα δημοσιευθούν εδώ και το πολυπληθές κοινό θα ψηφίσει με τρεις τρόπους: Είτε με σχόλιο κάτω από τις υποψηφιότητες, είτε με e-mail στη διεύθυνση: sombrero.gr@gmail.com , είτε τέλος για τους χρήστες του Facebook στο γκρουπ του sombrero.

Ξεκινάμε με τις υποψηφιότητες για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας:

«Ο Πινόκιο» του Ραμόν Καλντερόν

Ενας σατανικός τύπος εξαπατά τους φιλάθλους της Ρεάλ Μαδρίτης και τους υπόσχεται τον Κακά, τον Ρονάλντο και τον Φάμπρεγκας. Εκλέγεται πρόεδρος και τελικά πουλάει και τον Ρομπίνιο που ο ίδιος είχε αγοράσει. Αγανακτισμένοι οι φίλαθλοι αποφασίζουν να τον ρίξουν απ την προεδρία, αλλά εκείνος κερδίζει την συνέλευση με τις ψήφους των Μπαγκς Μπάνυ, Ντόναλντ Ντακ και άλλων 100 cartoons που είχε βάλει στην αίθουσα με απίθανο τρόπο.
Θα μπορούσε να κερδίσει και το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου. Είναι να απορεί κανείς. Μα συμβαίνουν τέτοια πράγματα;

«Ή ταν ή επί CAS” του Ρόμαν Βάλνερ.

Ταινία αυστριακής παραγωγής. Ένας μετανάστης από το Γκρατζ ταξιδεύει στην μακρινή Σκωτία. Εκεί γνωρίζει έναν Πόντιο και έρχονται μαζί να φάνε γάβρο στο Καραμπουρνάκι. Όταν έρχεται ο λογαριασμός όμως τους περιμένει μια έκπληξη…
Αγωνιώδες δικαστικό δράμα, γροθιά στο μαχαίρι ενός σάπιου συστήματος που λυμαίνεται την αλιεία γάβρου εδώ και πολλά χρόνια.

«Από την Μέκκα στους Θρακομακεδόνες» του Ραφίκ Τζεμπούρ


Ένας καμικάζι αυτοκτονίας από το Αλγέρι, ετοιμάζεται να πέσει στην στέγη Καλατράβα κατά την περίοδο του Ραμαζανιού. Περνώντας όμως έξω από αργεντίνικο εστιατόριο, βλέπει τον καθοδηγητή του να τρώει μπριζόλες και τα παίρνει στο κρανίο. Μπουκάρει μέσα και αρχίζει να δέρνει όποιον βρίσκει μπροστά του. Τελικά τα πράγματα ηρεμούν όταν ο υδραυλικός Νάτσο που ξεβούλωνε κάτι σιφώνια του ρίχνει μια με τον κάβουρα στο κεφάλι.
Περιπέτεια που κόβει την ανάσα και αναδεικνύει την έλλειψη καλών υδραυλικών Κυριακή απόγευμα. Πρωταγωνιστούν: Νάτσο Μόκκο, Ραφίκ Μουρμούρ και στο ρόλο του καθοδηγητή ο Αμντέλ Ραζέκ Μαχμούντ Φατλάλα και άλλα διηγήματα Σικαμπάλα. Στο ρόλο του διαιτητή ο Κόφι Αυνάν. Συμμετέχει η παιδική χορωδία του ΟΗΕ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδο-oscars 2009

1 σχόλια σχετικά με το “Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2009”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    Ψηφίζω Βάλνερ, είναι και δικαστικό, έχει και δράση σε πολλές χώρες, να δούμε και κάτι με σασπένς και άποψη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *