Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ήταν κάποτε ο ΟΦΗ – Requiem

Για τους νεότερους, ο ΟΦΗ μπορεί να είναι απλά μια ακόμα ομάδα της επαρχίας που θα πέσει και τίποτα παραπάνω. Για όσους πρόλαβαν τον καλό ΟΦΗ, κάτι τέτοιο μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φαινόταν εξαιρετικά απίθανο. Μαζί με την ΑΕΛ αποτέλεσαν δυο ομάδες που κέρδισαν τίτλους, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, έβγαλαν μεγάλους παίκτες και είχαν πραγματικές έδρες. Με τον Γκέραρντ στον πάγκο για πολλά χρόνια, με σοβαρή δουλειά και παίκτες επιπέδου Νιόπλια ή και Μαχλά ο ΟΦΗ ήταν αγωνιστικά μια από τις λίγες σοβαρές ομάδες της εποχής.

Παρ’ όλα αυτά, ποτέ δεν ήταν μια συμπαθής ομάδα στον πολύ κόσμο εξαιτίας της “ιδιαίτερης” σχέσης που διατηρούσε με τον Παναθηναϊκό. Και αν για πολλά χρόνια τουλάχιστον κρατούσε το επίπεδο του αγωνιστικά, μετά τον θάνατο του Θόδωρου Βαρδινογιάννη, που από ότι λέγεται αγαπούσε πραγματικά την ομάδα, η ομάδα άρχισε την πτώση της. Ο Γκέραρντ κάθισε μερικά χρόνια παραπάνω και έφυγε αφήνοντας την ομάδα στους ανθρώπους που από ομάδα-δορυφόρο την έκαναν παραμάγαζο. Η μόνη χρήση του ΟΦΗ για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της ήταν να παίρνει ο ΠΑΟ ότι καλύτερο έχει και να στέλνει εκεί (κάτι σαν αγροτικό ή σαν εξορία) ότι δεν χρειάζεται.

Η μετακίνηση στο αχανές Παγκρήτιο αφαίρεσε και τη δυνατή έδρα και ο αγωνιστικός μαρασμός συνεχίστηκε με την ομάδα να σώζεται την τελευταία στιγμή σε ορισμένες περιπτώσεις. Φέτος από ότι φαίνεται δεν θα τα καταφέρει και τη σεζόν 2009-2010 δεν θα βρίσκεται στην Α’ Εθνική για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του 1970. Το άσχημο είναι ότι ο περισσότερος κόσμος δεν θα στενοχωρηθεί, το αντίθετο μάλλον, και το ακόμα χειρότερο ότι δεν θα στενοχωρηθούν και οι πραγματικοί υπαίτιοι για αυτή την κατάντια. Οι μόνοι που θα ασχοληθούν θα είναι οι φίλοι του ΟΦΗ που θα αναγκαστούν να δουν την ομάδα τους στη Β’ Εθνική.

Δυστυχώς η ποιότητα στο βίντεο δεν είναι καλή, ασορτί με την ποιότητα του σύγχρονου ΟΦΗ:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ελληνικό ποδόσφαιρο, ΟΦΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα ελληνικά drones

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μην έχει μάθει για τα γεγονότα στον αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία και το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι που μπήκε στο γήπεδο με την σημαία της “Μεγάλης” Αλβανίας και προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο, ξύλο και διακοπή του αγώνα. Με βάση αυτή την καταπληκτική ιδέα προβοκάτσιας και τρολαρίσματος, η ομάδα του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πιο τέλεια στιγμή των προκριματικών του Μουντιάλ

Just what is it that you want to do? / Ήταν 16 Οκτωβρίου του 2012 όταν η Πολωνία φιλοξένησε την Αγγλία στην Βαρσοβία στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών προκριματικών αγώνων του Μουντιάλ, οι οποίοι ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες με τα παιχνίδια μπαράζ. / We wanna be free, we wanna be free to do what we wanna do […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Ήταν κάποτε ο ΟΦΗ – Requiem”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Εκείνη η ψυχή ο Γκόμεζ, με την σουτάρα, που βρίσκεται άραγε τώρα;

  2. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Τι μου θύμισες ρε Πετράν…!

    ψάξου εδώ…http://pounasetora.blogs.sportnet.gr/archives/84#more-84

    δίνει κάποια στοιχεία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *