Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ασέλγεια επί πτώματος


Ο Θρασυβούλος είναι μάλλον η χειρότερη και πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας. Έχει πέσει εδώ και καιρό, αλλά προς τιμήν του μέχρι στιγμής πολεμάει όλα τα ματς. Τα πολεμάει όχι για να σωθεί, αλλά για να μαζέψει ότι μπορεί και γι’ αυτό παλεύει για ισοπαλίες σε δύσκολες έδρες. Έχασε στις καθυστερήσεις από την ΑΕΚ, έχασε με πέναλτυ εφεύρεση στο Καραϊσκάκη πάλι στο τέλος του αγώνα και έχασε και χθες από τον Άρη στα χασομέρια.

Προφανώς μεταχειρίζεται και κλασσικές ελληνικές μεθόδους, αλλά εδώ άλλες μεγαλύτερες και ιστορικότερες ομάδες πετάνε μπάλες μέσα στον αγωνιστικό χώρο ή μήπως όχι;
Ο Θρασύβουλος χθες αδικήθηκε από τη διαιτησία. Αδικήθηκε και βγήκε να το πει. Ο Άρης λοιπόν σαν πρώην αδικημένος είτε θα έπρεπε να κάνει τουμπεκί αναλογιζόμενος το γνωστό ρήτο “Εκεί που είσαι ήμουν, και εδώ που είμαι θα ‘ρθεις” (αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθει), είτε να βγει και να πει ότι δεν θέλει την εύνοια της διαιτησίας, όπως δεν θέλει και να αδικείται.

Στη χώρα όμως της ανακοινωσιολογίας όπου έχει χαθεί κάθε όριο, ο Άρης επέλεγε να βγάλει μια ακόμα ανακοίνωση και να ειρωνεύεται τον Θρασύβουλο. Λες και είπε κανείς ότι ο Άρης είναι ο δυνάστης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φαντάζομαι ούτε ο Ατρόμητος είναι ο δυνάστης, ούτε η ΑΕΛ, έτσι δεν είναι κύριε πρόεδρε-οπαδέ;
Αλλά δεν πειράζει. Άλλωστε εδώ και δυο βδομάδες μπορούμε να χοροπηδάμε και να τραγουδάμε στο πέταλο αφού κερδίσαμε, άσχετα αν μας έσπρωξαν… Έτσι δεν είναι κύριε πρόεδρε-οπαδέ;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο, Θρασύβουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια μέρα του Άγγελου Αναστασιάδη

Καταρχάς και πριν απ’οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Ιβάν τον Σαββίδη, που εμπιστεύτηκε τον αγέρωχο Έλληνα κόουτς και δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του, δίνοντάς μου την ευκαιρία να μείνω εντός σχεδιασμού και να γράψω κανονικά αυτό το κείμενο, αλλά κυρίως να απαντήσω στην γκρίνια της εργοδοσίας του σομπρέρο του τύπου “ούτε αυτό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το κλάμα

Οι λέξεις μου για τον Άρη έχουν στερέψει εδώ και καιρό, σε αντίθεση με το κουράγιο μου να ασχολούμαι ακόμα. Ευτυχώς εμφανίζονται συχνά-πυκνά κάποιες εικόνες τόσο δυνατές που σε βγάζουν από τη διαδικασία να γράψεις οτιδήποτε, γιατί μιλάνε από μόνες τους, λέγοντας στον καθένα που τις βλέπει αυτά που θέλει να ακούσει, ανάλογα πάντα με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

20 σχόλια σχετικά με το “Ασέλγεια επί πτώματος”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Καλά για τον “ευνοημένο Άρη” δεν θέλω να σχολιάσω πριν ξαναδώ τις φάσεις που έγιναν στο παιχνίδι (οφσαιτ Άρη, ακυρωμένο γκολ στο έμμεσο). Το γεγονός ότι μια ομάδα βγάζει ανακοίνωση δεν σημαίνει αυτόματα ότι αδικήθηκε, ειδικά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το παράδειγμα του Πανσερραικού είναι αρκετά πρόσφατο. Εκτός αν είδες όλο το παιχνίδι και είδες εσύ κάτι τέτοιο.

    Κατά τ’αλλα, τα “προς τιμήν του” που κυνηγάει τα παιχνίδια για να πάρει απλά το ‘Χ’, μου φαίνονται αστεία και η δικαιολογία ότι πριν 2 ματς στο ΟΑΚΑ έχασε πάλι δύσκολα, λίγη σ’αυτό που έζησα εχθές.

    Δυστυχώς και είναι πολύ πιθανόν να κάνω λάθος, εγώ δεν αποδέχομαι το “ήθελε να πάρει την ..ισοπαλία, με παίκτη παραπάνω για ένα μισάωρο, έτσι μωρέ για να έχει να το λέει”.

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Το γεγονός ότι μια ομάδα βγάζει ανακοίνωση δεν σημαίνει ότι αδικήθηκε, αν έχει αδικηθεί όμως αδικήθηκε είτε βγάζει, είτε δεν βγάζει ανακοίνωση.
    Ο Άρης τι ρόλο βαράει να βγαίνει να ειρωνεύεται τον ανύπαρκτο αγωνιστικά και διοικητικά Θρασύβουλο.
    Αν το είχαν κάνει αυτό στον Άρη αλήθεια, πώς θα αντιδρούσες;

    Αυτό περί ισοπαλίας είναι απλό. Είσαι μια ομάδα πεσμένη. Μια ισοπαλία όμως με μια μεγάλη ομάδα είναι έστω μια ηθική επιβράβευση.
    Εκτός αν προτιμάς τις ομάδας που έχουν σωθεί/πέσει από το Γενάρη και κάνουν P.R. κατεβαίνοντας με σαγιονάρες και πετσέτες θαλάσσης στους αγώνες χαρίζοντας βαθμούς σε φίλους.

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Το σχόλιο σου στην 1η παράγραφο φυσικά και δεν είναι λανθασμένο αλλά δεν αναιρεί το δικό μου. Έχω πολλές αντιρρήσεις για το κατά πόσο αδικήθηκε εχθές ο Θρασύβουλος ώστε να βγάλει ανακοίνωση και να γράψεις κι εσύ σχετικό ποστ.

    Από εκεί και μετά, για το θέμα της 2ης παραγράφου δεν αλλάζω τίποτα απ’οσα έγραψα. Ακόμα κι αν ισχύει το ‘αθώο’ παράδειγμα που αναφέρεις (“ηθική επιβράβευση”!), είναι τραγικό μια ομάδα που μπορεί να βοηθηθεί μόνο με νίκη, να παίζει μισή ώρα με παίκτη παραπάνω και να σωριάζεται άπειρες φορές στο χόρτο! Το πρόβλημα νοοτροπίας παραμένει, σε βαθμό ..ξεφτίλας για το άθλημα.

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Το θέμα μου δεν είναι αν οι Θρασυβουλιώτες έκαναν καθυστερήσεις, κάτι που προσωπικά σιχαίνομαι. Σε αυτό έχεις δίκιο, απλά σου εξήγησα γιατί δεν πήγαν για τη νίκη.
    Μίλησα για την αντίδραση του Άρη που εδώ και δυο βδομάδες παίρνει σφυρίγματα και ο ίδιος με την σειρά του σφυρίζει αδιάφορα. Τώρα βέβαια θα κάτσεις κι εσύ να δεις τα αθλητικά, από 38 κάμερες και με δυναμόμετρο στα πέναλτυ, αλλά η ουσία είναι η ίδια.

    Προσωπικά περίμενα καλύτερη στάση από τον Άρη γιατί έχει αδικηθεί αρκετά φέτος και τώρα που είναι καβάλα στ’ άλογο συμπεριφέρεται αλαζονικά.
    Αυτό και αν δεν είναι πρόβλημα νοοτροπίας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

  5. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Το θεμα Πετρο ειναι οτι ο προεδρος-συνδεσμιτης συνεχιζει με τις πρακτικες του να γινετε σιχαμερος στο συνολο του ελληνικου φιλαθλου κοσμου. Αυτο πρεπει να δει ο Αρειανος. Το οτι ευνοηθηκατε στο οφσαιντ ετυχε πιστευω απλα να ειναι ενα λαθος του διαιτητη, αυτο δεν αναιρει ομως την αγανακτηση του Θρασυβουλου.
    (καλα για το ακυρωμενο γκολ στο εμμεσο πλακα κανεις ετσι;)

  6. Ο/Η duendes λέει:

    Είμαι σχεδόν σίγουρος πως στην φάση του έμμεσου δεν έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ, απ’την στιγμή που η μπάλα δεν κυλάει και ο διαιτητής δεν είχε κάνει σήμα να περιμένουν οι παίκτες δικό του σφύριγμα για την εκτέλεση του (που μπορεί να γίνει γιατί θέλει να στήσει το τείχος ή να δείξει κάποια κάρτα κτλ). Δεν έχω χρόνο να ψάξω επακριβώς τον κανονισμό για να το επιβεβαιώσω αν και υπάρχουν άπειρα παραδείγματα στο εξωτερικό.

    Το γεγονός μάλιστα ότι εκτελείται το έμμεσο, ο διαιτητής γυρνάει, παρακολουθεί την φάση, ΔΕΝ την σταματάει, μπαίνει το γκολ, σφυρίζει τότε και μετά κοιτάει τον επόπτη αμήχανος (και αυτός απλά τον κοιτάει με το ίδιο βλέμμα), δείχνει την άγνοια του στο τι πρέπει να κάνει.

    Παρόμοιο γκολ, είχε ακυρωθεί όλως τυχαίως και στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ΠΑΛΙ λανθασμένα!

    Είναι η κλασσική περίπτωση Έλληνα διαιτητή που τα χάνει, δεν είναι σίγουρος για τον κανονισμό και απλά φοβάται μην τον έχουν κοροιδέψει και φανεί βλάκας το βράδυ στην τηλεόραση και για σιγουριά ακυρώνει την φάση, για να γίνουν όλα αργά και σίγουρα, like the Greek way.

  7. Ο/Η Chris λέει:

    Άκυρη ανάρτηση. Κανένας ΑΡΗΣ δεν ευνοήθηκε και κανέναςθρασύβουλος δεν αδικήθηκε. Δεν είμαι καν σίγουρος αν είδες το παιχνίδι.

    Ο διαιτητής ήταν απλά τραγικός με πάρα πολλά λάθος σφυρίγματα εκατέρωθεν.

    Όσο για τα υπόλοιπα, κάποιοι καλά θα κάνουν να αφήσουν τους προέδρους-οπαδούς και να ασχοληθούν με το πως και το γιατί ομάδα που δεν μπορεί να κάνει αμκ υπάρχει ακόμα, αν και έχει πρόεδρο-ζεν πρεμιέ.

  8. Ο/Η Elaith λέει:

    Προσωπικά ο Σκόρδας μου είναι συμπαθής, τον θεωρώ πανέξυπνο και λιγότερο γραφικό από όσο τον πιάνει το μάτι.

    Το παιχνίδι δεν το είδα ολόκληρο γιατί ήμουν στο γήπεδο, αλλά είδα τις φάσεις. Με βάση τις φάσεις αυτές λοιπόν κρίνω ότι ο Άρης ευνοήθηκε. Από την στιγμή που επιμένετε ότι αυτό δεν έγινε, δεν μπορούμε να συζητήσουμε γιατί ξεκινάμε από διαφορετική βάση.

    Για μένει δεν τρέχει κάτι που ευνοήθηκε, ούτε τον κάνει τον κακό της υπόθεσης. Δεν περίμενα όμως μια τέτοια αντίδραση στην (δίκαιη κατ’ εμέ) ανακοίνωση του Θρασύβουλου. Γιατί αυτό δείχνει ότι οι φωνές τις προηγούμενες αγωνιστικές δεν ήταν φωνές ισονομίας, ούτε αγανάκτησης με το “κατεστημένο του Ολυμπιακού”, αλλά ήταν κλασσικές φωνές να “καλύψουμε τον κώλο μας” και να μας δώσουν τα χρωστούμενα. Τώρα λοιπόν που επί δυο αγωνιστικές πήραμε μερικά σφυρίγματα (κατ’ εμέ και πάλι) πουλάμε τρέλα χοροπηδώντας και βγάζοντας ανακοινώσεις για χαρταετούς. Αυτό δείχνει έλλειψη σοβαρότητας.

    Μου θυμίζει την περσινή σπουδή της ΠΑΕ Άρης να επικυρωθεί η τελική βαθμολογία πριν το ΚΑΣ για να παίξει στα πλέι οφς. Δεν είναι αναγκαστικά κακό να κοιτάζει τον εαυτούλη της, απλά να μην περιμένει και την συμπάθεια του υπόλοιπου κοινού όταν ξαναφάει καμιά πιστολιά σε άλλο ματς.

  9. Ο/Η Anonymous λέει:

    Σιχαμερος ο σκορδας ετσι νταρθ?

    Συνεχισε να βγαζεις το κομπλεξ σου και την προπαγανδα σου κατα του ΑΡΗ. Εξ’αλλου με τετοια σχολια ανεβαινει και το επιπεδο του μπλογκ σας.

    Συγχαρητηρια.

  10. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Ανωνυμε μην κρινεις το blog απο τα σχολια των ποστς. Ειναι κατι καθαρα υποκειμενικο το σχολιο μου στα ποστς.
    Κατα τα αλλα κανε καμια μινι ερευνα για το τι θεωρουν τον σκορδα οι ολυμπιοπαναθηναικοαεκτσηδες και μετα πες μου.

  11. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Και επισης δεν εχω κανενα κομπλεξ κατα του αρη. για την ακριβεια ημουν απο τους ΠΑΟΚτσηδες που μαλωσαν στην Καλαμαρια με τα αδερφια του που ζητουσαν να χασουμε απο τον Απολλωνα…Αντιπαλοι μου ειναι οι ομαδες της αθηνας.

  12. Ο/Η Anonymous λέει:

    Φυσικα και θα κρινω το μπλογκ, οταν καποιο σχολιο προερχεται απο την “συντακτικη” ομαδα του. Και οταν το σχολιο ειναι τοσο μικροπρεπες και κομπλεξικο.

    Στην ταμπακιερα τωρα, εσυ εκανες ερευνα και βρηκες οτι οι του ποκ θεωρουν τον σκορδα σιχαμερο.

    Ωραιος ο μανδυας σου.

    Εγω ακου να δεις, εκανα ενα γκαλοπ στην αθηνα-πειραια, επειδη ειμαι κ απο αττικη και βρηκα οτι θεωρουν τον ζαγορακη πιονι του βγενο και του κοκκαλη, δυσλεξικο, κομπλεξικο, ρατσιστη και κακογουστο.

    Τελικα τραβανε τρελλο ζορι αυτοι οι αθηναιοι με τον παοκ (γροθια στο κατεστημενο κ ετσ) και το 1.000.000 του κοσμου του.

  13. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Καλά για το σίχαμα τι άλλο να πεις… Σίχαμα ήταν, σίχαμα θα μείνει… Στα ματς που ευνοείται (Άρης – ΠΑΟΚ) βγάζει ανακοίνωση ότι αδικήθηκε κι έχει τον κώλο του καλυμένο… 800 λεπτά είχε να βάλει γκολ! Πως θα διακιλογηθεί;; Το θέμα είναι γιατί ενώ έχεις μυαλό θέλεις να είσαι πρόβατο και να βοσκάς χορταράκι επειδή κάποιου του αρέσει να σε βλέπει έτσι… Μαγκιά σας… Και το πάσχα ελάτε μόνοι σας για σφαγή… Μην τρέχουμε στα κρεοπωλεία… Οικονομική κρίση…
    Ο διαιτητής χθες όντως ήταν τραγικός.. Αλλά αλλοίωσε το αποτέλεσμα…Τι να κάνουμε;;; Όπως και να το δεις! Αυτό έγινε! Αλλά στα ντέρμπι (μεγάλο ντέρμπι απ’ τα παλιά) έτσι είναι! Ειρωνεύεσαι τον αντίπαλο!

    Νέα ανακοίνωση στο http://www.arisfc.gr
    Ακολουθεί αυτούσια:

    Ο Άρης είναι αδικημένος
    Ο garfield άνθρωπος
    Η γη είναι τετράγωνη
    Η Μαντόνα είναι παρθένα
    Ο Βαλντές τερματοφύλακας

    Υ.Γ. Ρε ‘συ Elaith! Ο Άρης γιατί ειναι αδικημένος;; Επειδή το λέει ο Σκόρδας;; Εντάξει. Οι αριανοί το λένε επειδή το λέει ο Σκόρδας, να κρυφτούν λίγο πίσω απ’ το δάχτυλο, επειδή η ομάδα κερδίζει με το ζόρι, επειδή πονάει που τους περνάει ο ΠΑΟΚ κ.λ.π. Με ολυμπιακό αδικήθηκε! Χαίρω πολύ! Παρακάτω… Που είδες εσύ αδικία;;;;

  14. Ο/Η Chris λέει:

    Σιχάματα γενικά θεωρούνται πρόεδροι που διοικούν άλλες ομάδες από αυτές που υποστηρίζουν 🙂 Όποιος γνωρίζει, κατάλαβε

  15. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    http://el.wiktionary.org/wiki/σίχαμα

    “σίχαμα” ουδέτερο
    πράγμα ή πρόσωπο που προκαλεί αηδία, σιχασιά, κάτι το σιχαμερό

    Νομίζω η δική μου η ερμηνεία είναι η πραγματική…Πέρσι τελείωσα το σχολείο…

    Όσο για αυτό που γράφεις εγώ νομίζω κατάλαβα…
    Το “προγούλι” είναι Super 3 αλλά διοικεί τον Άρη…

    Υ.Γ. Πότε είναι το ντέρμπι με τους Ιερολοχίτες;

  16. Ο/Η Chris λέει:

    Ε αφού τελείωσες πέρσι το σχολείο… χαχαχαχα

  17. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Εγώ και ολόκληρο το παιχνίδι είδα και απορώ: το συζητάτε ακόμα;
    Πάμε παρακάτω ρε.
    Ευνοήθηκε και μιά φορά ο Αρης και κάτι έγινε.
    Εγώ έχω ευνοηθεί 15, ο άλλος 35 και πάει λέγοντας.

  18. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Έτσι να βλέπω επιχειρήματα…

  19. Ο/Η balkou λέει:

    2 πέναλτυ σε 2 αγωνιστικές αμφισβητήσιμα, ακυρωμένο γκολ οφσάιντ, καλά τα πάει ο Σκοδρας, έχει κάθε δικαίωμα να χοροπηδά στις κερκίδες…

  20. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Δεν θυμάμαι το προηγούμενο πέναλτυ, αλλά αυτό εδώ ήταν καθαρό φίλε μου.
    Βλακεία-απειρία του αμυντικού.
    Το γράμμα του νόμου 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *