Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Δεν ματαξανάγινε


Φοβερά και ασύλληπτα επεισόδια έλαβαν χώρα αγαπητοί μου ακροατές χθες το απόγευμα προς βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας.
Το κακό απόγευμα από νωρίς φάνηκε, αφού το πούλμαν του Ολυμπιακού δέχτηκε επίθεση με πέτρες και μολότοφ μόλις πάρκαρε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.
Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν έτοιμος να φύγει, αλλά ο Σωκράτης Κόκκαλης απ το γκολφ της Γλυφάδας όπου βρισκόταν τον διέταξε να σφίξει τα δόντια και να εισέλθει, ενώ παράλληλα ο συντονιστής γιά θέματα ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας αρχιυποανθυποστράτηγος Τσιρώνης τον διαβαίωσε να μην ανησυχεί και πως όλα κυλούν βάσει σχεδίου.
Την αποστολή του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν στα αποδυτήρια ευτραφείς υπάλληλοι ασφαλείας με μαύρες μπλούζες και το σύνθημα ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΝΟΥΣΙΑΣΤΩ ΠΟΤΕ στην πλάτη. Η πόρτα των αποδυτηρίων μάγκωσε και οι ανησυχούντες υπάλληλοι αναγκάστηκαν να την σπάσουν γιά να διαπιστώσουν πως όλα ήταν εντάξει.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο υπό την σκέπη των αψίδων των ΜΑΤ. Οι συνάδελφοί τους του ΠΑΟΚ έτρεξαν να τους προστατεύσουν. Ο Κονσεϊσάο πήρε αλά μπρατσέτα τον Τζώρτζεβιτς, ο Μαλεζάς τον Αβραάμ, ο Χαλκιάς τον Νικοπολίδη, ο Μπιζέρα τον Παπαδόπουλο, ενώ έλειπε το ζευγάρι της βραδιάς Πάμπλο-Ντιόγο απογοητεύοντας το φίλαθλο κοινό.
Ο διαιτητής Μποροβήλος (συγγνώμην Κάκος) σφύριξε την έναρξη του αγώνα και στο πρώτο κόρνερ του Ολυμπιακού ο γνωστός φίλαθλος του ΠΑΟΚ Τρέγιος, ή Τρέγιας και πάντως όχι Τάκης εισήλθε στο γήπεδο γιά να προστατεύσει τον νεαρό Παπαδόπουλο που τα υπόλοιπα παλικάρια έστειλαν στην γωνία με τα…κωλοδάχτυλα.
Οι ρίψεις αντικειμένων δεν προξένησαν εντύπωση σε κανέναν αφού τα πλαστικά μπουκάλια δεν είχαν μέσα πολύ νερό όπως εύστοχα υπέδειξε στον διαιτητή Κάκο ο Ηρακλής Πουαρό (συγγνώμην Σορλέν).
Ο Τζώρτζεβιτς σωριάστηκε δις εις τον αγωνιστικό χώρο την μία χτυπημένος θανάσιμα από γουότερ μολότοφ και την άλλη απ τον προσεχτικά επιμελημένο και μελετημένο φούσκο του Κονσεϊσάο υπό τις ευλογίες του βοηθού που δεν είδε, δεν άκουσε γιατί έχει και δύο παιδιά να μεγαλώσει.
Λίγο πριν την εκπνοή του υπέροχου αυτού αγώνα ο Μπιζέρα έδωσε μιά καλή στον Παπαδόπουλο υπό τις ιαχές Ρωμαίου χοντροφιλάθλου που στην κόκκινη κάρτα του Κάκου εξεμάνη κραυγάζοντας πως το «ποδόσφαιρο είναι γιά άντρες».
Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος χωρίς καμιά ποδοσφαιρική φάση να διαταράξει την ατμόσφαιρα μάχης που από νωρίς είχε δημιουργηθεί.
Οι ομάδες συνεχάρησαν εαυτούς και αλλήλους τονίζοντας την τεράστια ευθύνη της αστυνομίας και τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν διά την πάταξην της βίας.
Σάββας και Ζχαγοράκης έχουν μετατρέψει τα γήπεδά τους σε ιερούς ναούς της Σταυροπροσκυνήσεως, απλά είναι άνθρωποι και αυτοί (γιά όσους τους περνούν γιά κάτι παραπάνω) και δεν μπορούν να τα ελέγξουν όλα.
Το σκηνικό θύμισε έντονα την πρόσφατη διαφήμιση γιά την οικολογική ευαισθησία, όπου το ρεμάλι ριπαίνει την ατμόσφαιρα, αλλά τα χώνει στους…υπεύθυνους που δεν υπάρχουν.
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού αισθάνονται δικαιωμένοι αφού οι του ΠΑΟΚ τους τα…έκλασαν παρ ότι αυτά που έγιναν στην Τούμπα δεν έχουν ξαναγίνει εδώ και τουλάχιστον 3 βδομάδες.
Οι του ΠΑΟΚ αναλογίζονται με μελαγχολία τί θα συνέβαινε αν στο κόρνερ εκτός του Κονσεϊσάο και του Τζόλε ήταν και κανένας Πάμπλο Γκαρσία.

Γιά όσες ανακρίβειες διαπιστώσετε στο παραπάνω κείμενο μην με παρεξηγείτε.
Μάλλον έχω μπλέξει περιστατικά που συνέβησαν σε άλλα γήπεδα, σε άλλες χώρες εξαποδώ. Γιατί εδώ όπως είπαμε τα γήπεδα είναι εκκλησίες και οι διοικούντες αρχιδιά…κονοι του φίλαθλου πνεύματος.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Χορεύοντας στα χαλίκια

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ. Είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεις έναν ημιεπαγγελματία ή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που να μπορεί να μπει σε κάποιο γήπεδο και να διαλύσει διάσημους (και φτασμένους) ποδοσφαιριστές. Ίσως κάποτε -όταν το ποδόσφαιρο δεν ήταν γεμάτο παίκτες-αθλητές- να ήταν εφικτό. Στις μέρες μας δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Στο μπάσκετ έχουν υπάρξει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι φυλές των Ελλήνων φιλάθλων

Το σομπρέρο πιστό στην παράδοση που το θέλει να κάνει σοβαρή έρευνα και να ασχολείται με κοινωνιολογικά θέματα ανοίγει σήμερα τον φάκελο “Έλλην φίλαθλος”. Ποιες είναι οι κύριες κατηγορίες των Ελλήνων φιλάθλων; Ποια τα χαρακτηριστικά τους; Μείνετε στους δέκτες σας. Ο κουπονάκιας (aka στοιχηματάκιας) Ηλικία: Συνήθως έχει πατήσει τα δεύτερα -άντα και βάλε. Εμφάνιση: Τον […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

14 σχόλια σχετικά με το “Δεν ματαξανάγινε”

  1. Ο/Η Termite λέει:

    “υπό τις ευλογίες του βοηθού που δεν είδε, δεν άκουσε γιατί έχει και δύο παιδιά να μεγαλώσει. “

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Μπορεί και τρία 😉

  3. Ο/Η Anonymous λέει:

    kai h eyxaristiria dhlwsh tou Zagorakh,pros tous filathlous,itan to kerasaki stin tourta…

    Na mas xairomaste

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Μήπως είπε “αυτούς τους οπαδούς έχουμε, δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε”;

  5. Ο/Η Peter_Pan λέει:

    θα εισαστε μεσα στη κλαψα συνεχεια για πολλα χρονια ακομα.Περαστικα σας

  6. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Φαντάζομαι πως κατάλαβες το post…

  7. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    “υπό τις ευλογίες του βοηθού που δεν είδε, δεν άκουσε γιατί έχει και δύο παιδιά να μεγαλώσει.”

    Κλαίω ακόμα!!!!!

    Ένα πράγμα μ’ ενοχλεί (που ξέρω ότι αν δεν ήμουν ΠΑΟΚ δεν θα το έκανα θέμα γιατί δε θα με πείραζε τόσο) ότι κάθε χρονιά στην Τούμπα έχει διαρκείας ο Χριστόφορος Κολόμβος. Ένα-ένα να πάρουμε τα ελληνικά γήπεδα θα έχουμε αναρίθμητες “καλτ” ιστορίες να διηγηθούμε… Αλλά επειδή χθες ανακαλύψαμε την 5η ήπειρο για 6819ή φόρα θα μεταφέρω μια άκρως ριζοσπαστική λύση που ακούστηκε τις τελευταίες μέρες…

    “Να κλείσει η τούμπα!”

    Θα λυθούν και τα πρβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση πιστεύω… Κι από αύριο πάμε στα υπόλοιπα να τα γαμ*σουμε τη μάνα…

    Επίσης να παράθεσω και μιά ατάκα -που μου μετέφερε φίλος- ενός 5χρονου σε κατάσταση σοκ απο τα…”μέσα απώθησης” της αγαπημένης και υπερπροστατευτικής αστυνομίας που δεν ξέρει κανείς αν περνούσε τυχαία απο ‘κει ή αν το πήγαιναν στο γήπεδο…

    “Μαμά δεν αντέχω άλλο, σε παρακαλώ βοήθεια!”

    Ας βάλουμε κι έναν μπάτσο-χαφιέ σε κάθε γειτονιά τώρα…

    Ωραία πράγματα!!!!
    Και στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία και τον Ιωαννίδη που είναι αριανάρα και γαμ@ει και δέρνει και θα φέρει και χορηγίες και τον Καλαφάτη που έχει @@ και πάει και στο Καραϊσκάκη με την προεδράρα μας και όσοι θέλετε ΠΑΣΟΚ και Μπένι που έσωσε την ομαδάρα απ τη Δ’ Εθνική 457 φορές… και να πεθάνουν τα παιδιά σας από τα δακρυγόνα αφού το θέλετε τόοοοοσο πολύ!!!

    φιλιά!

  8. Ο/Η Dimitris λέει:

    Πίτερ Παν διαβάζεις τα κείμενα ή μόνο τη φωτογραφία;

  9. Ο/Η Peter_Pan λέει:

    ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΕΧΕΤΕ…ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΥΠΗΡΧΑΝ 2000 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΟΤΕΣ ? ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΣ Η ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ”ΜΑΧΗ” ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ 3 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ . ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΑΝΑΝ 3-0 ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ …ΕΧΑΣΑΝ…ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΗΡΩΕΣ..

  10. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Μάλλον το ύφος αυτού του blog δεν σου ταιριάζει. Εχεις μάθει να κατηγοριοποιείς τους αρθρογράφους σε…Ελληνες και βάρβαρους.
    Ούτε τον εαυτό σου δεν μπορείς να πείσεις πως ο Ολυμπιακός προάγει τον πολιτισμό, πως ποτέ δεν προκάλεσε επεισόδια, πως η Ριζούπολη ήταν ναός του ποδοσφαίρου.
    Τί νόημα έχουν όλ αυτά;
    Καμιά απ τις μεγάλες ομάδες δεν μπορεί να υπερηφανεύεται γιά τον πολιτισμό κάποιων οπαδών της και μερικών διοικήσεων που ευλογούν τέτοιες καταστάσεις.
    Τώρα αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις, μάλλον το πρόβλημα είναι δικό σου…

  11. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Οσο γιά το πόσο επιλεκτικά αντιμετωπίζουμε την κατάσταση, δεν έχεις παρά να δεις εδώ (μεταξύ άλλων)

    http://el-sombrero.blogspot.com/2009/01/blog-post_5757.html

  12. Ο/Η Peter_Pan λέει:

    Καλημέρα.Κατ’αρχάς δεν μου αρέσει η ομαδοποιήση και η κατηγοριοποίηση των ανθρώπων.Ουδέποτε είπα οτι ο ολυμπιακός προάγει τον πολιτισμό.Τα τελευταία χρόνια στο Καραισκάκι σπάνια γίνονται επεισόδια και πολλές φορές τσακόθικα όταν κάποιο κολόπαιδο προσπαθεί να πετάξει κάτι στον αγωνιστικό χώρο.Πρώτος κατηγόρησα τον Κόκκαλη για τισ δηλώσεις του για τους οπαδούς.
    Τωρα να σου θυμισω προεδρο ΑΕΚ Γιδοπουλο με τα σβισιματα προβολεων η τη διακοποη παιχνιδιου στη φιλαδελφεια με το δακρυγονο? ( εχασα πρωταθλημα απο αυτο το γεγονος) Τις μπουκεσ του Μελλησανιδη στα γραφεια των διαιτητων ? Την οπλοφορια Βαρδινογιαννη ? και την απειλη δημοσιογραφων ?
    Αν μου πεις ποτε ο Κοκκαλης εκανε κατι τετοια…τοτε να το παραδεκτω.και μη μου πεις οτι τα κανει κρυφα…( δηλ τα φανταζεσαι οτι τα κανει….)
    και κατι αλλο ειμαι ο πρωτος που κατηγορει τον Κοκκαλη για τον Ολυμπιακο οχι για αυτα που τον κατηγορητε εσεις αλλα για αλλα ενδοομαδικα…και γιατι ειναι πιο πολυ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ παρα προεδρος του Ολυμπιακου..
    φαντασου να μη επερνε 12 στα 13 πρωταθληματα…
    Τα επεισοδεια που λες στον αγωνα με τον ΠΑΟΚ …μι πιστευεις οτι σου λενε..Βαλε το τσουκαλα και το σιναφι του στα επισημα τησ Τουμπας να κανουν χειρονομιες να δεις πως θα βγουν απο εκει….τπτ αλλο αν θες καταλαβε πως μιλαω…

  13. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    “Τα επεισοδεια που λες στον αγωνα με τον ΠΑΟΚ …μι πιστευεις οτι σου λενε..Βαλε το τσουκαλα και το σιναφι του στα επισημα τησ Τουμπας να κανουν χειρονομιες να δεις πως θα βγουν απο εκει…”

    Ναι, μην πιστεύεις… Πίστεψε όσους δεν ήταν και τα φαντάζονται… Άλλος χώρος να κάνεις χειρονομίες κατά ανθρώπων του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει; Πρέπει σώνει και καλά να το κάνεις στα επίσημα της τούμπας;;;

  14. Ο/Η stoixima λέει:

    Axioi…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *