Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η πρεμιέρα του Ντιέγκο


Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Αμερική συνεχίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Η Αργεντινή αντιμετωπίζει τη Βενεζουέλα σε ένα ιστορικό ματς, καθώς θα είναι το πρώτο επίσημο της ομάδας από τότε που ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Τα εισιτήρια παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση και εκατοντάδες οπαδοί περιμένουν στις ουρές για να αγοράσουν. Ήδη πολλά έχουν βγει στην μαύρη αγορά σε πολλαπλάσιες τιμές και το Μονουμεντάλ του Μπουένος Άιρες αναμένεται να είναι κατάμεστο. Η τρέλα που έχει πιάσει τους Αργεντίνους φαίνεται και στις προπονήσεις, όπου πολύς κόσμος παρακολουθεί και πολύ συχνά θέλει και να συμμετάσχει.

Ένα από τα θέματα που κυριαρχούν είναι τι θα γίνει με το νούμερο 10. O Ρικέλμε τέλειωσε οριστικά από την Εθνική σε ένα θέμα που δίχασε την ποδοσφαιρική Αργεντινή, μια που ο Χουάν σαν είδωλο της Μπόκα είχε μαζί του τον κόσμο των πρωταθλητών (οι οποίοι διάλεξαν αυτόν και θεωρούν τον Ντιέγκο προδότη πλέον), από την άλλη όμως οι οπαδοί των άλλων ομάδων μάλλον ενθουσιάστηκαν με αυτή την επιλογή. Oι δηλώσεις του Χουάν εναντίον του Ντιέγκο και οι φήμες ότι αρκετοί διεθνείς παίκτες χάρηκαν που ο Ρικέλμε σταμάτησε από την Εθνική δημιούργησαν μια κρίση στα εσωτερικά της ομάδας. Όλα αυτά τώρα φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί και πλέον όλοι ψάχνουν για το ποιος θα φορέσει το 10. Ο Μέσσι δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα και ότι δεν θα νιώσει κάποιο βάρος αν το κάνει, ενώ ο Ντιέγκο λέει ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει.


Με τα μέχρι τώρα γνωστά η ομάδα αναμένεται να κατέβει με ένα 3-4-3. Σίγουρος στην εντεκάδα είναι ο τερματοφύλακας Καρίσο της Λάτσιο. Οι τρεις της άμυνας πιθανώς να είναι οι Χάιντσε, Ανχελέρι και ο Κάτα Ντίας που θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Ντε Μιτσέλις. Στα χαφ σίγουρος είναι ο Μαστσεράνο για τον οποίο ο Ντιέγκο επανέλαβε ότι “η ομάδα είναι ο Μάστσε και άλλοι 10” και δίπλα του στη βρώμικη δουλειά θα τον βοηθάει λογικά ο Γκάγκο. Αριστερά ο Γκουτιέρες της Νιουκάστλ που έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και δεξιά η θέση παίζεται μεταξύ του Ζανέτι και του Μάξι Ροντρίγκες. Η επιθετική τριάδα είναι ένα όνειρο για κάθε προπονητή και θα αποτελείται από τους Τέβες, Αγκουέρο και Μέσσι. Σε περίπτωση που ο Ντιέγκο προτιμήσει το 4-4-2 το πιθανότερο είναι να χάαει τη θέση του ο Τέβες, στον οποίο πάντως ο Ντιέγκο έδωσε σοβαρότατες εντολές στην προπονήση: “Σε θέλω να παίζεις όπως στην αλάνα”. Αν ο Ντιέγκο δεν αλλάξει γνώμη, τα πράγματα θα είναι κάπως έτσι:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Χάσμα γενεών

https://www.youtube.com/watch?v=5PO2KOHZrsc Το πόσο σοβαρό ζήτημα για κάθε χώρα της Ν. Αμερικής είναι η εθνική της ομάδα, το ξέρουμε όλοι. Ειδικά στην Κολομβία. Η ήττα στο Μοντεβιδέο με 3-0 για τους “καφετέρος” προξένησε πολλές συζητήσεις. Ειδικά όταν αυτή η φουρνιά της Κολομβίας είναι εξαιρετικά ταλαντούχα, αλλά δείχνει να μην τα καταφέρνει, θυμίζοντας μια μικρογραφία της Αργεντινής. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το μικρό θαύμα της Σαπεκοένσε

Είναι αυτή η άτιμη η μπάλα που έχει μέσα όλα τα συναισθήματα. Από τη μεγάλη χαρά, μέχρι τη μεγάλη λύπη, γλυκόπικρη σαν την ίδια τη ζωή. Κι αν δεν πιστεύετε εμένα, το έχει πει κι ο Ρίτσαρντ ο Άσκροφτ με τους Verve. Μόνο που δε συμβαίνουν όλα στον ίδιο βαθμό, δεν υπάρχει ομοιομορφία, δεν υπάρχει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *