Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ωδή στον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο

Σίγουρα θα προκαλεί ένα μικρό μειδίασμα το γεγονός στον φετινό ΠΑΟΚ να κάνει κάποιος ωδή στον Μπακαγιόκο αλλά εγώ θα πω, γιατί όχι; Είναι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στον ΠΑΟΚ, ο παίκτης που με δικά του γκολ μετά το 70′ έχει πάρει ο ΠΑΟΚ 12 βαθμούς και επίσης από τους πλέον χαμηλόμισθους.
Ο Μπακαγιόκο γεννήθηκε στις 31/12/1976 στην Ακτή Ελεφαντοστού. Δεν έγινε στρατιώτης η πολέμαρχος αλλά ποδοσφαιριστής. Στα 19 του πήγε στην Μον Πελιέ. Από εκεί παίζοντας πολύ μεγάλη μπάλα μεταγράφηκε στην Έβερτον με 6.5 εκ. ευρώ!! Δυστυχώς για αυτόν η πορεία του ήταν πολύ κακή και σχολιάστηκε σαν η χειρότερη μεταγραφή στην ιστορία της Έβερτον… Που να ξέρουν από μπάλα οι Άγγλοι;
Ξαναγύρισε Μαρσέιγ. Εκεί, είχε τις περιόδους του, την μια ηγέτης, την άλλη χαμένος. Αποτέλεσμα; 135 εμφανίσεις, 34 γκολ. Μετά την Μαρσέιγ έκανε την γύρα του στην Ευρώπη. Πήγε Ισπανία (Οσασούνα με Κοντρέρας), Γαλλία (Ιστρές), Ιταλία (Λιβόρνο), Ελλάδα (ΑΕΛ). Στην συνέχεια όπως είναι γνωστό, πήγε στον ΠΑΟΚ εν μέσω απαξιωτικών σχολιασμών. (Ήταν η δεύτερη μεταγραφή μετά τον Αναστασάκο!)
Χαρακτήρας απρόβλεπτος, έχει μαλώσει πολλές φορές με τους προπονητές του, στην Ελλάδα και με τον Δώνη (ο οποίος τον εξαφάνισε στην συνέχεια) και με τον Σάντος, ο οποίος του έδωσε 2η ευκαιρία και ο Μπακαγκόλ τον δικαίωσε.
Στην Ελλάδα κολλητός του είναι ο Κονσεισάο, εξάλλου τους έχουμε δει κατά καιρούς για ποτό τους δυό τους.
Παίκτης ο οποίος φαίνεται στην αναμπουμπούλα, ξέρει να παίρνει πολύ καλές τοποθετήσεις, έχει το τσαφ που λέμε, εκρηκτικός. Παίκτης τσαπατσούλης, πέφτει εύκολα, δεν ξέρει τι να κάνει την μπάλα αν την έχει εκτός περιοχής.
Άνθρωπος που τον έχουν στείλει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης αυτόν και την υπόλοιπη εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού, επειδή χάσανε εναντίον της Γκάνας. Άνθρωπος που κινδυνεύει να χάσει τα δύο του παιδιά σε δικαστικό αγώνα με την πρώην σύζυγό του.
Κλείνω με μερικά…χιτάκια που γράφονται σε forums για τον Μπακαγιόκο :
Στην αναμπουμπούλα ο Μπάκα χαίρεται
Και ο Μπάκα φοβέρα θέλει
Μπακαμελέτα κι έρχεται
Μέγας είσαι Μπάκα μου και θαυμαστά τα έργα σου
(kass4)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, ΠΑΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο μοναδικός Γιώργος Καραγκούνης

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, γεννημένος στις 6 Μαρτίου 1977 στον Πύργο και αγωνίζεται στη θέση του μέσου στην ομάδα της Φούλαμ, γνωστός για το γεμάτο πάθος παιχνίδι του και τις ηγετικές του ικανότητες. Κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών στην εθνική Ελλάδας από τον Οκτώβριο του 2012, όταν και αγωνίστηκε για 121η φορά. Βικιπαίδεια […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το τέλος της αθωότητας της ΑΕΚ

Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που δεν αντιλαμβάνεσαι την σημασία τους, παρά μόνο όταν γίνουν παρελθόν. Κάποιες στιγμές που σου φαίνονται φυσιολογικές, αλλά θα κάνεις χρόνια να τις ξαναδείς. Κάποια πρόσωπα που τα έχεις συνηθίσει, τα έχεις αγαπήσει, αλλά χάνονται, τα μισείς, τα αποκαθηλώνεις. Ήταν η 15 Μαΐου του 1996 όταν η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Απόλλωνα Αθηνών […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Ωδή στον Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Μονπελιέ (μια λέξη) και Ιστρ… τη Ρώμα σου μέσα :))

    Ο Μπακαγιόκο στην ΑΕΛ, είχε δυο κακά. Ένα, ότι τον έφεραν για τον επιθετικό που θα δώσει τα γκολ (δεν είναι) και δύο ότι στο καπάκι έβαλε και τα μοναδικά του γκολ, αυξάνοντας και τις απαιτήσεις.
    Για ένα δεν πρέπει να παραπονιέται. Ότι δεν πήρε ευκαιρίες. Ο δάσκαλος Φερνάντου, βλέπω ότι του το’δωσε να το καταλάβει, γι’ αυτό και η ωραία σκηνή στη Ν.Σμύρνη να του αφιερώνει το γκολ…

  2. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Εχουμε προβλημα με την ονοματολογια σε αυτο το blog 😛

  3. Ο/Η Stepas λέει:

    Μας έχει σώσει φέτος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *