Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Pinto o ειλικρινής

Ο Χοσέ Μανουέλ Πίντο ζει εδώ και ένα χρόνο στην σκιά του Βίκτωρ Βαλντές στην Βαρκελώνη.
Αν δεν ήταν οι αγώνες κυπέλλου και κάποια φιλικά, θα είχε σκεβρώσει ολοσχερώς.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι κακός τερματοφύλακας. Κάθε άλλο. Στον χθεσινό αγώνα με την Μαγιόρκα γιά τα ημιτελικά του Copa Del Rey, ο Πίντο απέκρουσε πέναλτυ του Μαρτί και συνέβαλε αποφασιστικά στο να πάει η Μπάρσα γιά πρώτη φορά μετά το 1998 σε τελικό κυπέλλου. Γιά να τα καταφέρει, ο πονηρός Αργεντίνος χρησιμοποίησε ένα τέχνασμα “βραχυκυκλώνοντας” τον αντίπαλό του: Του έδειξε σε ποιά γωνιά θα πέσει.
Ο Μαρτί το σκέφτηκε γιά λίγο και αποφάσισε πως είτε του έλεγε αλήθεια είτε ψέμματα, η πιό σίγουρη κατεύθυνση γι αυτόν ήταν να στείλει την μπάλα στο κέντρο της εστίας.
Αυτό ήταν και το λάθος του γιατί ο Πίντο του είχε “πει” την αλήθεια

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ένας κατά συρροή ποδοσφαιρικός εγκληματίας

Μάλαγα-Ρεάλ εχθές το βράδυ. Δεύτερο ημίχρονο. Ο Πέπε πετυχαίνει με τις τάπες μετά από καρατιά το γόνατο του Ντούντα. Ο Ντούντα σφαδάζει στο έδαφος. Ο διαιτητής δεν σφυρίζει τίποτα. Στην πρώτη διακοπή δίνονται οι πρώτες βοήθειες στον Ντούντα που από θαύμα έχει γλιτώσει κάποια σοβαρή ζημιά. Το παιχνίδι ξαναρχίζει. Ο Ντούντα σοκαρισμένος ξεσπάει στον διαιτητή […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια γλώσσα που όλος ο κόσμος καταλαβαίνει

Κάνοντας ζάπινγκ στα δορυφορικά κανάλια πριν από αρκετά χρόνια, όταν ακόμα το ίντερνετ λειτουργούσε με ταχύτητες Βασίλη Τσιάρτα ακόμα και σε περιπτώσεις που ήθελες απλά να ανοίξεις μια σμικρυμένη φωτογραφία του Ρομπέρτο Κάρλος και η δορυφορική ήταν μια από τις λιγοστές σου επιλογές για να δεις πως ακριβώς ζούνε οι άνθρωποι που δεν μιλάνε Ελληνικά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Pinto o ειλικρινής”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    Ωραίο στιγμιότυπο. Ο Πίντο έτσι κι αλλιώς είναι μεγάλη μορφή βγαλμένος από πειρατική ταινία του ’50.
    Γιατί όμως τον αναφέρεις ως “Αργεντινό”; Είναι γεννημένος στην περιοχή του Κάδιξ, βγήκε από τις μικρές ομάδες της Μπέτις και δεν βλέπω πουθενά να έχει -καν- διπλή υπηκοότητα. Παντού αναφέρεται ως Ισπανός.

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ουυυυυυυυυυυυυπς
    Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου.
    Λάθος, λάθος, λάθος!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *