Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ημερολόγιο του τελικού


Σάββατο 2 Μαίου 2009
Πρωί: Ο Τζιμπούρ πλακώνεται με τον Μπλάνκο, την ώρα του πρωινού στο ξενοδοχείο, γιατί ο Αργεντινός γκρινιάζει πως ο Τζιμπούρ δεν του περνάει πάσα τα ψωμάκια. Στον καυγά μπλέκεται η μισή ομάδα, ξοφλώντας παλιά χρωστούμενα. Ο Μπάγεβιτς έξω φρενών, αφήνει εκτός αποστολής πέντε βασικούς, μοιράζει μόνος του τα ψωμάκια και αποφασίζει να πάρει τον Ν’Σιαμπαμφούμου και να τον ξεκινήσει και βασικό.

Ο ρουφιάνος της ομάδας, μεταφέρει άμεσα την είδηση στους δημοσιογράφους και από εκεί την μαθαίνει το τσιράκι του Ολυμπιακού στην ΕΠΟ. Με μια γρήγορη αναζήτηση, ανακαλύπτει μαμουνιές στην έκδοση δελτίου του Ν’Σιαμπαμφούμου, ο οποίος έχει κοροιδέψει τους ιθύνοντες της ΑΕΚ αποκρύπτοντας τους ότι φέτος έχει παίξει ήδη σε δυο άλλες ομάδες, χρησιμοποιώντας όμως μια φορά το όνομα Ν’ Σιάμπα και μια το Μ’ Φούμο!

Το τσιράκι στέλνει αμέσως κωδικοποιημένο e-mail με περιεχόμενο “Νέος Βάλνερ, Κύπελλο δικό σας, περσινό ποσό με 9% αύξηση” στον Σάββα Θεοδωρίδη για να τον ενημερώσει για τα ευχάριστα. Ο Θεοδωρίδης ξενυχτάει όλο το βράδυ με τον μπαμπά και τον γιο Κόκκαλη μαδώντας μαργαρίτες για το αν πρέπει να κρατήσουν ή να διώξουν τον Βαλβέρδε, ο οποίος κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, με άλλες μαργαρίτες, στο διπλανό δωμάτιο. Μετά από 573 μαδήματα κι αφού τα αποτελέσματα τους καταργούν κάθε στατιστική λογική και δεν συμπίπτουν ποτέ, αποφασίζουν να ρίξουν κέρμα. Το εγχείρημα καταρρέει μετά από 45 λεπτά, όταν συνειδητοποιούν ότι κανένας τους δεν κουβαλάει ψιλά. Αποφασίζουν να ξαναδοκιμάσουν μετά τον τελικό, με το σκεπτικό ότι κάποιος θα έχει χαλάσει κάποιο χαρτονόμισμα ως τότε, για τσιγάρα. Το e-mail δεν διαβάζεται, καθώς ο Θεοδωρίδης ξυπνάει αργοπορημένα και φεύγει κατ’ευθείαν για την εκκλησία.

Μεσημέρι: Η αποστολή της ΑΕΚ μπαίνει στο πούλμαν για το ΟΑΚΑ. Οφροντιστής της, κάθεται δίπλα στον Ν’Σιαμπαμφούμου στην γαλαρία και προσπαθεί να τον εμψυχώσει, λέγοντας του την ιστορία του περσινού πρωταθλήματος. Ο Γάλλος μαθαίνει για τον Βάλνερ, καταλαβαίνει το λάθος που πάει να κάνει και ζητάει να μιλήσει άμεσα με τον πρόεδρο. Ο Θανόπουλος στο μπροστινό μέρος, κάνει παζάρια με τον οδηγό του πούλμαν με σκοπό να εξοικονομήσει μερικά χρήματα για τις μεταγραφές. Ο οδηγός αρνείται να μειώσει τον μισθό του στο μισό, με αντάλλαγμα μια υπογεγραμμένη φανέλα του Μπασινά από τον χειμώνα. Ο Ν’Σιαμπαμφούμου ενημερώνει τον πρόεδρο για το βρώμικο παρελθόν του. Ο Θανόπουλος παθαίνει σοκ και συντάσσει άμεσα κείμενο για τους μετόχους: “TRIPLE SUPERCRUSIAL SUPER ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ CONFIDENTIAL! Ο Ν’κάτι είναι illegal. Τι κάνω; Θερμή παράκληση, αυτό είναι μόνο για εμάς. Να μην το μάθει ο γαύρος”. Μέσα στον πανικό του, αντί να το στείλει στα σωστά κινητά, το ανεβάζει στην σελίδα του στο twitter.

Απόγευμα: Το κινητό του Πέτρου Κόκκαλη χτυπάει. “Ο χρήστης thanopoul-president έχει ανανεώσει την σελίδα του”. Ευχάριστο σοκ! Ο Πέτρος ενημερώνει τον Σωκράτη. Ο Σωκράτης ενθουσιασμένος αποφασίζει να παει κι αυτός στον τελικό, μετά από χρόνια, για να μην χάσει το γλέντι. Ο Σάββας ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως δεν χρειάζεται να παραστεί στο γήπεδο, καθώς την Εξουσία θα την εκπροσωπήσει ο κ. Κόκκαλης. Ο Παπούλιας αποδέχεται ανακουφιστικά την είδηση, καθώς εξ αρχής προτιμούσε να κάτσει σπίτι να δει την Ελληνική ταινία με την Βουγιουκλάκη, και βάζει πάλι τις πυτζάμες του. Ο Σωκράτης δίνει άμεσα εντολή να βγει ανακοίνωση με την οποία ο Ολυμπιακός εύχεται να γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι και ο νικητής να αναδειχτεί εντός των τεσσάρων γραμμών.

Λίγο πριν το ματς: Οπαδοί του Ολυμπιακού που πηγαίνουν στο γήπεδο, πλακώνονται με οπαδούς του Παναθηναϊκού που πήγαιναν να δούνε πινγκ πονγκ κορασίδων. Το γεγονός μαθεύεται γρήγορα και οι συμπλοκές επεκτείνονται. Στο ξύλο μπλέκονται και ομάδες Αεκτσήδων, που δεν θέλουν να μείνουν στην απ’εξω. Ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου, θυμίζει τα αποδυτήρια της ΑΕΚ, με κόσμο να δέρνει άλλο κόσμο, ανεξαρτήτως χρωμάτων και ηλικίας. Στον χαμό μέσα, άγνωστοι περικυκλώνουν το αμάξι με το οποίο πηγαίνει στο γήπεδο ο Τάσος ο Κάκος και το σπάνε. Ο οδηγός εκνευρισμένος που βλέπει το αμάξι του να γίνεται καλοκαιρινό, δεύτερη φορά μέσα σ’ενα δίμηνο, πετάει τον Κάκο εκτός και αποχωρεί μαρσάροντας.

Ο τελικός αναβάλλεται επ αόριστον, ο Τάσος ο Κάκος ακόμα αγνοείται…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Θέλω διακοπές, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν ο Αλέφαντος παραλίγο να κόψει την μπάλα στον Μαύρο

Πέρα από τις νίκες, τα αποτελέσματα στο χορτάρι και τους τίτλους, οι ποδοσφαιρικές ομάδες κρίνονται στο βάθος του χρόνου και από πολλά εξωαγωνιστικά ζητήματα. Ένα από αυτά είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται στους μεγάλους παίκτες τους. Όχι μόνο οι σύλλογοι, αλλά ο κόσμος τους. Πόσα “αποχαιρετιστήρια” παιχνίδια σε θρύλους των ελληνικών ομάδων δεν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η αγαπημένη μας Σούπερ Λίγκα ή αλλιώς: Τι είναι η Σούπερ Λίγκα

Κατ’ αρχάς να σας πω πώς, απεχθάνομαι αυτή τη νέα διοργάνωση, την UEFA Nations League. Μου μοιάζει εκνευριστική και αρκετά μπερδεμένη. Κάτι σαν εκείνη την κοπέλα που είχες στα 15. Εκείνη που ήθελε να σε χωρίσει επειδή είχε ερωτευθεί τον Μάκη με το GLX αλλά τελικά τα έφτιαξε με τον Χρήστο που είχε Vespa. Χωρίς […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Ημερολόγιο του τελικού”

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    Νασε καλα, πολύ το φχαριστηθηκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *