Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η φωτογραφία του πολιτισμού

Πέρσι ήταν οι οπαδοί του Μάντσεστερ, που μας διδάξαν πολιτισμό. (“Ποιους; Εμάς, που όταν στοχαζόμασταν στην σκιά του Παρθενώνα, αυτοί τρώγανε ακόμα πάνω στα δέντρα;” είπε ο Νεοέλληνας και ανέβασε πάλι την φωνή της τηλεόρασης, για να ακούσει σε ποια ανήκουν οι βυζάρες που έχουν πλημμυρίσει το πλάνο, στο μεσημεριανό της Λαμπίρη.) Φέτος είναι οι οπαδοί του Λίβερπουλ.

Οι ίδιοι άνθρωποι που το βράδυ μπορεί να κάνουν ‘καλοκαιρινή’ οποιαδήποτε παμπ, μετά από μια ..εγκεφαλική συζήτηση για το αν την έχει πιο μεγάλη ο Τόρες ή ο Κείχιλ (Να μην ξεχάσω να σημειώσω κάπου: μερικά μπουκάλια μπύρας, χωρίζουν έναν πολιτισμένο άνθρωπο από ένα ‘ζώο’.), στέκονται δίπλα-δίπλα, αμίλητοι, φορώντας τα χρώματα της ομάδας τους, για να τιμήσουν την μνήμη των συνανθρώπων τους, οπαδών της Λίβερπουλ, που χάθηκαν πριν από 20 ακριβώς χρόνια, στο Χίλσμπορο, πηγαίνοντας να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι, με το οποίο μάλιστα η Έβερτον δεν σχετίζεται καθόλου!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο μαθητής του Μαρσέλο Μπιέλσα

Αν το θαύμα της Λέστερ και του Βάρντι έχει… χιλιοτραγουδιστεί, κάπου στο Βόρειο Λονδίνο υπάρχει μια άλλη ομάδα που παραδίδει μαθήματα σοβαρότητας και ταπεινότητας, αλλά δεν κερδίζει τόσο τα φώτα της δημοσιότητας. Η Τότεναμ του Μαουρίσιο Ποκετίνο, με όρεξη και τακτική προσήλωση, είναι η ομάδα με τις λιγότερες ήττες μετά την Λέστερ, τη 2η καλύτερη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *