Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Θρίαμβος της πειθαρχίας

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (el sombrero): Σε παράσταση για ένα ρόλο εκτυλίχθηκε ο πρώτος ημιτελικός, μεταξύ της Μπαρσελόνα και της Τσέλσι. Ο μέντορας της προπονητικής, Γκους Χίντινκ, αφού σπατάλησε πέντε βράδια και τέσσερα μεσημέρια μελετώντας διεξοδικά το επιθετικό παιχνίδι της αντιπάλου, κατάφερε να κερδίσει κατά κράτος στο πρώτο παιχνίδι τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Με επιδέξια τακτική ο Ολλανδός τεχνικός έκλεισε όλους τους χώρους της άμυνας του και με μεστό και πειθαρχημένο παιχνίδι έκλεψε τις καρδιές κάθε τακτικόφιλου και δικαιολόγησε τα δισεκατομμύρια που έχει σπαταλήσει ο, γνωστός για τα ποδοσφαιρικά του αισθήματα και τα ακριβά του διαζύγια, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Με τέσσερις (!) δυνατούς κόφτες στο κέντρο μπροστά απ’την τετράδα της άμυνας, τον Μαλουντά να λέει συνεχώς κρύα ανέκδοτα στον Ντάνι Άλβες με σκοπό να τον εκνευρίσει για να δεχτεί κάρτα που θα τον άφηνε εκτός του επαναληπτικού και τον Ντρογκμπά να προσπαθεί ηρωικά να παίξει όλες τις θέσεις της επίθεσης μόνος του, η Τσέλσι κυριάρχησε στο μισό της γήπεδο και κέρδισε δίκαια τις εντυπώσεις από την φλύαρη και τακτικά λειψή αντίπαλο της. Το παιχνίδι αποτέλεσε ουσιαστικά έναν αμυντικό μονόλογο των πειθαρχημένων Άγγλων, που επέδειξαν αξιοθαύμαστη πειθαρχία και αλληλο-κάλυψη, αφού κάθε φορά που κάποιος παίκτης ξεχνιόταν για μερικά δευτερόλεπτα και ‘αποσχιζόταν’ από την υπόλοιπη ομάδα περνώντας στο αντίπαλο μισό του γηπέδου ένας συμπαίκτης του εμφανιζόταν άμεσα στην θέση του, ώστε να μην νιώσει στιγμή μόνος του ο Τσεχ.

Ευτυχώς, για όλους τους αγνούς φίλους της προπονητικής, ο Γερμανός διαιτητής του αγώνα δεν ξεγελάστηκε από το αεράτο και απειθάρχητο παιχνίδι των γηπεδούχων, κρατώντας στο τσεπάκι του τις περισσότερες φορές τις κίτρινες κάρτες, στις περιπτώσεις που οι παίκτες του Ολλανδού μαέστρου αναγκαζόταν να τους ρίξουν βίαια, αλλά πάντα βάσει συστήματος, στο έδαφος, γιατί χαλούσαν την ευρυθμία του μισού τους γηπέδου.

Το τελικό σκορ αποτέλεσε την πλήρη δικαίωση του παιχνιδιού του Ολλανδού ‘στρατηγού’, παιχνίδι που πρόσφερε μαγικές στιγμές στους απανταχού λάτρεις της στρατηγικής και ανάγκασε κάποιους εκ των πιο διαβασμένων να θυμηθούν τον περσινό πρώτο ημιτελικό, πάλι στο Καμπ Νου, όταν ο μάγος Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με παρόμοια μαεστρική τακτική και τον Ρούνει μοναδικό προωθημένο στον χώρο του κέντρου, είχε κερδίσει με το ίδιο ακριβώς σκορ τις εντυπώσεις και αργότερα και την κούπα.

(Κείμενο γραμμένο για το περιοδικό ‘Four-Six-Zero’)
(Το κείμενο μπορεί να διαβαστεί είτε με σοβαρή είτε με ειρωνική διάθεση, ανάλογα με την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του αναγνώστη)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, we love 1-1-8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι πέντε πιο ντροπιαστικές στιγμές της σεζόν so far

To ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από πανέμορφες εικόνες. Όπως έχουμε γράψει άλλωστε στο Sombrero, το ποδόσφαιρο είναι Τέχνη. Το έχουν περιγράψει σπουδαίες μορφές της λογοτεχνίας όπως ο Μάρκες, ο Γκαλεάνο και ο Καμύ και αν δε θέλετε να τους πιστέψετε (ή να τους διαβάσετε) απλά βάλτε ένα βίντεο με τα καλύτερα του Ζιντάν ή του Ρικέλμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπορώ να χάσω το κεφάλι μου γιατί ξέρω πού είναι η καρδιά μου

Αυτός είναι ο τίτλος του παραπάνω βίντεο γυρισμένο από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο στο Ροζάριο της Αργεντινής. Είναι ένα καλομονταρισμένο σύνολο εικόνων και στιγμών από την πορεία της Νιούελ’ς για το πρωτάθλημα που κατέκτησε στην Αργεντινή, αλλά και από την άτυχη πορεία της στο Κόπα Λιμπερταδόρες που σταμάτησε στην διαδικασία των πέναλτι στην ημιτελική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Θρίαμβος της πειθαρχίας”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Γιατί όχι και we love 1-1-8???
    Χορτάσαμε μπάλα σήμερα.
    Καλά που έφυγαν οι Ιταλοί απ τη μέση και απολαμβάνουμε στρατηγική με λεβέντικες προεκτάσεις (Αλεξ) και…Καστίγια λογική (Μαλουντά)
    Πάντως αυτή η τσουρουκιά δεν γίνεται να πάει τελικό!

  2. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    “φού σπατάλησε πέντε βράδια και τέσσερα μεσημέρια, μελετώντας”

    :-))

    Αν την αντιμετωπίσουμε ως έμπειροι, μια ομάδα με τη λογική της παρθένας δε θα έχουμε πρόβλημα… Απλά πλέον θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την πρώτη αφορμή ώστε αν ανοίξει μια φορά η άμυνα να ανοίξει μια και καλή… Τότε τα 5 θα τα βάλουμε εκεί μέσα…

  3. Ο/Η Guus_Hiddink λέει:

    de sas xalase 😉

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Καθόλου.
    Απολαύσαμε κάθε δευτερόλεπτο μπλε μαγείας σαν να ήταν το τελευταίο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *