Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα θαύματα των Αγίων Ημερών

Τώρα που η Ανάσταση έγινε, η μαγειρίτσα καταναλώθηκε, το αρνί σουβλίστηκε, τα διόδια τα κονόμησαν και οι σόδες απ’ τα ψυγεία εξαφανίστηκαν, μπορούμε να αναφερθούμε σε δυο αναπάντεχα γεγονότα που συνέβησαν αυτές τις μέρες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυο ‘θαύματα’ διαφορετικά απ’ αυτά που έχουμε συνηθίσει αλλά όχι λιγότερο αξιοσημείωτα. Γιατί όπως τονίζει και ο Τζιμάκος, τα θαύματα δεν είναι προνόμιο της Ορθοδοξίας μας.

Την Μεγάλη Πέμπτη αρχικά, έντρομοι οι άνθρωποι της ΠΑΕ Άρης ανακάλυψαν αύξηση του ποσού του τραπεζικού τους λογαριασμού. Επρόκειτο για τα λεφτά που δικαιούταν η ομάδα εδώ και καιρό και για τα οποία η Κρατική Τηλεόραση κατηγορήθηκε ότι αμελούσε να στείλει – γιατί ένα μυαλό το έχει κι αυτή, τι να πρωτοθυμηθεί να κάνει. Σύμφωνα όμως με τις Νέες Γραφές, τα λεφτά ξεκίνησαν κανονικά από τα γραφεία της ΕΡΤ στην Αγία – δεν είναι τυχαίο – Παρασκευή τον Δεκέμβριο του 2008 με καμήλες και ακολουθώντας το Αστέρι της Θεσσαλονίκης βγήκαν στην εθνική οδό συνοδευόμενα από τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τους καλεσμένους του. Της εκπομπής των Χριστουγέννων!
Αφού ξεπέρασαν το εμπόδιο του μποτιλιαρίσματος της Πρωτοχρονιάς, τα μπλόκα των αγροτών, το μποτιλιάρισμα του Πάσχα κι αφού έκαναν στάση στην Λαμία, για να επιστρέψει ο Σπύρος Παπαδόπουλος στον Πειραιά για να δει το Ολυμπιακός-Σεντ Ετιεν, τα λυτρωτικά, για την ΠΑΕ Άρης, πακέτα έφτασαν δυο μόλις μέρες πριν την 2009η Ανάσταση του Κυρίου κι αφού ενδιάμεσα η ΕΡΤ θα έπρεπε να καταβάλλει και δεύτερη δόση, την οποία όλοι αναμένουν πλέον λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο.
Σαν δεύτερο, μικρότερο, θαύμα, μπορούμε να θεωρήσουμε το γεγονός ότι σε απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα από την άφιξη τους, τα νούμερα αυτά στον τραπεζικό λογαριασμό της ομάδας, από χρήματα μεταλλάχτηκαν σε βενζίνη για τις Πόρσε των ποδοσφαιριστών.

Τα θαύματα των ημερών όμως δεν τελειώνουν εδώ καθώς λίγο μετά το Πάσχα εξαφανίστηκε από το κουπόνι του ΟΠΑΠ το παιχνίδι Λεβαδειακός – Λάρισα. Χάθηκε! Σύμφωνα με έγκυρες εσωτερικές πηγές, αυτές που έντεχνα αποκαλούμε ‘ρουφιάνους’, το κουπόνι βρισκόταν στα γραφεία του ΟΠΑΠ κλειδωμένο στο μικρότερο χρηματοκιβώτιο του Οργανισμού, εκεί που φυλάσσονται τα διάφορα έγγραφα, τα διαφημιστικά των σουβλατζίδικων και τα ψιλά – δηλαδή μερικά εκατομμύρια ευρώ. Στην θέση του εξαφανισμένου αγώνα, βρέθηκαν δυο τενεκέδες τυρί και 12 σουβλάκια. Έτσι, κι επειδή η Αστυνομία αρνήθηκε να ερευνήσει άμεσα το θέμα γιατί δεν κρίνει ότι σχετίζεται άμεσα με την Σούλα του Παλαιοκώστα, το κουπόνι του Σαββατοκύριακου κυκλοφόρησε στα πρακτορεία, χωρίς τον επίμαχο αγώνα με αποτέλεσμα όλοι οι ψυλλιασμένοι παίκτες του Στοιχήματος να αναγκαστούν να στραφούν στο ΚΙΝΟ αυτές τις μέρες.

Για καλή τύχη του Οργανισμού, στον Άρη δεν σκοπεύουν να ασχοληθούν με το θέμα, όπως θα περίμενε κανείς, καθώς ακολουθώντας πιστά το ανθρωπιστικό πνεύμα των ημερών, αγαπάνε τους εχθρούς τους και σφάζονται μεταξύ τους. Γιατί, ως γνωστόν, η καρέκλα της εξουσίας έχει πολύ μέλι. Κάθε εξουσίας και κάθε είδους μέλι…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΛ, Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο, Λεβαδειακός, Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Χορεύοντας στα χαλίκια

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ. Είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεις έναν ημιεπαγγελματία ή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που να μπορεί να μπει σε κάποιο γήπεδο και να διαλύσει διάσημους (και φτασμένους) ποδοσφαιριστές. Ίσως κάποτε -όταν το ποδόσφαιρο δεν ήταν γεμάτο παίκτες-αθλητές- να ήταν εφικτό. Στις μέρες μας δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Στο μπάσκετ έχουν υπάρξει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο

Ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα είναι αυτό του να ανακαλύπτεις νέα πράγματα. Νέα πράγματα με την κανονική έννοια του όρου. Για παράδειγμα, όχι ας -πούμε- να ανακαλύπτεις τον Μπέλα Ταρ, και τις ταινίες του, ενώ ασχολείσαι όμως με τον κινηματογράφο, αλλά να ανακαλύπτεις το σινεμά. Σκεφτείτε πως θα ήταν αν δεν ξέρατε τίποτα για το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Τα θαύματα των Αγίων Ημερών”

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    Πολλά μαγικά συμβαίνουν στις μέρες μας στο Ελλάντα και δυστυχώς λίγοι ασχολούνται…
    Εδώ οι άμεσα θιγμένοι σφάζονται μεταξύ για την καρέκλα…Κρίμα

  2. Ο/Η balkou λέει:

    Άντε πάλι με το αδικημένο Άρη…

    Πώς ήταν αλήθεια το σύνθημα?
    Ε-ε-ε! Ο-ο-ο!
    Δύο στο ημίχρονο και άσο τελικό!

    Και δεν υπάρχει καν βερσιόν που να καλύπτει και το λάιβ μπέτινγκ :))

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Τίποτα για την ταμπακιέρα δεν βλέπω όμως..

    Άσχετα που αναφέρομαι σε δυο γεγονότα και όχι ‘προσωπικές εκτιμήσεις’. Το αν είναι σημαντικά ή όχι, είναι φυσικά υποκειμενικό θέμα (ειδικά όταν συμβαίνουν μακριά από εσένα γίνονται “υπερβολές”).

  4. Ο/Η balkou λέει:

    το τι έγινε με την ΕΡΤ και κατά πόσον έπαιξε ρόλο η στάση του Άρη στην κεντρική διαχείριση είναι ένα καπέλο. Που και στο κάτω-κάτω, η συμφωνία με την ΕΡΤ προ διετίας με τη μεσολάβηση και πολιτικών έδειχνε το “τσαπατσούλικο” της υπόθεσης.

    Στα ξένα πρακτορεία το δέχονταν το στοίχημα? Ναι! Αν το’χαν φράξει οι ξένοι το ότι μπορεί να παιζόταν στον ΟΠΑΠ δε θα’λεγε τίποτα. Το ότι το’φραξε ο ΟΠΑΠ ενώ οι ξένοι όχι, λέει περισσότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *