Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

1 γκολ για κάθε 600 μέτρα


Στο υψόμετρο της Λα Παζ είναι πάντα δύσκολο για μια ομάδα να συνηθίσει τις ιδιαίτερες συνθήκες. Ούτε ο πιο αισιόδοξος Βολιβιανός όμως δεν θα περίμενε την ιστορική και σπουδαία νίκη της Βολιβίας επί της Αργεντινής με το αστρονομικό 6-1! Μιλάμε για την μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της Μπιανκοσελέστε, που ισοφάρισε το ρεκόρ από το Μουντιάλ του 1958 με το 6-1 της Τσεχοσλοβακίας. Πρωταγωνιστής ο Χοακίν Μποτέρο που πέρασε για ένα φεγγάρι από την Σαν Λορένσο και έφυγε ως αποτυχημένος μετά από 6 μήνες χωρίς να έχει βάλει ούτε ένα γκολ.

Ο Μαραντόνα από καβάλα στο άλογο μετά την καλή αρχή βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την ξεγυρισμένη σφαλιάρα. Ο ίδιος δήλωσε ότι κάθε γκολ ήταν μια μαχαιριά στην καρδιά (Ντιέγκο θα είχες πεθάνει πολύ πριν την έκτη), υπερασπίστηκε τους παίκτες του και προσπάθησε να τονώσει το καταρρακωμένο ηθικό της ομάδας. Προς τιμήν του δεν έψαξε δικαιολογία στα 3600 μέτρα. H Aργεντινή κατέβηκε με ένα ορθολογικό 4-4-2, αλλά με μια άμυνα παντελώς απούσα και τον Καρίσο στο τέρμα να κάνει τραγικά λάθη. Η Βολιβία μπορεί να πανηγυρίζει για την ιστορική νίκη:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Να τους βλέπεις και να σε πιάνει το παράπονο

Δυο παλιοί γνώριμοι. Ο ένας στα 36, ο άλλος στα 28. Στο ημίχρονο μιας μάχης, με το σκορ στο 0-0, εκεί που τα νεύρα βράζουν. Στον ημιτελικό του μεγαλύτερου θεσμού της ηπείρου τους. Σε ένα ματς που ο ένας μαρκάρει τον άλλον, που έχουν περάσει 48′ (μια που το 1ο ημίχρονο είχε τρία παραπανίσια λεπτά) […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν δεν πιάνουν τα γούρια

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο προλήψεις και γούρια. Ειδικά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, μπορείς να πέσεις πολύ χαμηλά. Να δοκιμάσεις κάθε πιθανό τρόπο για να κερδίσεις. Από υπνωτιστές μέχρι θεϊκή παρέμβαση και… νάνους με μαγικές ιδιότητες, ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί. Η δεκαετία του 90′ ήταν μια ωραία περίοδος για την ιστορική Ρίβερ Πλέιτ. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9 σχόλια σχετικά με το “1 γκολ για κάθε 600 μέτρα”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Ελπίζω να είδαν το ματς πολλοί μανατζαρέοι και να πρόσεξαν την παικτάρα απ’την οποίο ξεκινάει το 1ο γκολ και η οποία κερδίζει την αποβολή των ‘λούζερς’, μπας και τον σπρώξουμε πουθενά στο εξωτερικό.

  2. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Ειναι απο τα παιχνιδια που χανεις στο στοιχημα και απλα μετα χαμογελας…

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Ποιων λούζερς ρε γραφικέ τύπε…

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Λούζερς είναι αυτοί οι κοντοί μελαχρινοί – που είναι μια χαρά συμπαθητικοί – τύποι, που έχουν να πάρουν τίτλο πιο πολλά χρόνια απ’οσα έχει να πάρει η ΑΕΚ σου πρωτάθλημα.

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Κοντοί μελαχρινοί… Για την ομάδα του Πακιστάν στο κρίκετ μιλάς ε;
    Γιατί δεν ταιριάζει η περιγραφή με τους χρυσούς ολυμπιονίκες 😉

  6. Ο/Η balkou λέει:

    o… Μορέτο έπαιζε τέρμα? Έχει κι αργεντίνικο διαβατήριο?

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    Βλέπω τον Σάχα βασικούρα, αν και ο Μαραντόνα είπε ότι ο Καρίσο ήταν καλός (!!!) χθες.

  8. Ο/Η charlie λέει:

    Το αποτέλεσμα είναι τεράστιο κλαρίνο ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που είχε να κερδίσει την Αργεντινή με πάνω από 1 (ΕΝΑ) γκολ διαφορά από το ’57 (!!) και γενικά είναι σε κακό χάλι.
    Αν ο Μαραντόνα είπε ότι ο Καρίζο ήταν καλός ή τυφλώθηκε ή το ξανάριξε στην πρέζα.
    Βέβαια όλη η άμυνα των Αργεντινών θα έπρεπε κανονικά να κατέβει από τη Λα Παζ με τα πόδια μπας και καταλάβει τι κάνει…

  9. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Έναν Βερόν χρειάζεται η Αργεντινή… Να στρώσει η ομάδα!
    😛

    Που πας ρε Μαραντόνα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *