Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

O


Η ελληνική δημοσιογραφία έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Η συνδρομητική τηλεόραση έφερε τα ξένα πρωταθλήματα κοντά μας και οι σπορτκάστερ εκσυγχρονίστηκαν. Κάποτε ακούγαμε “ο Ντε Μπερ δίνει στο δίδυμο αδερφό του Ντε Μπουρ”, αλλά τα πέτρινα χρόνια πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Προχωρήσαμε με τους θεμελιωτές της σύγχρονης δημοσιογραφίας που μας έμαθαν ότι ο Ντούσαν είναι ο Μπάεβιτς και όχι ο Μπάγεβιτς, αλλά ακόμα και σε τελικούς ΟΥΕΦΑ κάθονταν να μας εξηγήσουν γιατί στην ίδια ομάδα παίζει ο Γκαρθία αλλά και ο Γκαρσία λες και μας ενδιαφέρει αν του ενός η σκούφια κρατάει έξω από το Οβιέδο και του άλλου από τον διπλανό νομό, οπότε του “θου” είναι “σου”.

Πλέον όμως έχουμε ξεφύγει. Στην προσπάθεια λοιπόν να ακουστούν τα ονόματα “στα ξένα” και με προφορά, ο στόμφος και η φιγούρα περισσεύουν. Κάθεσαι να δεις τον αγώνα και ψάχνεσαι να βρεις πότε ο Πουγιόλ πήρε και ένα “ο” στο τέλος, πότε ο Αλμπιόλ έγινε Αλμπιόλο, ο Μιγκέλ-Μιγκέλε και πάει λέγοντας. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία που δεν πετυχαίνει ο αξιότιμος σπορτκάστερ τους μισούς παίκτες. Σημασία έχει να προφέρει τα ονόματα λες και έτρωγε παέγια μαζί τους μέχρι πριν 10 λεπτά από τον αγώνα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες

Η Μπόκα αντιμετώπιζε χθες την Μπαρσελόνα (του Εκουαδόρ) στα πλαίσια της φάσης των γκρουπ στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Η αρκετά μέτρια ομάδα του Μπιάνκι κέρδιζε με το ισχνό 1-0 και στο 84′ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν σε μια ταχύτατη αντεπίθεση. Ο Καρούσο της Μπόκα κάνει το τάκλιν, δεν βρίσκει μπάλα κι ο Βραζιλιάνος διαιτητής Ριμπέιρο δείχνει προς […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφιέρωμα: Σπίκερ

Ο Μάικλ Όουεν σε πετυχημένη διαφήμιση του BT Sport, στου οποίου τις ποδοσφαιρικές περιγραφές θα συμμετέχει από φέτος. —– Εκεί που ο απλός σπίκερ (όχι Αλέκο Θεοφιλόπουλε, φυσικά δεν σε συμπεριλαμβάνω στον σωρό) βλέπει με, έκδηλη την αίσθηση της ρουτίνας, ένα ωραίο γκολ ο εκστασιασμένος Ray βλέπει ποίηση, μαγεία, μυθικές φιγούρες, νεράιδες, αστερόσκονη και χιλιάδες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “O”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Μην ‘πυροβολείτε’ τον σπορτκάστερ για τα λάθος ονόματα πάντως. Είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις τους παίκτες της ..Μπαρτσελόνα, έτσι γρήγορα που αλλάζει πόδια η μπάλα φέτος.

    Σε αγώνα του Κόπα Άφρικα, δεν θα έκανε κανένα λάθος. 🙂

  2. Ο/Η laser λέει:

    Αν ειναι ο γραφικος που καταλαβα αν παρατηρουσατε στο ματς ΑΡΗΣ-ΑΕΚ
    επαιζαν και τα νεα αποκτηματα των 2 αυτων ομαδων..για των ΑΡΗ:Μπατιον-ο,και για την ΑΕΚ:Χουανφραν-ο…

  3. Ο/Η balkou λέει:

    Ελα είσαι άδικος…
    Άλλο να πεις Αλμπιόλο και Μιγκέλε κι άλλο Γκαρθία ή Γαρθία. Να τους προφέρουν με το πως τους προφέρουν στη χώρα τους ψιλοκαλό είναι. Δε θα’χανα 5′ να προσπαθήσω να εξηγήσω σε Ολλανδό ότι μου αρέσει ο Γκούλιτ ενώ καταλάβαινε το ΧΧΧΧούλιτ 🙂

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Ψευτο-επίδειξη γνώσεων είναι. Γιατί εντάξει σε 2-3 Ισπανούς, αλλά όταν τους Ολλανδούς π.χ. τους σκοτώνεις και τα λες εντελώς λάθος τότε καλύτερα μείνε στα απλά και άσε τα ΤζώρτζεβιCH και τις φανφάρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *