Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Λίγο πριν το ..exit poll

Μπορεί η όλη διαδικασία να αποσαφηνίστηκε έκτακτα τον τελευταίο καιρό μέσω ανακοινώσεων και γενικών συνελεύσεων..
Μπορεί η προεκλογική περίοδος, παραμένοντας πιστή στα νεοελληνικά ιδεώδη, να περιείχε μεγάλες δόσεις λασπολογίας και υποβάθμισης του αντιπάλου και περιορισμένα στοιχεία οράματος και προγραμματικών δηλώσεων..
Μπορεί η συμμετοχή του κόσμου να μην είναι ακόμα ανάλογη του εγχειρήματος, λόγω και της άγνοιας του για το ιδιαίτερο – και άγνωστο για την Ελλάδα, αλλά δημοφιλές στην Ισπανία – αυτό μοντέλο διοίκησης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας..
Μπορεί κάποιοι υποψήφιοι να την είδαν ..Ισπανοί και να υποσχέθηκαν Σμόλαρεκ και Αμπρέου, στους διψασμένους για μεγάλα ποδοσφαιρικά ονόματα, ψηφοφόρους..
Μπορεί στην τελική, σήμερα το βράδυ κιόλας, το εγχείρημα να καταρρεύσει, οι δυο πλευρές να διαφωνήσουν για το αποτέλεσμα και να πλακωθούν πάνω από τις κάλπες, βάζοντας φωτιά στο σήμα της Λέσχης Φίλων Άρη..

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές όμως, για πρώτη (ουσιαστικά) φορά στην Ελλάδα, οπαδοί μιας ομάδας, ψηφίζουν με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, στο γήπεδο της ομάδας τους, τους ανθρώπους που θέλουν στην διοίκηση για τα επόμενα δυο χρόνια. Ο Ελληνικός οπαδισμός, δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιος…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ας φιλοσοφήσουμε…

Υπάρχουν κάποιες ανθρώπινες ανάγκες οι οποίες δεν έχουν αλλάξει εδώ και πολλούς αιώνες. Μια εξ αυτών είναι η ανάγκη του ατόμου να φιλοσοφεί. Για τα πάντα. Για τις σχέσεις των ανθρώπων, την αγάπη, τα όνειρα, τη φιλία, τον θάνατο, την τρέλα και για τη ζωή γενικότερα. Όπως είναι φυσικό το ίντερνετ βοηθάει σημαντικά στην προώθηση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο

Ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα είναι αυτό του να ανακαλύπτεις νέα πράγματα. Νέα πράγματα με την κανονική έννοια του όρου. Για παράδειγμα, όχι ας -πούμε- να ανακαλύπτεις τον Μπέλα Ταρ, και τις ταινίες του, ενώ ασχολείσαι όμως με τον κινηματογράφο, αλλά να ανακαλύπτεις το σινεμά. Σκεφτείτε πως θα ήταν αν δεν ξέρατε τίποτα για το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Λίγο πριν το ..exit poll”

  1. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Από τους ορισμούς του “ελλείματος δημοκρατίας” στον -ότι θέλει ο σουπερ 3- θεσμό ο οποίος φτύνει εκεί που έγλυφε και εκτός όλων των άλλων “αυτός δε θέλει στη ζωή να κυβερνήσει”… Καλά ΟΚ… 5 χρόνια τώρα κυβερνάν οι νεφελίμ…

  2. Ο/Η balkou λέει:

    Μόνο 3000 οπαδούς έχει ο Άρης?
    Όχι?
    Ε, τότε πώς αποφασίζει ο κόσμος του? Μέρος του κόσμου του ναι…

  3. Ο/Η duendes λέει:

    @bakou, από την στιγμή που η Λέσχη δεν θέτει κανέναν περιορισμό εγγραφής, πλην το χρηματικό αντίτιμο, είναι ‘πρόβλημα’ του καθενός που δεν θέλει να συμμετέχει στην διαδικασία και όχι της ίδιας της διαδικασίας.

    Αν πάλι το πρόβλημα σου είναι η σωστή χρήση της Ελληνικής γλώσσας, τότε φυσικά έχεις δίκαιο αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε αμέτρητα κείμενα για να νιώσεις ικανοποιημένος. Ακόμα και στην Μπάρσα των 160.000 μελών, θα πρέπει να προσέχουμε να τονίσουμε ότι “μέρος του κόσμου της Μπάρσα εκλέγει την διοίκηση της ομάδας της”.

    @νικ, δεν διαφωνεί κανείς πως για την ώρα η στάση του συνδέσμου παίζει σοβαρό ρόλο στο αποτέλεσμα, αλλά όπως τόνισα και πριν, γι’αυτό δεν φταίει η διαδικασία. Δεν αγγίξαμε καμία ουτοπία, που ο καθένας ψηφίζει ανεξάρτητα, ανεπηρέαστα και με ώριμη ατομική σκέψη. Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε, του Κωστάκη και του Γιωργάκη..

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Εγώ νομίζω πως είναι προτιμότερο να αποφασίζουν γιά την τύχη μιάς ομάδας 3000 άνθρωποι από τον έναν, τον μοναδικό και ανοιχτοχέρη πρόεδρα.
    Οσο γιά τα υπόλοιπα, δυστυχώς θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο γιά να δούμε μοντέλα τύπου Μπαρσελόνα στην Ελλάδα (βασικά να σταματήσει η επιβολή των ανωνύμων εταιριών). Και φυσικά κι αυτό μπορεί να το δούμε σε 4-5 ομάδες. Οχι σε περισσότερες. Αλλωστε και στην Ισπανία 4 ομάδες εφαρμόζουν αυτό το μοντέλο: Μπαρσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπιλμπάο και Οσασούνα. Μάλιστα η Ρεάλ Μαδρίτης δεν εγγράφει νέα μέλη (έχει “κλειδώσει” στα 80000 γιά διάφορους λόγους)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *