Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ωδή Στον Σέρτζιο Κονσεϊσάο

Τον Ιανουάριο του 2008, μια περίοδος που κάθε ΠΑΟΚτσής θέλει να την βγάλει από το μυαλό του, κλείνεται η μεγαλύτερη μεταγραφή ξένου παίκτη στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, μετά από ένα τυχοδιωκτικό πέρασμα από το Κουβέιτ, πείθεται να έρθει στον 7ο -8ο ΠΑΟΚ.

Στην αρχή οι πρώτες λογικές σκέψεις που σου έρχονται στο μυαλό είναι, μήπως είναι τραυματίας; Μήπως έχει ακούσει για τους καφέδες στην Νίκης; Η σκέψη όμως ότι θα είναι υπό τις οδηγίες του Σάντος σε κάνει να ελπίζεις…

Ο Κονσεϊσάο έπαιξε 3 χρόνια στην Πόρτο, 2 χρόνια στην Λάτσιο όπου ήταν η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας με 11 εκατομμύρια ευρώ, 1 χρόνο στην Πάρμα, 2 χρόνια στην Ίντερ και 3 χρόνια στην Στάνταρ Λιέγης.

Οι πρώτες του εμφανίσεις ήταν απογοητευτικές. Πάθος ναι, αλλά ουσία μηδέν. Κουρασμένος πολύ.

Καλοκαίρι 2008, ο ΠΑΟΚ παίζει φιλικό με την Λάτσιο και όλοι έκθαμβοι αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πόσο τιμή είναι για τον ΠΑΟΚ να έχει αυτόν τον ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του.

Τον Σεπτέμβριο, ξεκινάει σαν αρχηγός, περιστοιχιζόμενος από αστακούς πλέον και όχι σαρδέλες, και ηγείται της προσπάθειας για αναγέννηση του ΠΑΟΚ.

Από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές δείχνει ότι είναι ο παλιός καλός Κονσεϊσάο που γνωρίζαμε. Μετέδιδε ένα απίστευτο πάθος στην ομάδα του, σε κάποια παιχνιδια έβλεπες στα μάτια του ένα βλέμμα πωρωτικό, βλέμμα νικητή, σιγουριά ότι εγώ η θα κερδίσω ή δεν θα γυρίσω σπίτι μου. Σε πολλά παιχνίδια, αρκούσαν τα πρώτα 10 λεπτά, για να σου δείξει σε τι κατάσταση ήταν, ώστε να ξέρεις αν θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ η όχι.

Έβαλε 4 πανέμορφα γκολ, έβγαλε 6 ασσίστ με μοναδικές σέντρες, πρόσφερε το γκολ της νίκης στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο, φέρθηκε σαν πραγματικός αρχηγός στις περιπτώσεις των τραυματισμών του Βειρίνια και του Μάρκος Αντώνιο. Προσέφερε υπηρεσίες πολύτιμες και μοναδικές στον ΠΑΟΚ μέσα στα αποδυτήρια και έξω από αυτά.

Η ανταμοιβή του για όλα αυτά θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η ανανέωση του συμβολαίου του. Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες παίζεται ένα απίστευτο θέατρο, δεν ξέρω με ποιον φταίχτη, αλλά θέλω να ελπίζω ότι θα τελειώσει άμεσα και θετικά. Από την αρχή δεν πίστευα ότι ο παίκτης…απαιτούσε του χρόνου να παίρνει την φανέλα βασικού στο σπίτι του και ότι αυτό ήταν δημιούργημα από τα γνωστά παπαγαλάκια. Τελικά όπως και ο ίδιος δήλωσε, ουδέποτε ζήτησε κάτι τέτοιο, ενώ ήδη συμφώνησε με Ζαγοράκη και έναν ακόμα χρόνο. Χρέος του Ζαγοράκη να τιμήσει τον λόγο του, να ανανεώσει τελικά ο ΠΑΟΚ το συμβόλαιο σε αυτό τον απίστευτο παίκτη που είναι η σημαία της αναγέννησης του ΠΑΟΚ.

Σέρτζιο Κονσεϊσάο, σε ευχαριστώ που τίμησες το όνομα σου, που έβαλες το λιθαράκι σου στην πορεία του ΠΑΟΚ, που ήσουν αρχηγός – σύμβολο για τον ΠΑΟΚ. Θα σε αποχαιρετήσουμε του χρόνου, έτσι όπως σου αρμόζει.

Φέτος όμως επιβάλλεται να μείνεις, να δείξεις λίγο από αυτά που ξέρεις στα νεαρά παιδιά που παίζουν στην θέση σου, να σε βλέπουμε για να νιώθουμε σιγουριά ότι έχουμε για αρχηγό κάποιον που εμπιστευόμαστε.

MANTENHA SUA CABEÇA LEVANTADA CAPITÃO!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΑΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια μέρα του Άγγελου Αναστασιάδη

Καταρχάς και πριν απ’οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Ιβάν τον Σαββίδη, που εμπιστεύτηκε τον αγέρωχο Έλληνα κόουτς και δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του, δίνοντάς μου την ευκαιρία να μείνω εντός σχεδιασμού και να γράψω κανονικά αυτό το κείμενο, αλλά κυρίως να απαντήσω στην γκρίνια της εργοδοσίας του σομπρέρο του τύπου “ούτε αυτό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα κλεμμένα αρχεία του Ιβάν

“Το ρωσικό σάιτ “yuga.ru” αναφέρει ότι οι γνωστοί χάκερ κατάφεραν και υπέκλεψαν το e-mail του Ιβάν Σαββίδη και έχουν θέσει προς πώληση περισσότερες από 12.000 συνομιλίες του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ με τους συνεργάτες του από το 2009 ως το 2015!” – Sportdog.gr Αυτή είναι η είδηση που κυκλοφόρησε στα αθλητικά σάιτ την Παρασκευή. Το Σομπρέρο, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *