Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι χορτασμένοι κι οι πεινασμένοι


Τα ψέμματα τέλειωσαν. Οι ομάδες θα μπορέσουν για λίγο να ξεχαστούν από την ανανέωση του Βαλβέρδε και από τους καβγάδες στις προπονήσεις των Θρακομακεδόνων και να διεκδικήσουν έναν τίτλο.

Σε αυτόν τον τελικό σίγουρα υπάρχει φαβορί και είναι ο Ολυμπιακός. Είχε καλύτερη ομάδα κατά τη διάρκεια της χρονιάς και έχει μια αρκετά πιο ισορροπημένη ενδεκάδα από την ΑΕΚ, της οποίας τα κενά στα πλάγια φωνάζουν από χιλιόμετρα μακρυά. Παράλληλα, παρ’ ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καλή κατάσταση είναι σίγουρα σε καλύτερη από την ΑΕΚ που στον τελευταίο μήνα παρουσιάστηκε σε δραματική αγωνιστική συμπεριφορά.

Το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό μπορεί να είναι χαλαροί μετά τον τίτλο του πρωταθλητή δεν παίζει μεγάλη σημασία όπως είδαμε στον περσινό τελικό με τον Άρη, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης ζούσε και αναπνέε για την κούπα την στιγμή που οι προπονήσεις στου Ρέντη επί Σεγκούρα θύμιζαν καλοκαιρινές διακοπές. Η ΑΕΚ σίγουρα το θέλει περισσότερο, αλλά αυτό ποτέ δεν είναι αρκετό.

Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι ότι έχει 2-3 παίκτες αξίας που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε έναν αγώνα. Φέτος και στους δυο αγώνες κέρδισε ο Ολυμπιακός, αλλά για μένα αυτό δεν λέει κάτι. Στον πρώτο αγώνα μετά από ένα πρώτο καλό διάστημα λόγω έδρας, η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και χρειάστηκε ένα λάθος του, καλύτερού της παίκτη μέχρι εκείνο το λεπτό, Πελετιέρι για να πάρει το ματς ο Ολυμπιακός. Στο δεύτερο ματς η τραγική ενέργεια του Σάχα έδωσε στον Γκαλέτι το γκολ και στη συνέχεια η ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που στο Β’ ημίχρονο έκανε το ένα φάουλ μετά το άλλο με τον Αβράαμ να γλιτώνει τις κάρτες ως εκ θαύματος.

Ο Ολυμπιακός έχει με Λέτο-Γκαλέτι πολύ καλά άκρα απέναντι στα προβληματικά άκρα της ΑΕΚ. Αν καταφέρει να χτυπήσει από εκεί θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Αντίθετα, η ΑΕΚ έχει δύναμη κυρίως στον άξονα. Αν θέλει λοιπόν να πάρει το κύπελλο θα πρέπει να κυριαρχήσει στο χώρο του κέντρου, να κρατήσει μπάλα και να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τους καλούς της επιθετικούς.

O κόσμος της ΑΕΚ θα είναι εκεί. Στήθηκε σε ουρές για να πάρει ένα εισιτήριο να δει από κοντά την ομάδα που αποκλείστηκε από την Ομόνοια, που έπαιξε τραγικό ποδόσφαιρο στο συντριπτικό μέρος της σεζόν, που δεν έδωσε καμία χαρά φέτος πλην της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες της ΑΕΚ θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση (το “θαύμα” κατά το super crucial και confidential e-mail) για να μην χρειάζεται η φωτογραφία του τελευταίου τίτλου να έχει 3 βετεράνους πλέον ποδοσφαιριστές και έναν στα τελευταία του…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

we love 1-1-8, ΑΕΚ, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

O αφανής ήρωας της Αγγλίας στο Μουντιάλ

Στην επαρχιακή πόλη που ζω, έχω αναλάβει -εδώ και 4 χρόνια- την μοναδική αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή, στον μοναδικό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης. Μην φανταστείτε τίποτα μεγαλεία. Εκπέμπουμε τουλάχιστον και διαδικτυακά, τα τελευταία χρόνια, και μας ακούνε και μερικοί φίλοι στο εξωτερικό και σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας. Σε μια εκπομπή είχα καλεσμένο τον προπονητή της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Take the long way home

Το τελευταίο μου παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ένα ευρωπαϊκό ματς με την Μάλαγα. Ένας χαζός αποκλεισμός μια που η ομάδα ήταν καλύτερη συνολικά στα δυο ματς και τελικά πλήρωσε μια λάθος εκτίμηση του Χιώτη. Επειδή ήξερα ότι λογικά θα ήταν το τελευταίο ματς μου εκεί, παρατηρούσα το γήπεδο. Η 5-6-7 ήταν μια σαθρή θύρα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Οι χορτασμένοι κι οι πεινασμένοι”

  1. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Elaith… Αν ήμουν οπαδός της ΑΕΚ και ήξερα ότι θα δω τον Ζεράλντο απέναντι στον Γκαλέτι, θα είχα να κοιμηθώ τουλάχιστον μια βδομάδα… Ένα ματς είναι πάντως… Όλα γίνονται..

    Υ.Γ. Ποιος μαλάκας το έβαλε ίδια ώρα με το κλάσικο…;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *