Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Πλέι ωχ


Στη χώρα που η καινοτομία είναι συνώνυμο του “οι Έλληνες αποφάσισαν να κάνουν μια ακόμα μαλακία” άρχισε ο καταπληκτικός θεσμός των play-off. Ένας θεσμός που στην μόνη σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα που υπάρχει είναι στην Ολλανδία. Αλλά και εκεί κατάλαβαν ότι είναι αποτυχία και πλέον δίνουν μόνο θέσεις ΟΥΕΦΑ και όχι τη θέση για το CL.
Ένας θεσμός που πέρσι έφερε την 1η ομάδα 3η, και την 3η την έκανε 2η γεμίζοντας τις τσέπες της με αρκετά εκατομμύρια Ευρώ. Φέτος ήδη από την 1η αγωνιστική έχει φέρει τη 2η ομάδα σε μειονεκτική θέση.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ είτε με τη βοήθεια του Κάκου, είτε χωρίς αυτή (ανάλογα με το τι πιστεύει ο καθένας), έχασε το πλεονέκτημα που έχτιζε σιγά σιγά σε μια σειρά αγώνων. Συνέχισε να μη δείχνει ικανός να κερδίσει κάποιον από τους τρεις μεγάλους της Αθήνας κσι κλονίστηκε πολύ εν όψει της συνέχειας. Το χειρότερο όλων όμως δεν είναι αυτό. Έτσι κι αλλιώς προσωπικά θεωρώ πολύ δύσκολο να κερδίσει ο ΠΑΟΚ την πρόκριση σε ομίλους CL μέσα από δύο προκριματικούς γύρους και είτε με έναν τρόπο ή άλλον θα κατέληγε στο ανανεωμένο Europa Cup. To χειρότερο είναι η συμπεριφορά μερίδας οπαδών που τα έβαλαν με το Ζαγοράκη και τον Σάντος. Ελαττώματα έχουν κι οι δυο τους, λάθη κάνουν κι οι δυο τους. Το θέμα είναι όμως ότι η φετινή τεράστια βελτίωση της ομάδας του ΠΑΟΚ οφείλεται σε συντριπτικό ποσοστό σε αυτούς τους δύο ανθρώπους. Αν αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από όλο τον κόσμο της ομάδας τότε δυστυχώς κάποιοι κινούνται μεταξύ αχαριστίας και ανοησίας. Αν συμπεριφορές και νοοτροπίες του παρελθόντος επιστρέψουν, τα πράγματα δεν θα είναι καλά.
Αντίθετα, ο ΠΑΟ χωρίς να παίξει ποδόσφαιρο είναι πλέον καβάλα στο άλογο και οι πολυμετοχικοί ίσως σταματήσουν να τσακώνονται σαν τα κοκόρια αν δουν ότι μπορεί να μπουν στο ταμείο μερικά εκατομμύρια Ευρώ από το CL.

Στο άδειο ΟΑΚΑ περίπου 9.000 επιζώντες οπαδοί της ΑΕΚ μετά τον τελικό του περασμένου Σαββάτου είδαν την ομάδα να αγωνίζεται σε ένα ακόμα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου και παράλληλα δυσφήμιση της άμυνας. Η προβληματική παρουσία του Αλεξόπουλου, του αγνώστου προελεύσεως Ν’ Σιαμπαμφούμου αλλά και των υπολοίπων έφεραν την ΑΕΛ να μπει μπροστά 2 φορές στο σκορ. Η ΑΕΚ με διακριθέντες και πάλι τους Μπλάνκο-Σκόκκο κατάφερε να γυρίσει το ματς, αλλά με μια εμφάνιση που σε καμία περίπτωση δεν δίνει αισιοδοξία για το ματς της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΛ το πάλεψε, δεν κλείστηκε, αλλά με συμπεριφορές σαν του Βενετίδη θα ήταν δύσκολο να κερδίσει την συμπάθεια του κόσμου.

Η συνέχεια του βαρετού θεσμού την Τετάρτη, με αρκετές πιθανότητες να έχουν κριθεί όλα από πολύ νωρίς…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ΑΕΛ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κάποτε με τον Άγιαξ

Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Δεν έχει μισό χρόνο που αν ρωτούσες 100 οπαδούς του Παναθηναϊκού δύσκολα θα πετύχαινες κάποιον ικανοποιημένο που θα στήριζε τον Αντρέα Στραματσόνι. Το ότι ο Ιταλός κατάφερε και κράτησε τη θέση του στην προπονητοφάγα Ελλάδα (άσχετα αν στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε δίκιο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν ο Αλέφαντος παραλίγο να κόψει την μπάλα στον Μαύρο

Πέρα από τις νίκες, τα αποτελέσματα στο χορτάρι και τους τίτλους, οι ποδοσφαιρικές ομάδες κρίνονται στο βάθος του χρόνου και από πολλά εξωαγωνιστικά ζητήματα. Ένα από αυτά είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται στους μεγάλους παίκτες τους. Όχι μόνο οι σύλλογοι, αλλά ο κόσμος τους. Πόσα “αποχαιρετιστήρια” παιχνίδια σε θρύλους των ελληνικών ομάδων δεν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Πλέι ωχ”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Πολύ καλή και η εμφάνιση του Νταμπίζ(ά) σε ρόλο δεύτερου τερματοφύλακα 🙂

  2. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    exarchioti θα ηθελα να δω και την αποψη σου για ματς της τουμπας…
    α elaith κανεις δεν τα εβαλε με Ζαγορακη, μονο 10 ηλιθιοι με τον Σαντος…

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Δεν το είδα το ματς της Τούμπας
    Συνέπιπτε με παιχνίδι της Μπαρσελόνα 😉

  4. Ο/Η balkou λέει:

    Η σωστή προφορά είναι Νταμπάιζας…;)

  5. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Darth, τις “γαμομανιές” και τα “εμείς δίνουμε τα λεφτά μας και θα κάνουμε ότι γουστάρουμε” τα άκουσα… Άστο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *