Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μια ολόκληρη καριέρα με την ίδια φανέλα

maldini

Ο Πάολο Μαλντίνι ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα τον Ιανουάριο του 1985, όταν ακόμα στην Ελλάδα δεν υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση και οι τερματοφύλακες μπορούσαν να πιάσουν τη μπάλα στα γυρίσματα των αμυντικών τους, και την τερμάτισε τον Μάιο του 2009, με τη ζωή να καταγράφεται πλέον σε high-definition και τον τελευταίο Κινέζο να έχει την δυνατότητα να βρει στο ίντερνετ, άμεσα, πόσα βήματα έχει κάνει κάθε παίκτης σε ένα γήπεδο στη βόρεια Ιταλία.

“Υπάρχουν καλοί παίκτες και υπάρχουν και παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που καταφέρνουν να φτάσουν ακόμα πιο πέρα απ’αυτό το επίπεδο. Ο Πάολο είναι ένα τέτοιο ιδανικό παράδειγμα. Είναι το σύμβολο της Μίλαν”

Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο

Ενδιάμεσα κατέκτησε σχεδόν τα πάντα (μεταξύ των οποίων και πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ!), εξουδετέρωσε κάποιους από τους καλύτερους παίκτες που έχει δει ο πλανήτης, έκανε μερικές χιλιάδες πετυχημένα τάκλιν, σκόραρε περισσότερα από 40 γκολ και χειριζόταν τη μπάλα με την επιδεξιότητα ενός χαρισματικού μέσου.

“Ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά αυτό που ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως όταν είχε τη μπάλα δεν έμοιαζε με αμυντικό αλλά με μοντέρνο μέσο”

Ροναλντίνιο

Καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της ποδοσφαιρικής ζωής ένα πράγμα μόνο δεν άλλαξε (εκτός από την τεράστια αποδοχή που είχε στις γκόμενες). Το σήμα στη φανέλα που φορούσε.

“Όταν αποσύρθηκα έδωσα το χρίσμα στον Μαλντίνι, ο οποίος συνέχισε μετά για ακόμα 12 χρόνια σε απίστευτο υψηλό επίπεδο, λειτουργώντας σαν αληθινός αρχηγός και εντός και εκτός γηπέδων. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι η μετάβαση ήταν εντελώς ανώδυνη καθώς άφησα το περιβραχιόνιο σε πολύ καλά χέρια.”

Φράνκο Μπαρέζι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιταλικό πρωτάθλημα, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το παιχνίδι της ζωής του Αγκοστίνο ντι Μπαρτολομέι

Η Ρώμη είναι μια από τις πόλεις που δεν αρκεί να επισκεφτείς μία φορά. Σχεδόν όλη η Ιταλία έχει τη γοητεία της, ειδικά όσο κατεβαίνεις πιο χαμηλά, αλλά η Ρώμη είναι ξεχωριστή. Μπορείς να ψηλαφίσεις την ιστορία της περπατώντας σε αυτή. Να νιώσεις τη διαφορετική της ατμόσφαιρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κάτοικοί της δυσκολεύονται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο Λιβόρνο υπάρχει μόνο ένας Κριστιάνο και τον λένε Λουκαρέλι

Ο Αύγουστος γλιστρούσε στον Σεπτέμβριο όταν το τρένο άφηνε το Λιβόρνο για την μικρή επαρχία Σάντα Κρόσε της Τοσκάνης εκείνο το ζεστό πρωινό. Εκεί όπου ο 16χρόνος Κριστιάνο Λουκαρέλι θα ξεκινούσε τα πρώτα του επαγγελματικά, ποδοσφαιρικά, βήματα με την φανέλα της άσημης Κουϊοπέλι. Μακριά απ’ το σπίτι του, μακριά απ’ τους φίλους του αλλά και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Μια ολόκληρη καριέρα με την ίδια φανέλα”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Απλά τεράστιος
    Μιά μεγάλη υπόκλιση!!!

  2. Ο/Η balkou λέει:

    Αυτά είναι… Να’χουν πανό υπέρ σου οι νερατζούρι στο τελευταίο ντέρπυ της Μαντονίνα και να σε βρίζουν στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι σου στο Σαν Σίρο οι οπαδοί της Μίλαν…

  3. Ο/Η Αλεξ λέει:

    Ουτε γκομενα αλλαξε.Απο το 1989 με την ίδια ειναι!!

  4. Ο/Η Αλεξ λέει:

    Απορω πως το 2002 κ ενω εχει ανακοινωσει οτι σταματα απο την Εθνικη ,δεν τουλουμιαζει στο ξυλο τον Μορενο.Τον διατητη απο το Εκουαδορ στο Κορεα Ιταλια.Ολοι οι αλλοι κρατιοντουσαν γτ ειχαν χρονια μποροστα τους με την εθνικη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *