Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Γίναμε Ουγκάντα

aziz-okware-001

Ο εικονιζόμενος διαιτητής είναι ο 26χρονος Αζίζ Οκβάρε ο οποίος έχει φάει ξύλο αρκετές φορές στην καριέρα του. Ο ίδιος δεν φαίνεται να πτοείται. “Είναι μέρος του παιχνιδιού εδώ στην Ουγκάντα. Πάνω απ’ όλα πρέπει να το δέχεσαι. Με έχουν δείρει αρκετές φορές σε αγώνες. Όλα ξεκινάνε με τις διαμαρτυρίες ενός παίκτη. Συνήθως μόνο θα φωνάζει. Οι οπαδοί όμως συχνά γίνονται βίαιοι. Τα χειρότερα είναι τα παιχνίδια του Γυμνασίου γιατί αν πιστέψουν ότι  δεν έκανες κάτι καλά σου πετάνε πέτρες”.

Η εύλογη ερώτηση είναι γιατί τα υπομένει όλα αυτά ο Αζίζ. Ο ίδιος δίνει τρεις λόγους: “Πρώτον γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο. Δεύτερον γιατί θέλω να υπηρετώ την κοινότητά μου. Τέλος γιατί θέλω να μπω στους πίνακες της Σούπερ Λιγκ (σ.Σ. κάθε εξελιγμένη χώρα έχει πρωτάθλημα που το λένε Σούπερ Λιγκ τελικά)”.

Το μόνο πρόβλημα για τον Αζίζ είναι ότι δεν μπορεί να μπει στους πίνακες καθώς δεν έχει να πληρώσει τα χρήματα της εγγραφής στην Ομοσπονδία, ένα ποσό κοντά στα 30 Ευρώ. Έτσι, χάνει τα περίπου 10 λεπτά που πληρώνονται οι διαιτητές στην πρώτη κατηγορία και αναγκάζεται να μοιράζεται περίπου 5 λεπτά μαζί με τους επόπτες στα μικρά ματς που διαιτητεύει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν το ποδόσφαιρο γίνεται πραγματική απόδραση

Κάπου στην ανατολική Αφρική υπάρχει μια χώρα που ακούει στο όνομα Ερυθραία. Σπάνια μαθαίνουμε ειδήσεις γι’ αυτό το κράτος που κατάφερε να κερδίσει την ανεξαρτησία του από την Αιθιοπία το 1993 μετά από έναν σκληρό πόλεμο. Όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το τίμημα της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της Ερυθραίας ήταν βαρύ, καθώς […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μέρα που ο Εουσέμπιο κατάλαβε τι εστί Πελέ

“Ναι αλλά ο Πελέ δεν τόλμησε ποτέ να παίξει στην Ευρώπη”. Ανάμεσα στα διάφορα επιχειρήματα των φανατικών του Μαραντόνα, στην κλασσική και αιώνια διαμάχη “Μαραντόνα ή Πελέ”, αυτό είναι ένα από τα πιο ισχυρά. Σε αντίθεση με τον Ντιέγκο, που πέρασε τα πιο παραγωγικά του χρόνια στην Ευρώπη, ο Βραζιλιάνος δεν δοκίμασε ποτέ την τύχη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.