Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι γεροντάρες και τα πλάνα πενταετίας

julio_cruz

Απ το πρωί έχω βαρεθεί να διαβάζω σε Παναθηναϊκά φόρουμ αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την ορθότητα μιάς πιθανής μεταγραφής του 35χρονου Χούλιο Κρουζ στον Παναθηναϊκό.
Αλλοι λένε πως είναι παιχταράς και θα βάλει για πλάκα 30 γκολ στο ξεπεσμένο ελληνικό πρωτάθλημα, άλλοι πως είναι γέρος κι έρχεται για τα τελευταία ένσημα, άλλοι πως καλός είναι αλλά πρέπει να πάρει κι άλλον και οι περισσότεροι υπενθυμίζουν τις επιτυχίες του Ολυμπιακού με τους Γκόγκιτς, Κοβάσεβιτς, Ριβάλντο αλλά και Τζόρτζεβιτς της τελευταίας 3ετίας.
Φυσικά όταν σκέφτεσαι με όρους πρωταθλητισμού και πάσης θυσίας κατάκτησης τροπαίων, είναι λογικό να καταλήξεις στο συμπέρασμα των τελευταίων.
Θες δηλαδή να πάρεις για ένα-δύο χρόνια ό,τι καλύτερο μπορείς από…σιτεμένους παίκτες εγνωσμένης αξίας και μετά…βλέπουμε. Ο,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο απαυτός μας κοινώς. Και υπό αυτή την έννοια, τέτοιες μεταγραφές είναι καλές και επιβεβλημένες, ειδικά αν με τα ίδια λεφτά δεν μπορείς να αγοράσεις κάτι νεότερο και παρόμοιας κλάσης, αλλά σ αυτή την περίπτωση ας μην παραμυθιάζουμε κατά καιρούς τον κόσμο με πλάνα πενταετίας, μακρόπνοα σχέδια και άλλα πομπώδη και ουτοπικά.
Μεταγραφές τύπου Κρούζ είναι καλές ακόμα και για ομάδες όπως η Μπαρσελόνα ή η Μάντσεστερ, αλλά όχι για «πρώτα βιολιά». Είναι καλές για να πλαισιώσουν και να συμπληρώσουν αν θέλετε τους ήδη υπάρχοντες. Αν τους αναθέσεις πρωταγωνιστικό ρόλο, συνήθως τα αποτελέσματα είναι βραχύβια και συχνότατα ανύπαρκτα, ακόμα κι αν δεν έρχονται για να πάρουν σύνταξη στην μαγευτική Super League…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δώσε μου μεταγραφές, ελληνικό ποδόσφαιρο, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο καθηγητής Λομπανόφσκι, οι μαθητές του και μερικές γούνες: η Διναμό Κιέβου των 90s

Ήταν Σεπτέμβριος του 1995 όταν η Διναμό Κιέβου υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στα πλαίσια των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Διαιτητής σε εκείνο το ματς ήταν ο Ισπανός Λόπεθ Νιέτο που έφτασε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας με τους βοηθούς του. Δύο άνθρωποι του συλλόγου παρέλαβαν τη διαιτητική τετράδα και την πήγαν να ψωνίσει σουβενίρ. Οι Ισπανοί βρήκαν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Καραγκιόζης

«Είμαι ένας γραφικός συγγραφέας. Αν και έψαξα στα λεξικά, δεν πολυκατάφερα να βρω τη σημασία αυτής της λέξης, μου αρέσει απλά ο αέρας της. Πάντα ονειρευόμουν να γράψω για άλλα πράγματα. Ονειρευόμουν να γράψω για ιππότες, για κάποιους στρατούς που, πριν από τριακόσια χρόνια, ένα πρωί γεμάτο ομίχλη, στις δύο άκρες μιας σκοτεινής κοιλάδας, ετοιμάζονταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *