Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ένα βήμα πριν το τέλος

Στην Λατινική Αμερική το Κόπα Λιμπερταδόρες προχωράει κανονικά, αν και εμείς δεν ασχολούμαστε συχνά μαζί του (κακώς, δεν θα ξαναγίνει…). Χθες έγιναν γνωστές οι ομάδες που θα παίξουν στα ημιτελικά. Στον έναν ημιτελικό θα έχουμε  βραζιλιάνικο εμφύλιο. Η Γκρέμιο απέκλεισε δύσκολα την Καράκας (με 1-1 και 0-0), ενώ στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει εύκολα την Σαν Μαρτίν από το Περού. Εκεί θα βρει την Κρουζέιρο. Η Κρουζέιρο είχε πολύ πιο δύσκολο δρόμο για να φτάσει στους “4”, καθώς απέκλεισε με δυο νίκες στα προημιτελικά την Σάο Πάολο από τη Βραζιλία, ενώ με 2 νίκες είχε αποκλείσει και τη Ουνιβερσιδάδ από τη Χιλή.

Στον άλλον ημιτελικό θα έχουμε κόντρα Αργεντινής και Ουρουγουάης. Η Εστουντιάντες παρ’ ότι δεν παλεύει για τίτλους στην Αργεντινή τις τελευταίες σεζόν, κάνει καταπληκτικές πορείες στις διεθνείς διοργανώσεις. Μετά τον τελικό του Σουνταμερικάνα, τώρα φτάνει και στους ημιτελικούς του Λιμπερταδόρες. Η ομάδα του Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν απέκλεισε την Λιμπερτάδ από την Παραγουάη και χθες ολοκλήρωσε την πρόκρισή της επί της Ντεφενσόρ από την Ουρουγουάη. Έχοντας επικρατήσει με 0-1 στον πρώτο αγώνα, κέρδισε ξανά με 1-0 την ομάδα που είχε αποκλείσει την Μπόκα.

Αντίπαλός της η Νασιονάλ του Μοντεβιδέο. Αφού πέρασε τη φάση των ομίλων, στη συνέχεια ξεκούραστα και χωρίς αγώνες πέρασε τους Μεξικάνους της Σαν Λουίς που αποσύρθηκαν εξαιτίας της γρίπης των χοίρων. Στα προημιτελικά βρήκε απέναντί της την Παλμέιρας την οποία και απέκλεισε με 1-1 και 0-0 παίρνοντας μια μεγάλη πρόκριση.

Προγνωστικά όπως πάντα δύσκολα. Η Γκρέμιο έχει καλύτερη πορεία σε τέτοιου είδους διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, από την άλλη η Κρουζέιρο τα πάει πολύ καλά φέτος στο Λιμπερταδόρες. Στο πρωτάθλημα πάντως έχουν ξεκινήσει κι οι δυο μέτρια. Στον άλλον ημιτελικό η παρέα του Βερόν είναι σκληροτράχηλη και πιο έμπειρη, αλλά το πάθημα της Παλμέιρας θα πρέπει να τους κάνει επιφυλακτικούς.  Οι φετινές ημι-φιναλίστ δεν είναι τόσο θεαματικές ή ποιοτικές όσο άλλες χρονιές και τα παιχνίδια αναμένονται αρκετά αμφίρροπα. Για όσους μπορούν να ξενυχτήσουν οι 5 αγώνες που έμειναν σίγουρα θα είναι ευχάριστη καλοκαιρινή παρέα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μπαμπά γιατί μας λένε κότες;

Ξεκινούν οι τελικοί του Κόπα Λιμπερταδόρες και με αφορμή τις αναδρομές στο παρελθόν που γίνονται στην Λ. Αμερική αυτές τις μέρες είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε ακόμα έναν αξέχαστο τελικό, μετά από αυτόν του 1987 που άφησε μια από τις πιο συγκλονιστικές αναμεταδόσεις αγώνα όλων των εποχών. Αυτή τη φορά θα πάμε πίσω χρονικά, στο μακρινό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γκολ από καρδιάς

Ήταν 12 χρόνια πριν όταν η παρέα των Τέβες, Καβενάγκι, Μαστσεράνο κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ν. Αμερικής κάτω των 20 ετών. Από τότε η Αργεντινή, βαριά βιομηχανία παραγωγής ταλέντων, δεν τα κατάφερε ξανά μέχρι προχθές. Μέσα στο Σεντενάριο του Μοντεβιδέο, σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι σουνταμερικάνο, οι Αργεντίνοι υπέταξαν την Ουρουγουάη με 2-1 κερδίζοντας ταυτόχρονα την πρόκριση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *