Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αξία και τιμή


Ο Γιώργος Αλεξόπουλος είναι ένα κλασσικό σέντερ μπακ παλιάς κοπής. Δυνατός, χωρίς ιδιαίτερη τεχνική και φιλότιμος. Την πρώτη του χρονιά στην ΑΕΚ έκανε καταπληκτικά παιχνίδια κερδίζοντας τον κόσμο της ομάδας που ήταν αρκετά επιφυλακτικός απέναντί του. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ένας τραυματισμός και τα εγκληματικά λάθη του τότε ιατρικού τιμ της ομάδας τον έφεραν να χάνει πολύτιμο χρόνο και το πρόβλημα να επιδεινώνεται. Τελικό αποτέλεσμα να χάσει 2 ολόκληρες σεζόν, χρόνος που στο ποδόσφαιρο είναι μια ζωή.

Επανήλθε φέτος και η αλήθεια είναι ότι παρ’ ότι στην προετοιμασία έδειξε σε καλή κατάσταση, όσες φορές χρειάστηκε να παίξει (κυρίως στα πλέι-οφς) δεν ήταν καλός. Πολλά λάθη, αρκετά πιο αργός και σε καμία περίπτωση όπως τον θυμόμασταν. Μέσα σε όλα αυτά τον χτύπησε ξανά η ατυχία. Σε ένα βαρετό και σχεδόν αδιάφορο ματς στο Αλκαζάρ, όταν όλα έδειχναν ότι θα έληγε 0-0 τραυματίστηκε και πάλι. Αυτή τη φορά κάτι διαφορετικό, αλλά και πάλι σοβαρό. Χιαστοί, μια ακόμα χαμένη προετοιμασία και σχεδόν η μισή επόμενη σεζόν χαμένη. Το λογικό για μια ομάδα θα ήταν να προσπαθήσει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο ενός παίκτη που έχει χάσει σχεδόν 2,5 σεζόν και δεν φαίνεται να κάνει το κάτι παραπάνω.

Η διοίκηση της ΑΕΚ όμως, τον κάλεσε για να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Μια κίνηση από την οποία πιθανώς δεν θα κερδίσει τίποτα, χάνοντας και χρήματα. Μια κίνηση όμως που παράλληλα δείχνει ότι κάποιες φορές στον αθλητισμό μετράνε και άλλα πράγματα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο

Ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα είναι αυτό του να ανακαλύπτεις νέα πράγματα. Νέα πράγματα με την κανονική έννοια του όρου. Για παράδειγμα, όχι ας -πούμε- να ανακαλύπτεις τον Μπέλα Ταρ, και τις ταινίες του, ενώ ασχολείσαι όμως με τον κινηματογράφο, αλλά να ανακαλύπτεις το σινεμά. Σκεφτείτε πως θα ήταν αν δεν ξέρατε τίποτα για το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι φυλές των Ελλήνων φιλάθλων

Το σομπρέρο πιστό στην παράδοση που το θέλει να κάνει σοβαρή έρευνα και να ασχολείται με κοινωνιολογικά θέματα ανοίγει σήμερα τον φάκελο “Έλλην φίλαθλος”. Ποιες είναι οι κύριες κατηγορίες των Ελλήνων φιλάθλων; Ποια τα χαρακτηριστικά τους; Μείνετε στους δέκτες σας. Ο κουπονάκιας (aka στοιχηματάκιας) Ηλικία: Συνήθως έχει πατήσει τα δεύτερα -άντα και βάλε. Εμφάνιση: Τον […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Αξία και τιμή”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    Πολύ άτυχος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *