Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη

Ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ η μεγαλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη φορά που ο πρόεδρος της Ρεάλ θα ανοίξει την wikipedia, θα ψάξει τους πρόσφατους νικητές της Χρυσής Μπάλας και με κλειστά μάτια θα επιλέξει ποιον άλλον θέλει να αποκτήσει. Ο Βραζιλιάνος Κακά μετά από έξι χρόνια στη Μίλαν θα αγωνίζεται για τα επόμενα έξι χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης, έναντι ενός υπέρογκου ποσού το οποίο υπάρχει μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στους υπολογιστές κάποιας τράπεζας και το οποίο αδυνατώ να κατανοήσω με ανθρώπινες, καθημερινές μονάδες μέτρησης. (Για παράδειγμα, ο Χαβίτο αμείβεται με 200.000 ευρώ τον χρόνο, που με απλά λόγια είναι ένα ευρύχωρο διαμέρισμα σε καινούρια πολυκατοικία στα Κωνσταντινουπολίτικα.)

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του παίκτη, ένας εκ των βασικών λόγων της αποχώρησης του από το Μιλάνο ήταν η οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει σοβαρά την Μίλαν, κάτι απόλυτα κατανοητό αφού τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν ακριβύνει και τα μεσοβδόμαδα ταξίδια που έκανε η παρέα αστέρων του Μπερλουσκόνι στο Ντουμπάι, στην Αλβανία και σ’αλλα υποανάπτυκτα ποδοσφαιρικά μέρη, για να διαφημίσει την πραμάτεια της, δεν συμφέρουν πλέον τόσο πολύ.

Στις ίδιες δηλώσεις, ο Βραζιλιάνος αποκάλυψε πως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του να αλλάξει ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο Μπέκαμ, που φέτος έπαιζε κι αυτός στη Μίλαν αν δεν το πήρατε χαμπάρι (ενημερωτικά, στη Μίλαν έπαιζε και ο Ροναλντίνιο, ο μαλλιάς με τα αστεία δόντια που μασάει τσίχλες), ενημέρωσε τον Κακά πόσο ωραίο μέρος είναι η Μαδρίτη και πόσο καλή ομάδα η Ρεάλ, ενημέρωση χρήσιμη προφανώς γιατί η αναζήτηση για ‘Ρεάλ Μαδρίτης’ στο google δεν έβγαζε αρκετά αποτελέσματα. Ευτυχώς για τον Βραζιλιάνο και το μέλλον του, που βρέθηκε στο στενό του περιβάλλον των αστέρων κάποιος που έχει ζήσει την πραγματικότητα της Ρεάλ, έστω και με σχετική αποτυχία.

Ο Κακά έχει κλείσει ήδη τα 27 του χρόνια, έτσι με απλούς υπολογισμούς όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του με τους Ισπανούς θα βρίσκεται στην τέλεια ηλικία για να επιστρέψει στην Βραζιλία, όπου θα μπορεί να παίζει μπάλα στο πιο αργό δυνατό επίπεδο τουλάχιστον μέχρι τα 40 του.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δώσε μου μεταγραφές, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Βουλγαρία ’93-’94: Ωδή στην πιο καλτ ομάδα όλων των εποχών

Ο Χρίστο Στόιτσκοφ, γνωστός θεολόγος-ποδοσφαιριστής στον οποίο χρωστάμε το δόγμα «Υπάρχουν δυο Χριστοί, ο ένας στον ουρανό, εγώ παίζω στην Μπαρτσελόνα», θα επαναλάβει πολλές φορές την άποψή του για την εθνικότητα του Μεγαλοδύναμου στη διάρκεια των εννιά μηνών που σημάδεψαν την ιστορία της Εθνικής Βουλγαρίας: «Ο Θεός είναι Βούλγαρος». Ένα βράδυ του Ιουλίου του 1994 θα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η γιαγιά της Μπέτις

Στην Ελλάδα το φαινόμενο είναι αρκετά σπάνιο. Οι γυναίκες δεν πατάνε εύκολα στα γήπεδα (όχι ότι έχουν άδικο) και όσες το κάνουν συνήθως είναι για λόγους οικογενειακής αποκατάστασης και να παίξουν στα ελληνικά αθλητικά πόρταλς με τίτλους “έβαλε φωτιά η Σούζι Τσούζι στις εξέδρες του Αγρινίου”, “μοίρασε πόνο η Φωφώκα στους θεατές στο Ηράκλειο” και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *