Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η… δημοκρατία του Ιραν

iran

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που ποτέ δεν θα τοποθετούσαν μετά απ’το ρήμα “ενημερώνομαι” την έκφραση “μόνο από τις ειδήσεις του STAR”, τότε σίγουρα τις τελευταίες δέκα μέρες έχεις πληροφορηθεί ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο Ιράν. Αν συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις, αρχικά αναθεώρησε τις σελίδες που επισκέπτεσαι και στην συνέχεια ψάξε στο google πληροφορίες για τις πρόσφατες εκλογές στο Ιράν.

Σε μια προσπάθεια να στηρίξουν και ταυτόχρονα να διαδώσουν και στον υπόλοιπο κόσμο τις διαμαρτυρίες των συμπατριωτών τους για νοθεία στις εκλογές, έξι παίκτες της εθνικής ομάδας της χώρας αγωνίστηκαν στο πρόσφατο παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο την Νότιο Κορέα με πράσινα διακριτικά στα χέρια – καθώς το πράσινο είναι το χρώμα της ηττημένης παράταξης. Μεταξύ των παικτών που, σχεδόν ηρωικά, ‘λησμόνησαν’ ότι στο Ιράν η έννοια “ελευθερία της άποψης” είναι καθεστωτικά αιώνιο νούμερο 1 στην κατάταξη των σύντομων ανεκδότων ήταν και οι, γνωστοί μας από την καλή πορεία τους στην Μπουντεσλίγκα, Mehdi Mahdavikia και Ali Karimi (φωτο από το παιχνίδι).

Η ηρωική τους αυτή εναντίωση στο επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών πάντως δεν κράτησε πολύ αφού στο ημίχρονο του αγώνα τους “ζητήθηκε” να τα αφαιρέσουν, πιθανόν για το καλό τους, κάτι που έπραξαν όλοι εκτός από τον Mahdavikia, που ως αρχηγός της ομάδας και μεγαλύτερος κατάλαβε ότι από τη στιγμή που η κάμερα έχει ‘γράψει’ την εικόνα δεν τους σώζει τίποτα.

Η απόλυτη επιβεβαίωση ήρθε με την επιστροφή τους στην Τεχεράνη, όταν ενημερώθηκαν πως τα διαβατήρια τους θα κρατηθούν ενώ σύμφωνα με εφημερίδα, προσκείμενη στην κυβέρνηση, τέσσερις εξ αυτών θα σταματήσουν από το διεθνές ποδόσφαιρο, με την επίσημη δικαιολογία της “απόσυρσης”. Μικρή λεπτομέρεια: Ο ένας εξ αυτών, ο Hosein Ka’abi με πέρασμα και από τη Λέστερ, δεν έχει γίνει καν 24 χρονών!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ιστορίες για το τζάκι, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ένα Κόμμα για να Επιστρέψουμε στο Γήπεδό μας

Το 1985 η Τσάρλτον Αθλέτικ εγκαταλείπει το γήπεδο Βάλλεϋ, την παραδοσιακή της έδρα από το 1919. Η Τσάρλτον μια μικρή ομάδα από το Νότιο-Ανατολικό Λονδίνο μεταφέρθηκε στο Σέλχαρστ Παρκ, έδρα της Κρύσταλ Πάλλας με την οποία έγιναν συγκάτοικοι. Οι οπαδοί όμως δεν είδαν με καλό μάτι αυτήν την αλλαγή και έκαναν ένα σύλλογο που απαιτούσε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν ο Μπλάνκο έστειλε στον κουβά τους συμπαίκτες του

Στην ιστορία του Σομπρέρο υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες στις οποίες έχουμε αδυναμία. Που δεν βαριόμαστε να ασχολούμαστε μαζί τους και να αφιερώνουμε παραπάνω από ένα κείμενο. Μια τέτοια είναι ο σπουδαίος τεχνίτης-ζογκλέρ-ψυχάκιας Κουαουτέμοκ Μπλάνκο. Ο Μεξικάνος φορ που έπαιζε μέχρι τα 40κατι του μπάλα, έκανε ένα πέρασμα από τα ευρωπαϊκά γήπεδα που δυστυχώς ήταν σύντομο. Το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Η… δημοκρατία του Ιραν”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Θλιβερά πράγματα στον 21ο αιώνα
    Γιά το τελευταίο θα πρέπει να αντιδράσει η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.
    Εκτός αν φοβούνται πως θα τους ξαμολήσει τίποτα πυρηνικά…

  2. Ο/Η balkou λέει:

    Για όλους θα πρέπει να αντιδράσει η ΦΙΦΑ. Θυμίζω ότι με το που ανέλαβε ο Αχματινετζάντ, είχαν αποκλειστεί για κανένα 4μηνο επειδή είχε προσπαθήσει να επιβάλλει τη δική του διοίκηση στην Ιρανική ομοσπονδία.

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Η ΦΙΦΑ σας άκουσε και έγραψε ήδη γράμμα (!), με το οποίο ζητάει από την Π.Ο. του Ιράν, να την ενημερώσει σχετικά με το θέμα.

    Αναμένουμε το γράμμα-απάντηση του Ιράν, με την ελπίδα ότι ο ταχυδρόμος που θα το αναλάβει δεν θα φαει καμιά αδέσποτη στην καρδιά, από κανέναν Μπασιτζί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *