Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Και τώρα τι;


Μικρή σημασία έχει πλέον το τι θα γινόταν αν ο Μπλάνκο έβαζε το δοκάρι ή ο Τζεμπούρ δεν είχε μονίμως κακές επιλογές χθες. Μικρή σημασία θα είχε και η 2η θέση κατά πάσα πιθανότητα, αφού η πρόκριση στους ομίλους είναι κομματάκι δύσκολη για την ΑΕΚ. Το θέμα είναι τι γίνεται από δω και πέρα.

Ο Μπάγεβιτς έκανε κάποιες δηλώσεις αφήνοντας υπόνοιες για παραίτηση. Ανάλογα με την οπτική γωνία από την οποία το βλέπεις μπορείς να πεις ότι ψάχνεται για ηρωική έξοδο, ότι θέλει απαντήσεις από την εξαφανισμένη διοίκηση και τους μετόχους, ότι πιέζει τους ιδιοκτήτες να σπρώξουν κανά φράγκο, ότι προσπαθεί να στρώσει το δρόμο στο φίλο του τον Μελ και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μια πραγματικότητα. Η πραγματικότητα αυτή λέει ότι μια αποτυχημένη χρονιά τελείωσε. Μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Ομόνοια στο ΟΥΕΦΑ, από την άθλια εικόνα της ομάδας στο πρώτο μισό (τουλάχιστον) της χρονιάς, την απώλεια του κυπέλλου (έστω και με αυτόν τον τρόπο) και την κατάκτηση της 4ης θέσης που τελικά έγινε 3η, το χειρότερο που μπορεί να βγει η ΑΕΚ τις περισσότερες χρονιές.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν φαίνεται ικανή και διατεθειμένη η ΠΑΕ ώστε να φροντίσει να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Οι τρύπες (απόρροια του κακού σχεδιασμού των τελευταίων ετών) φωνάζουν από μόνες τους, αλλά κανείς δεν υπάρχει να τις ακούσει. Ο μοναδικός ενεργός μέτοχος είναι μόνιμα σε άλλη ήπειρο και είναι αμφίβολλο το κατά πόσο κι ο ίδιος έχει διάθεση να ασχοληθεί. Οι υπόλοιποι μέτοχοι είναι εξαφανισμένοι μετά τη φυγή του Νικολαΐδη και αναμένεται με ενδιαφέρον η αυριανή συνέντευξη τύπου του Νοτιά και του Θανόπουλου, αν και αναμένεται να ακουστούν δυσάρεστα πράγματα. Η ομάδα των ανθρώπων που ανέλαβε το 2004 την ομάδα, την έσωσε από οικονομική καταστροφή, την μετέτρεψε στον πιο οργανωμένο σύλλογο της χώρας και έδωσε όραμα στον κόσμο με ρεκόρ διαρκείας έχει πλέον διαλυθεί. Ο κόσμος παρά την έλλειψη επιτυχιών ήταν και χθες εκεί χειροκροτώντας την ομάδα που στο τελευταίο ματς έχανε άνετα τον τελευταίο στόχο της χρονιάς. Περιμένει όμως αυτούς που έφεραν την ΑΕΚ σε αυτή την κατάσταση να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η σωστή σύνθεση της κυβέρνησης

Όπως κάθε φίλαθλος κατεβάζει δική του εντεκάδα για την ομάδα, έτσι και κάθε σωστός πολίτης προτείνει τη δική του κυβέρνηση. Το Σομπρέρο έχει σχέδιο για τη διάσωση της χώρας και παρουσιάζει το δικό του ιδανικό κυβερνητικό σχήμα: Υπουργός Οικονομίας: Ευάγγελος Μαρινάκης (δημοτικός σύμβουλος, εντερπρενούρ). Ο κ. Μαρινάκης με μεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό, έχει στο ενεργητικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ωδή στον παντοτινό νικητή Ερίκ Αμπιντάλ

15 χρόνια καριέρας με θητεία σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, πολλές διακρίσεις σε ομαδικό επίπεδο, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και δύο κατακτήσεις του Champions League με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ωστόσο τις μεγαλύτερες νίκες του τις πέτυχε μόνος του, και μάλιστα δύο φορές, απέναντι στον πιο δύσκολο αντίπαλο, τον καρκίνο. Ένας άνθρωπος που κατάφερε να γεφυρώσει οπαδικά μίση, όταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Και τώρα τι;”

  1. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    και τωρα….ΠΑΟΚποιηθηκες, μην την ψαχνεις. μονο που εσυ δεν εχεις την πολυτελεια του να μεινεις ετσι γιατι μετα θα γινεις Ηρακλης…

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Αν το θέμα είναι οικονομικό δεν υπάρχει κάτι να αναλάβουν.
    Η έχουν ή δεν έχουν. Σ αυτό πάσχει η ΑΕΚ, στα υπόλοιπα δεν νομίζω να υστερεί σε τίποτα απ τους υπόλοιπους

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Ηρακλής πώς θα γίνω ακριβώς; Θα γίνει γενοκτονία των οπαδών μου; ΠΑΟΚ δεν έχω γίνει γιατί δεν έχω υπουργούς από την περιφέρειά μου να φοβούνται τις εκλογές. Προς το παρόν η διαφορά με τους άλλους δύο δεν είναι μεγάλη. Το θέμα είναι τι θα γίνει στο μέλλον. Ο ΠΑΟ ξόδεψε πολλά λεφτά και κατάφερε να βγει 3ος (και για 2η συνεχή φορά από την πίσω πόρτα να πάρει τη 2η θέση) και να αποκλειστεί από τις Σέρρες στο κύπελλο. Το θέμα είναι ότι τα πολλά λεφτά μπορεί κάποια στιγμή να πιάσουν τόπο, αν τα χειριστούν άλλοι άνθρωποι.

  4. Ο/Η Xristos λέει:

    Από πότε είναι πολυτέλεια να είσαι μπαοκ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *