Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κουράγιο Γιώργο!

delikaris

Όταν μαθαίνεις ότι κάποιος που έπαιξε για πολλά χρόνια το ρόλο του ήρωα στα παιδικά σου όνειρα κινδυνεύει, δεν μπορείς παρά να αισθανθείς ένα σφίξιμο στο στομάχι.
Ο Γιώργος Δεληκάρης είτε σαν «φίλος» είτε σαν «αντίπαλος» συμβόλιζε πάντα για μένα μια ποδοσφαιρική «δαντέλα» που όμοιά της δεν έχουν ξαναβγάλει τα ελληνικά γήπεδα.
Χθες βράδυ, όταν έμαθα την είδηση του τροχαίου ατυχήματος που τον έστειλε στην εντατική με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έσπευσα στο ντουλάπι με τα παιδικά ενθύμια και έβγαλα το μικρό πλαστικό του ομοίωμα, «λάφυρο» από κάποια συλλογή από γαριδάκια, αντικείμενο τόσο φτηνό μα συνάμα τόσο πολύτιμο για τον μικρόκοσμο ενός μαθητή του δημοτικού.
Το κράτησα για λίγο στα χέρια μου και ξαναθυμήθηκα εκείνο το απίθανο γκολ που είχε βάλει στον Τζοφ στη Λεωφόρο, ένα εξαιρετικό σκαφτό που άφησε άγαλμα τον διεθνή Ιταλό πορτιέρο, αφού πρώτα είχε αδειάσει την μισή τορινέζικη άμυνα.
Προσπάθησα έτσι, έστω και νοερά, να του δώσω λίγο κουράγιο στις δύσκολες ώρες που περνά, ελπίζοντας πως αυτοί που σκορπούν γενναιόδωρα τα δισεκατομμύρια για τους Σισέ και Ντιόγο θα έρθουν έστω και τώρα, έστω και αργά, κοντά του και θα του δείξουν πως δεν ξεχνούν ποιοι φρόντισαν να γεμίσουν με ποδοσφαιρική μαγεία τα φτωχά αλλά τόσο ζεστά και ρομαντικά χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Fair Play, αυτός ο άγνωστος

https://youtu.be/8j9WtBvfgyw Αρκετά χρόνια πριν ο Βασίλης Αυλωνίτης μας ενημερώσει για το Πνέυμα και την Ηθική, ιδρύθηκε στην Αργεντινή η ομάδα με το όνομα Άμυνα και Δικαιοσύνη, με τα πρασινοκίτρινα γεράκια να κλείνουν 80 χρόνια ζωής πλέον. Απ’ ότι φαίνεται, τουλάχιστον στη Β’ ομάδα τους, δεν παίρνουν πολύ στα σοβαρά το κομμάτι της δικαιοσύνης. Η Ντεφένσα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κι αν τελικά δεν σου αρέσει πραγματικά το ποδόσφαιρο;

Κλασσική μέρα που αρχικά όλοι συμφωνούν ότι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο και μετά μαλώνουν για το ποιανού θα είναι το κόκκαλο. — el sombrero (@sombrerogr) February 25, 2015 Έφτασε για μια ακόμα χρονιά αυτή η περίοδος που κάτι άσχημο έχει συμβεί και όλη η χώρα είναι απογοητευμένη με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπουδήποτε κι αν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *