Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Μισή μπουκιά καρπούζι και μία επανόρθωση

cat_c

Δεν μ αρέσει να αδικώ κανέναν, άλλωστε εμείς είμαστε ένα ποδοσφαιρικό blog και τίποτα παραπάνω και δόξα τω Θεώ δεν εξυπηρετούμε κανένα συμφέρον, ούτε έχουμε διευθυντή και αρχισυντάκτη πάνω απ το κεφάλι μας γιά να μας κάνουν υποδείξεις.

Ομολογώ λοιπόν πως αδίκησα τη “Γάτα” με την αναφορά μου σχετικά με την υπόθεση του Λέτο. Η προηγούμενη περίπτωση Μέλμπεργκ όπως επίσης και ένα άλλο πρωτοσέλιδό της μιά βδομάδα πριν όπου ο Πατέρας φέρεται να δίνει εντολή στον Αντωνίου να πάρει έναν παίκτη απ τον Ολυμπιακό με έκαναν να πιστεύω πως η εφημερίδα παίζει κάποιο “επικοινωνιακό” παιχνίδι. Εσφαλα λοιπόν και οφείλω να το παραδεχτώ. Η πραγματικότητα πολλές φορές ξεπερνά την φαντασία, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με τον Αντωνίου και τον Πατέρα…

Πάμε παρακάτω.

Μεγάλη πλάκα σπάω αδέρφια με το σημερινό πρωτοσέλιδο του ΦΩΤΟΣ. Το οποίο έρχεται να καθησυχάσει τους απανταχού ανησυχούντες Ολυμπιακούς περίπου όπως την προηγούμενη εβδδομάδα προσπαθούσε ο Τεν Κάτε να καθησυχάσει τους αγανακτισμένους Παναθηναϊκούς.

Μισό καρπούζι λοιπόν ο Λέτο που κοστίζει πολλά λεφτά και που η μόνη επίσημη πρόταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός γιά την περίπτωσή του ήταν αυτή πριν ένα χρόνο με 500 χιλιάρικα γιά τον δανεισμό του.

Τώρα θα μου πεις πως εδώ κι ενάμιση μήνα το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού είχε σταθερά 4 ονόματα: του Ντάρμπισάϊρ, του Λέτο, του Μπομπό και του Ντράγκο αλλά φυσικά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Τον καιρό τους πέρναγαν διασκεδάζοντας εκεί στην Αλεξάνδρας και έπαιρναν και κανένα τηλέφωνο σε Κωνσταντινούπολη, Λίβερπουλ και Σεβίλη έτσι γιά το ξεκάρφωμα. Ενδιαφέρον πραγματικό μόνο γιά τον Ματ υπήρχε, τα άλλα 3…σουτ δεν έγιναν στον κανονικό αγώνα αλλά στην προθέρμανση και φυσικά δεν μετράνε.

Ο ένας λοιπόν δεν ενδιφερόταν γιά τον Μέλμπεργκ, ο άλλος γιά τον Λέτο και ο επικοινωνιακός χορός καλά κρατεί. Οταν καταλαγιάσει η σκόνη, όταν θα μπουν στο γήπεδο να κλωτσήσουν και λίγο τόπι, τότε θα καταλάβουμε αν τα καρπούζια είναι μισά ή ολόκληρα. Προς το παρόν μπορούμε άνετα να πλακωνόμαστε σε παραλίες και καφετέριες γιά το ποιός έκανε μεγαλύτερη ζημιά σε ποιόν. Ποιός έκανε μεγαλύτερο καλό στον εαυτό του θα μας απασχολήσει αργότερα … 

skotadi

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δώσε μου μεταγραφές, Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα τρία χρόνια νύχτας του Νίκου Γόδα

Η ιστορία που θα διαβάσετε με βασανίζει καιρό. Πάνε μήνες που σκέφτομαι να γράψω γι’ αυτή αλλά πάντα την άφηνα στην άκρη. Δεν είναι άλλωστε μια απλή και εύκολη ιστορία, και δεν έχει αποκλειστικά και μόνο σχέση με το ποδόσφαιρο, απ’ την σκοπιά του αθλήματος. Αφορμή για να την γράψω στάθηκε μια ταινία που είδα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεταγραφή μετά από Απαίτηση

Έκλεισε λοιπόν νωρίς-νωρίς το μεγάλο ντιλ της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Ο Φελίπε Κουτίνιο πήγε από τη Λίβερπουλ στη Βαρκελώνη για περίπου €160Μ. Αν σας αρέσει αυτή η κίνηση και δε θέλετε κάποιος να σας χαλάσει τη διάθεση, μπορείτε να σταματήσετε την ανάγνωση εδώ. Ο γράφων από το καλοκαίρι δεν ήταν ιδιαίτερα θερμός στη μεταγραφή […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Μισή μπουκιά καρπούζι και μία επανόρθωση”

  1. Ο/Η Psycho Lurker λέει:

    Είσαι γκαντέμης όμως. Το ποσοστό επιτυχίας των πρωτοσέλιδων της Γάτας είναι γύρω στο 10% κι εσύ πήγες κι έπεσες πάνω σε αυτό. 😛
    Όσο για τα επικοινωνιακά παιχνίδια, ο πρότερος βίος της θα υπάρχει πάντα για να μας θυμίζει το αν όντως τα κάνει ή όχι.
    Το πιο τρομακτικό πάντως ως σκέψη, είναι το ότι μία τέτοιου είδους εφημερίδα, καταφέρνει και επιβιώνει τόσο καιρό. Αυτό είναι πράγματι αντικείμενο ανάλυσης. Ποιό είναι το αναγνωστικό κοινό της Γάτας?

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Εχω ξαναασχοληθεί με τη Γάτα κι έχω…καλά ποσοστά (πιό πρόσφατα ασχολήθηκα με τον Ρουουντ) 😉
    Το τί ρόλο βαράει δεν με ενδιαφέρει. Λίγο-πολύ όλες οι αθλητικές εφημερίδες στην Ελλάδα τον ίδιο ρόλο βαράνε και στο ίδιο αναγνωστικό κοινό απευθύνονται. Δεν θεωρώ τη Γάτα χειρότερη απ τον μέσο όρο. Αν εμείς οι φίλαθλοι δεν τις αγοράζαμε, είναι σίγουρο πως ούτε τόσες πολλές θα ήταν ούτε τόσο απαράδεκτες…

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    ΧΑΧΑΧΑ Πραγματικά γκαντέμης, κάπου εκεί κυμαίνεται το ποσοστό.

    Πιστεύω πάντως ότι η Γάτα με αυτό το εξώφυλλο φανέρωσε τα φιλο-παναθηναϊκά της αισθήματα. “Γιάννα μπες στον Ολυμπιακό για να έχει την τύχη του Ελεύθερου Τύπου”

    🙂

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Διαφωνώ σε αυτό “αν δεν τις αγοράζουμε”. Η κυκλοφορία πολλών από αυτές τις φυλλάδες είναι ελάχιστη και ουσιαστικά θα έπρεπε να έχουν ήδη κλείσει σε μια σοβαρή χώρα. Ας είναι καλά οι κρατικές χορηγίες για αρκετές εξ αυτών.

  5. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Δεν έχεις άδικο σ αυτό, αλλά εγώ συγκαταλέγω κι άλλες στην ίδια κατηγορία που έχουν μιά χαρά κυκλοφορία.

  6. Ο/Η Psycho Lurker λέει:

    Μαζί σου για το ρόλο και των υπόλοιπων εφημερίδων. Και μάλιστα οι άλλες ίσως είναι πιο επικίνδυνες. Απλά η απορία μου για το αναγνωστικό κοινό της Γάτας, έγκειται στο ότι οι υπόλοιπες από τις δήθεν “αντικειμενικές” προσφέρουν ένα “άλλοθι” στο αναγνωστικό τους κοινό, προβάλλοντας μια δήθεν σοβαροφάνεια. Ο μέσος αναγνώστης της Γάτας όμως πρέπει να έχει την απίστευτη ικανότητα να μην θυμάται καν το εξώφυλλο της προηγούμενης μέρας, για να μην τους βρίσει με τη μία.

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    H Γάτα είναι η Εσπρέσο των αθλητικών εφημερίδων

  8. Ο/Η balkou λέει:

    “Λίγο-πολύ όλες οι αθλητικές εφημερίδες στην Ελλάδα τον ίδιο ρόλο βαράνε και στο ίδιο αναγνωστικό κοινό απευθύνονται.”
    Και γράφονται απ’τους ίδιους ΑΡΔ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *