Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο φινετσάτος Σάκης Πρίττας

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Αθανάσιο Πρίττα για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Έλληνας μέσος υπέγραψε σήμερα το νέο τριετές συμβόλαιο του, παρουσία του Προέδρου της ΠΑΕ Θανάση Αθανασιάδη και του εκτελεστικού διευθυντή Γιάννη Κόντη.”

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο για κάποιον μη θαμώνα του Χαριλάου, ο Σάκης Πρίττας είναι ένας παίκτης για τον οποίο αξίζει να αγοράσεις εισιτήριο για να μπορέσεις να τον παρακολουθήσεις διεξοδικά. Μπορεί να μην έχει την τεχνική του Τόνι Κάλβο, την ταχύτητα του Χαβίτο ή τη δύναμη του Γκαρσία, αλλά έχει ένα στυλ που σπάνια συναντάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο – ή καλύτερα, στο ποδόσφαιρο γενικότερα. Οι κινήσεις του στο γήπεδο θυμίζουν αερικό. Ανάλαφρες και φινετσάτες, του επιτρέπουν να καλύπτει τον χώρο χωρίς να χρειαστεί να έρθει συχνά σε επαφή η στιλάτη παρουσία του με ιδρωμένα και άξεστα αντίπαλα σώματα. Ο Σάκης Πρίττας έχει τη χάρη του Ρεδόνδο (χωρίς κανένα απολύτως από τα υπόλοιπα ποδοσφαιρικά στοιχεία του) και την τάση να φτιάχνει το μαλλί του πιο συχνά και από γκόμενα-μοντέλο σε άχαρη συνάντηση του μοντελοπνίχτη της με τραπεζίτες.  Κι όλα αυτά, χωρίς να έχει την μπάλα!

Γιατί όταν αυτή βρεθεί στα πόδια του, τότε και ο τελευταίος θεατής μπορεί να αντιληφθεί το έλλειμμα ποδοσφαιρικής παιδείας σ’αυτή τη χώρα. Οι κινήσεις του μπορούν να συγκριθούν με τις κινήσεις ενός νέου οδηγού στην πρώτη δειλή βόλτα μετά την έκδοση του διπλώματος. Κάθε κίνηση περνάει από σκέψη δευτερολέπτων. (“Πρέπει να αλλάξω ταχύτητα, άρα πρέπει να πατήσω τον συμπλέκτη, πρέπει να κουνήσω τον λεβιέ, να μην πάρω τα μάτια μου απ’τον δρόμο, που σκατά πήγε ο λεβιές…”) Έτσι, με το που η μπάλα πλησιάζει το πόδι του, η στιλάτη αύρα που περιέγραψα πριν, εξαφανίζεται και ξεκινάει μια διαδικασία συγκέντρωσης, ώστε “να γίνει σωστά το κοντρόλ, χωρίς να μπλεχτεί το καλάμι στην όλη φάση, να καλύψουμε τη μπάλα με το κατάλληλο πόδι, να σηκώσουμε το κεφάλι και να προσπαθήσουμε να πασάρουμε σε συμπαίκτη”. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της εσωτερικής προσέγγισης είναι, σχεδόν πάντα, αμέτρητα κακόβουλα αστεία στην κερκίδα και φυσικά μερικά χαμένα δευτερόλεπτα στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Τρία ακόμα χρόνια Σάκης Πρίττας στην ομάδα. Το γήπεδο δεν θα γίνει ποτέ βαρετό.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η επιλεκτική περηφάνια του Έλληνα οπαδού

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με τα απολύτως απαραίτητα και βασικά. Παντού, όπου κυλάει ή παίζει μια μπάλα, υπάρχει τεράστια αντιπαλότητα ανάμεσα στους οπαδούς διαφόρων ομάδων. Αυτό το ξέρουμε όλοι και το βλέπουμε όλοι. Ο Γκάρι Νέβιλ, για παράδειγμα, κατέκτησε ό,τι βγαίνει σε κούπα με τη Γιουνάιτεντ, και ακόμα και τώρα που έχει αποσυρθεί, πάει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα μεσημέρι Κυριακής στον Ταύρο

Το ξέρω, δεν μοιάζει και ιδανική η απόφαση να ξοδέψεις ένα Κυριακάτικο μεσημέρι σου παρακολουθώντας οποιονδήποτε αγώνα της ελληνικής Football League (αλήθεια πόσο τρολιά μοιάζει η επιλογή αυτής της ονομασίας για ένα τέτοιας ποιότητας πρωτάθλημα, αν και σε δεύτερη σκέψη, και συνδυάζοντάς την με αυτό που οι Αμερικάνοι ονομάζουν football, αρχίζει να αποκτά μια λογική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Ο φινετσάτος Σάκης Πρίττας”

  1. Ο/Η Αντώνης λέει:

    Τι είναι …Πρίτας;

  2. Ο/Η Ice λέει:

    Μας έκανε ρόμπα όλους φέτος ο Σάκης.
    :-Ρ

  3. Ο/Η duendes λέει:

    Μεγάλος μάγκας ο Σάκης φέτος. Respect.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *