Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Περί Κατσουράνη

Η μεταγραφή του Κατσουράνη πέρασε στα ψιλά σε σχέση με αυτές των Λέτο και Σισέ (αυτή η τούφα στην κασίδα του μοιάζει με αποικία από μύκητες) παρ’ ότι είναι ίσως η πιο ουσιαστική. Πρόκειται για Έλληνα παίκτη, με παραστάσεις από ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε καλή σχετικά ηλικία και με εντυπωσιακά προσόντα. Μιλάμε για παίκτη που τρέχει, κόβει, μπορεί να πασάρει, σουτάρει (προσόν σπάνιο για Έλληνα παίκτη, καθώς τα… ελληνικά σουτ συνήθως είναι συρτά και με ταχύτητα 5km/h), πατάει περιοχή και σκοράρει πολύ συχνά για χαφ. Επίσης, μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικός, αν και έτσι νομίζω ότι χαραμίζεται. Ο ΠΑΟ έκανε διάνα με αυτή την επιλογή του.  Πρόκειται για έναν από τους 4 καλύτερους Έλληνες “αμυντικούς” χαφ των τελευταίων ετών. Στην ΑΕΚ είχαμε την τύχη να δούμε τους τρεις από αυτούς (Ζήκο, Ζαγοράκη και Κατσουράνη), ενώ θα βλέπαμε και τον τέταρτο (τον Στολτίδη) αν είχε ακολουθήσει τη συμβουλή ότι την υπογραφή και το τσουτσούνι μας προσέχουμε που τα βάζουμε και δεν είχε λουφάξει με τις αντιδράσεις των Μακεδονομάχων (οι οποίοι αργότερα δεν μίλησαν όταν πήγε στον Ολυμπιακό, κάτι που έγινε και στην περίπτωση Κωνσταντίνου όπου αντέδρασαν και εκεί επιλεκτικά).

Η ερώτηση που τίθεται είναι: “Μα καλά, δεν έχει κανένα αρνητικό ο Κατσουράνης;” Για μένα το αρνητικό του Κατσουράνη είναι η αστάθεια στην απόδοσή του. Μια αστάθεια όμως που δεν είναι από ημίχρονο σε ημίχρονο ή από αγώνα σε αγώνα. Οι… ΑΕΚτζήδες σημειολόγοι έχουν καταλήξει σε ένα ενδιάφερον στατιστικό στοιχείο, ο Κατσουράνης το πάει μία μέσα-μία έξω. δηλαδή παίζει καλά εναλλάξ σε κάθε σεζόν. Έρχεται το 2002-2003 στην ΑΕΚ με προπονητή των Μπάγεβιτς και παρ’ ότι δεν είναι αμέσως βασικός κάνει μια πολύ καλή χρονιά κάνοντας ορισμένα μεγάλα παιχνίδια και στο Champions League. Στην επόμενη καταστροφική χρονιά της ΑΕΚ κινείται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα σε ρηχά νερά και δεν αποδίδει ιδιαίτερα καλά. Το 2004-2005 με τον Σάντος προπονητή κάνει πράγματα και θαύματα, οδηγώντας μια ξεγραμμένη ΑΕΚ στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι την τελευταία αγωνιστική, αποτελώντας έναν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Το 2005-2006 κάνει ίσως τη χειρότερη του χρονιά στην ΑΕΚ, πραγματικά αγνώριστος, ενώ πλέον ως… παλιοσειρά και αρχηγός φαίνεται να λυγίζει από το βάρος.  Το καλοκαίρι φεύγει για την Μπενφίκα και εκεί κερδίζει αμέσως οπαδούς και προπονητή με την απόδοσή του. Τη 2η σεζόν στην Μπενφίκα η απόδοσή του πέφτει αρκετά, σε πολλά ματς αγωνίζεται και ως σέντερ μπακ. Τέλος, τη σεζόν 2008-2009 ξανακάνει μια πολύ καλή χρονιά με αποτέλεσμα να αναδειχτεί καλύτερος παίκτης της ομάδας. Το… παράξενο αυτό στατιστικό λέει ότι η πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟ δεν θα είναι καλή, αλλά φυσικά όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα του παραφυσικού.

Πέρα από τα αγωνιστικά και τον ΠΑΟ, υπάρχει και το εξωαγωνιστικό. Για μένα ο Κατσουράνης ποτέ δεν ήταν κάτι παραπάνω από ένας καλός παίκτης και θεωρώ μεγάλο λάθος που είχε γίνει και αρχηγός στην ΑΕΚ, καθώς η νοοτροπία του δεν ταιριάζει με αυτή του αρχηγού. Η κορυφαία του δήλωση “Δεν χρωστάμε τίποτα στον κόσμο” έχει περάσει στο πάνθεον των πιο απαράδεκτων δηλώσεων αρχηγών ομάδων. Η προσέγγισή του στο ποδόσφαιρο “Εντάξει μωρέ, δεν τρέχει τίποτα που χάσαμε” ταίριαζε πολύ με αυτή του Νικολαΐδη “Δεν έχει ο Ηρακλής δικαίωμα να μας κερδίζει;” μακρυά από τη νοοτροπία που θα έπρεπε να έχει μια  ομάδα πρωταθλητισμού που έχει σπάσει ρεκόρ απουσία από τους τίτλους.

Και στη συνέχεια η μεταγραφή στο εξωτερικό και η… αρχοντο-χωριάτικη συμπεριφορά ενός ανθρώπου που ξαφνικά έγινε Ευρωπαίος και άρχισε να κάνει αφ’ υψηλού κριτική στο ελληνικό πρωτάθλημα με δηλώσεις όπως αυτή:

«Όποιος Έλληνας ποδοσφαιριστής καταφέρνει να φύγει στο εξωτερικό είναι τυχερός. Δεν έχω στην άκρη του μυαλού μου το ενδεχόμενο να επιστρέψω. Αν μπορέσω να μείνω στο εξωτερικό μέχρι το τέλος της καριέρας μου, θα είναι κάτι που θα με ευχαριστεί. Θα ήθελα να τελειώσω έξω, ωστόσο αν τελικά επιστρέψω για να παίξω κάποια στιγμή ένα τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα, όλοι ξέρουν σε ποια ομάδα θα γυρίσω και πως αυτή η ομάδα θα είναι η ΑΕΚ».

Όχι φυσικά γιατί δεν γύρισε στην ΑΕΚ και δεν τήρησε τον λόγο του, αυτό είναι αδιάφορο. Αλλά γιατί γύρισε στο πρωτάθλημα που τόσο συχνά υποβίβαζε και έλεγε ότι δεν θα επιστρέψει παρά μόνο για ένα χρόνο και τελικά το κάνει μέσα σε χρόνο dt.  Και το θέμα δεν είναι ότι δεν γύρισε στην ΑΕΚ παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις τύπου:

«Δεν θέλω να παίξω σε άλλη ομάδα πλην της ΑΕΚ και υπάρχει και ρήτρα στο συμβόλαιό μου. Ούτως η άλλως στην Ελλάδα θα έπαιζα μόνο στην ΑΕΚ»

Αλλά ότι συναίνεσε στον βρώμικο τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟ πήγε αρχικά να τον αποκτήσει, με μεθόδους κάτω από το τραπέζι. Γιατί όταν φόρα-παρτίδα οι πρασινωπές φυλλάδες μιλούσαν για “ελευθερία” του παίκτη, τα φιλαράκια του οι δημοσιογράφοι (γνωστοί και μη εξαιρετέοι με τους οποίους έχει φιλική σχέση)   προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι όλα είναι φυσιολογικά και ότι ο Ρουί Κόστα, επειδή τον αγαπάει και τον εκτιμάει και επειδή δεν έχει ΚΤΕΛ Λισσαβώνα-Αθήνα θα τον αφήσει ελεύθερο.  Δεν γίνεται ο παίκτης που (ατυχώς) φορούσε το περιβραχιόνιο της ΑΕΚ να συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο απέναντι στην πρώην του ομάδα.  Ο Κωστάκης έκανε το κινέζικο παγώνι σε όλη τη διάρκεια της Κατσουρανειάδας, κάτι που δεν έκανε σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.Όταν σε μια συγκέντρωση παικτών της ΑΕΚ είχε προκύψει ρεπορτάζ ότι ο Κατσουράνης είπε “πάμε να τους κερδίσουμε στο Καραϊσκάκη”, ο Κωστάκης σε μια ακόμα από αυτές τις δηλώσεις του που γράψανε ιστορία έσπευσε κάθιδρος να διαψεύσει ότι έκανε τέτοιες προκλητικές δηλώσεις που δεν συνάδουν του επιπέδου του. Τώρα με το σίριαλ να κυκλοφορεί για έναν μήνα, δεν ένιωσε την ανάγκη να διαψεύσει τίποτα. Προφανώς γιατί έχοντας λερωμένη τη φωλιά του δεν έχει τι να πει… Κατάφερε έτσι να μείνει απλά ως ένας πολύ καλός παίκτης που πέρασε από την ΑΕΚ και  με δική του ευθύνη διέγραψε την όποια αγάπη εισέπραξε από τον κόσμο της

ΥΓ Για τη διοίκηση της ΑΕΚ και το γεγονός ότι άφησε τον παίκτη να πάει σε αντίπαλό της για ένα ποσό κάτω του 1 εκατομμυρίου αντί να δείξει μεγαλύτερη αξιοπρέπεια ίσως τα πούμε άλλη στιγμή.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε

Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια (και όχι μόνο τα τελευταία) έχει συνειδητοποιήσει πως όλα είναι ένας ατέρμονος κύκλος, στον οποίο όλοι είναι καταδικασμένοι να ζούνε τα ίδια πράγματα κάθε φορά. Το μόνο που αλλάζει είναι τα ονόματα. Παικτών, προπονητών και ομάδων. Αυτές τις μέρες, για παράδειγμα, ζούμε την κλασσική φάση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί αγαπάμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 ετών του Ολυμπιακού και των 180 κιλών του πρόεδρού του, το sombrero, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, σας δίνει μια μικρή αλλά πειστική λίστα των λόγων για τους οποίους όλοι οι πραγματικοί ποδοσφαιρόφιλοι πρέπει να αγαπάνε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. • Γιατί είναι χοντρός και όλοι ξέρουμε ότι οι χοντροί είναι καλοί άνθρωποι. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

28 σχόλια σχετικά με το “Περί Κατσουράνη”

  1. Ο/Η xristos λέει:

    Μεγάλος παίχτης και θα δώσει ώθηση στον παο.
    Θύμα και αυτός πολύ κακής νοοτροπίας. Είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, δε του ταίριαξε καθόλου ο ρόλος του αρχηγού, αλλά τα δυναμικά στοιχεία στο παιχνίδι του μαζί με αρκετά καθοριστικά γκολ, τον έβαλαν στις καρδιές μας.
    Όπως μπήκε έτσι όμορφα έσβησε. Θα φάει τη γιούχα του, θα φάει το βρισίδι του και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτός καλύτερα.

    ΥΓ: Ξέχασες και την ανατριχιαστική δήλωση ντέμη “μας κάνει χάρη που παίζει στην αεκ” (το ρίγος με διαπερνά ακόμα).

  2. Ο/Η charlie λέει:

    Πολύ καλή μεταγραφή.
    Εντελώς καφενόβιος τύπος με τάσεις αρχοντοχωριατισμού.
    Τι να πεις για άτομο που πληρώνεται από το ποδόσφαιρο με 1 εκ. € το χρόνο και μας λέει πόσο το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο σημαντικό πράγμα και πόσο δεν τρέχει που έχασες ένα (το νιοστό) ματς…

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Πολύ καλή μεταγραφή.
    Κωλόπαιδο, κωλοχαρακτήρας και ασταθής 🙂

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Κωλόπαιδο όχι, δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα στην ομάδα. Κωλοχαρακτήρας δεν ξέρω, αλλά προσωπικότητα γενικά εντελώς καφενειακή. Και επειδή φαίνεται πού το πας, αυτά τα έλεγα εδώ και χρόνια και όχι τώρα 😉

  5. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Δεν το πάω πουθενά.
    Ολες οι απόψεις σεβαστές
    Και μένα δεν μου άρσε αυτό που είχε κάνει ο Δώνης όταν γύρισε απ την Μπλάκμπερν
    Καταλαβαίνω 😉

  6. Ο/Η Elaith λέει:

    Τι είχε κάνει; Είχε ρήτρα για την οποία έκανε τον ψόφιο κοριό;

    Εμάς μας στοίχισε παραπάνω ο Δώνης πάντως, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Διπλό παλτό.

    🙂

  7. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ο Δώνης φεύγοντας γιά την Μπλάκμπερν ευχαρίστησε τον Παναθηναϊκό που του επέτρεψε να κάνει πράξη το ευρωπαϊκό του όνειρο και υποσχέθηκε πως αν κάποια μέρα επιστρέψει στην Ελλάδα θα έπαιζε μόνο στον Παναθηναϊκό.
    Πράγματι, όταν επέστρεψε μετά το αποτυχημένο του πέρασμα επισκέφθηκε τον “καπετάνιο” απ τον οποίο ζήτησε τη…μάνα του και τον πατέρα του. Φυσικά ο Βαρδινογιάννης του έδειξε την πόρτα κι εκείνος έφυγε και πήγε στην ΑΕΚ με λίγο λιγότερα από εκείνα που ζητούσε από εμάς.
    Γι αυτό καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Οταν είσαι επαγγελματίας παίκτης δεν πρέπει να λες τέτοιες βλακείες γιατί η ζωή πολλές φορές τα φέρνει έτσι που καταπίνεις τη γλώσσα σου.

  8. Ο/Η balkou λέει:

    Ποιά άλλη στιγμη θα/να τα πεις? Του χρόνου στα “γενέθλεια” της μεταγραφής? Στη βράση κολλάει το σίδερο 🙂

  9. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    ?
    Ποτέ να μην τα πει
    Δηλαδή όποιος πάει έξω, θα πρέπει υποχρεωτικά να μας λέει και πού θα παίζει όταν γυρίσει;
    Προτιμώ να μας λέει το ΠΡΟ-ΠΟ να πάρουμε και κανένα φράγκο 🙂

  10. Ο/Η Elaith λέει:

    Νομίζω για μένα ήταν σε σχέση με το ΥΓ, όχι με τον Κωστάκη.

  11. Ο/Η balkou λέει:

    Σωστόστ!
    Σωστόστ και ο έτερος μπλόγκερ. Δεν έχει καμιά υποχρέωση κανείς Κωστάκης ίσα-ίσα για να αποφεύγει τις γκάφες.
    Ο συγκεκριμένος πάντως, έχει πρόβλημα, γιατί δεν μπορεί το εξωτερικό να είναι ευλογία και μετά να βγαίνει μεγαλύτερος νοσταλγός του φραπέ και απ’τον Γεωργάτο…

  12. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Καλά, είναι και θέμα ηλικίας και προτεραιοτήτων.
    Είπαμε, μην τα δένουμε και όλα κόμπο.

  13. Ο/Η Elaith λέει:

    Αυτά που λεγε δεν τα λέγε στα 18 του, πριν λίγο καιρό τα λεγε. Είπαμε, καφενειακός τύπος… Καλύτερα να παίζει μπάλα και να μην μιλάει. Αν στραβώσει κάτι στον πολυμετοχικό φέτος και αρχίσει τις δηλώσεις προβλέπω πολυμετοχικά γιαούρτια με πήλινο να εκτοξεύονται…

  14. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Σωστά.
    Τα είπαμε άλλωστε.
    Κωλοχαρακτήρας, κωλόπαιδο, ασταθής, τώρα και καφενειακός τύπος.
    Είπαμε, πολύ καλή μεταγραφή 😉

    ΥΓ1. Αυτό το πριν λίγο καιρό, πότε ακριβώς προσδιορίζεται χρονικά; Πριν ένα μήνα; Πριν ένα χρόνο;
    ΥΓ2. Πω πω πω, δυσοίωνες προβλέψεις. “Αν στραβώσει κάτι” και “αν στραβώσει κάτι”. Δεν πειράζει. Ας στραβώσει κάτι στον Παναθηναϊκό κι ας πηγαίνουν όλοι οι άλοι πρίμα. Κέρδος γιά το ποδόσφαιρό μας θα είναι 😉

  15. Ο/Η Elaith λέει:

    Υπήρχε σε comment παραπάνω, δεν είναι καινούριος χαρακτηρισμός.

    Ναι μωρέ, έχεις δίκιο είμαστε πολύ πικραμένοι και βγάζουμε την στενοχώρια μας επειδή χάσαμε τον αδαμάντινο χαρακτήρα. Αυτό το λίγο έγινε μέσα στην σεζόν που μας πέρασε, θες να σου βρω και ακριβή ημερομηνία να μην αγχώνεσαι;

    Πρόβλεψη δεν ξεκινάει με το “αν”, με το “αν” ξεκινάνε οι υποθέσεις.
    😉

    Eίπαμε, φαινόταν από χιλιόμετρα μακρυά πού το πας…

  16. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Είδες, είδες;
    Αφού με καταλαβαίνεις.
    Ναι, γιά βρες μου την ημερομηνία που τα είπε αυτά
    Γιά πες μου ακόμα αν μπορούσε να εξαγοράσει τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του και να μην πάρεις ούτε τις 900 χιλιάδες που πήρες (γιατί άραγε δεν ζήτησες παραπάνω; )
    Πες μου τέλος τί επιβάλει η περίφημη ηθική σας όταν πρόκειται να εξωφλήσετε οφειλές που απορρέουν από συμβόλαια προπονητών που απολύετε;

  17. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν μπορούσε να εξαγοράσει τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του γιατί υπήρχε ειδικός όρος στο συμβόλαιό του με την Μπενφίκα. Άλλη ερώτηση;

    Λέμε για προπονητές που δημόσια παραδέχονται την ανικανότητά τους να κάνουν τη δουλειά τους; Αυτούς που δηλώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω και θα το καταλάβουν αν η διοίκηση τους διώξει; Αυτούς που ντρέπονται να πουν “παραιτούμαι” για να μη χάσουν κανά φράγκο από ΜΗ-ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ;

  18. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Στον Φερέρ αναφέρομαι
    Οσο γιά τον ειδικό όρο, τί προέβλεπε δηλαδή; Μήπως τον έχεις διαβάσει; Γιατί δεν ξέρω όρους να καταστρατηγούν τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ.
    Τέλος δεν μου είπες γιά την ταμπακιέρα: γιατί δεν ζητήσατε απ τον ¨Παναθηναϊκό 5 εκατομμύρια ευρώ, όσο προέβλεπε και η ρήτρα.
    Τί είχατε να χάσετε;
    Κορόϊδα είναι, μπορεί και να σας τα έδιναν 😉

  19. Ο/Η Elaith λέει:

    Ο Φερέρ πού κολλάει; Θα τον ξεπληρώνουμε για καιρό ακόμα.

    Προφανώς ο Κατσούρ αποποιούνταν του δικαιώματος αυτού. Είχε γραφτεί αρκετές φορές πριν προκύψει το θέμα με τον ΠΑΟ.

    Γιατί η υπόθεση θα πήγαινε στα δικαστήρια, ενώ τα 900 χιλιάρικα που πήραν τώρα τα θέλανε πολύ απ’ ότι φαίνεται δυστυχώς.

  20. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Θα τον ξεπληρώνετε;
    Περίεργη αντίληψη έχετε τελικά γιά τα συμβόλαια και τις ρήτρες
    Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας…
    Το προφανώς δεν το κατάλαβα. Τί θα πει είχε γραφτεί;
    Είχε γραφτεί πως υπήρχε στο συμβόλαιό του όρος να μην εξαγοράσει τον τελευταίο χρόνο;
    Ο ίδιος πάντως προχθές είπε πως το είχε αυτό το δικαίωμα.
    Αλλά … προφανώς δεν θα πιστέψουμε έναν παλιοχαρακτήρα…

  21. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν κατάλαβα πού κολλάς και μιλάς για αντιλήψεις και άλλα τέτοια χαρωπά. Ο Φερρέρ απολύθηκε και ήρθε σε συμβιβασμό με την ΑΕΚ για την αποζημίωσή του την οποία και πληρώνεται. Ποια δικά μας και δικά τους;

    “Για να αποχωρήσει όμως ο αμυντικός μέσος από τους «αετούς» υπάρχει μια σημαντική παράμετρος καθώς δεν μπορεί να εξαγοράσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και να φύγει. Ο όρος που έχει με τον σύλλογο της Λισσαβόνας αναφέρει ότι «σε περίπτωση που ο παίκτης κάνει χρήση οποιουδήποτε νομικού παραθύρου, που άπτεται του ποδοσφαιρικού δικαίου, είναι υποχρεωμένος να πληρώσει πρόστιμο 9 εκατομμύρια ευρώ».”

    Άλλες απορίες;

  22. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Βεβαίως
    Ποιός το λέει αυτό που αναφέρεις;
    Και τί θα πει νομικό παράθυρο;
    Εδώ δεν μιλάμε γιά παράθυρο, γιά δικαίωμα του κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή μιλάμε.
    Οσο γιά τον Φερέρ, θα θυμάσαι ασφαλώς τί σιχτίρι έφαγε επειδή δεν έφυγε έτσι αλλά διεκδικούσε (άκουσον άκουσον) τα λεφτά του συμβολαίου του.
    Λες και έφταιγε αυτός που ο Ντέμης του έκανε…συμβόλαιο ζωής.

  23. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό. Είναι κάτι που είχε αναφερθεί αρκετές φορές και μιλάμε για τον Μάρτιο, προτού γίνει το θέμα. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω ακριβώς τι ισχύει, προφανώς για κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό ή κάτι τέτοιο. Πάντως ήταν γνωστό εδώ και μήνες.

    Για τον Φερρέρ έτρωγε σιχτίρι για άλλους λόγους. Για τα λεφτά σιχτίρι έτρωγε η διοίκηση που του έκανε τέτοιο συμβόλαιο. Από εκεί και πέρα προσωπικά το βρίσκω άδικο να διεκδικεί κανείς λεφτά που δεν έχει δουλέψει σε βάθος 2 και 3 ετών. Αυτό προσωπική άποψη…

  24. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Σεβαστή, αλλά τυπικά όλοι έχουν δικαίωμα να διεκδικούν αυτά που προβλέπουν τα συμβόλαιά τους
    Και σιχτίρι έτρωγε και ο Φερέρ (μας κατέστρεψες και θέλεις και λεφτά; )
    Οσο γιά την περίπτωση Κατσουράνη, αποκλείεται συμβόλαιο να περιλαμβάνει τέτοιες γενικότητες
    Τα ιδιωτικά συμφωνητικά δεν έχουν καμιά νομική υπόσταση είναι ένα είδος…όρκου τιμής ή συμφωνίας κυρίων

  25. Ο/Η balkou λέει:

    Τη σχετική δήλωση ο Κατσουράνης την έκανε πριν τα τελευταία ματς της Εθνικής κάπου τον Μάρτη.
    Η ρητρα ήταν με την Μπενφίκα, όχι με τον Έλληνα αγοραστή. Και προφανέστατα, κάποια αξία είχε, γιατί η τελειωμένη μεταγραφή των τελών Μαΐου (και χωρίς λεφτά στην ΑΕΚ, “βρήκαμε τρυκ”), έγινε Ενχελααρ και μετά τη χλαπάτσα, συμβιβασμός με την ΑΕΚ, ενώ η Μπενφίκα όλο αυτό τον καιρό δε συναινούσε στη μεταγραφή.
    Τώρα, το ότι θα μπορούσε να εξαγοράσει το συμβόλαιό του ο Κωστάκης, πιθανώς, αλλά τα λεφτά θα’ταν απ’την τσέπη του? Ή η Μπενφίκα θα τον άφηνε να φύγει για 900 χιλιάρικα, όταν ήδη αρχικώς ο ΠΑΟ είχε προσφέρει 2-2,5 εκ? (βέβαια εδώ προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ο Ρουί Κόστα θα τον άφηνε ελεύθερο από… συμπόνοια).
    Κρεμάστε κανένα δελτίο στον κακό Τζιώλη που δεν πάει στην Αταλάντα κι αφήστε την ηθική…

  26. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Εγώ δεν πιάνω την ηθική, άλλη την έχουν κάνει εικόνισμα
    Πόσο ήταν ο τελευταίος χρόνος συμβολαίου του Κατσουράνη με την Μπενφίκα; Πάνω από 900 χιλιάρικα;
    Λες να ήταν 5 εκατομμύρια; Δεν φαντάζομαι.
    Ετσι λοιπόν, αντί να τα δώσει στον Κωστάκη ο Παναθηναϊκός τα λεφτά γιά να τα δώσει στην Μπενφίκα, τα έδωσε στον Θανόπουλο που είπε κι ευχαριστώ γιατί ήξερε πως θα μπορούσε να μην πάρει τίποτα.
    Τώρα ηθική είναι αυτό, βλακεία είναι θα σε γελάσω.
    Εξ άλλου οι δηλώσεις έχουν μεγάλη σημασία (αμφισβητώ ότι έγιναν τότε που λες, αλλά δεν πειράζει, δεν είναι αυτό το θέμα μας)
    Εδώ ξέρω σημαίες ομάδων που προτιμούσαν να γίνουν ψαράδες στη Νάξο παρά να ξαναπαίξουν μπάλα στην συγκεκριμένη ομάδα. Και βέβαια ξανάπαιξαν και παρέμειναν σημαίες και καλά έκαναν…

  27. Ο/Η Elaith λέει:

    Δηλαδή να ευχαριστούμε την καλή καρδιά του ΠΑΟ; Φοβερό, πες και τη συνέχεια: Μετά κατέβηκαν οι Βίκινγκς, αλλά ήρθαν οι Νεφελίμ με διαστημόπλοια και τους κατατρόπωσαν…
    Ο ΠΑΟ αν έδινε τα λεφτά στον Κατσουράνη, δεν θα έδινε και τα 2 εκατομμύρια στην Μπενφίκα. Γιατί να δώσει λοιπόν τα λεφτά στην ΑΕΚ και όχι στον Κωστάκη; Η λογική σου μπάζει περισσότερο και από άμυνα με σέντερ μπακ τον Βύντρα. Επίσης, την ρήτρα των 5 εκατομμυρίων την έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο Κατσουράνης σε συνέντευξή του.

    Οι δηλώσεις έγιναν τότε ακριβώς, υπάρχουν ημερομηνίες. Ο ΠΑΟ αφού έφαγε την ήττα όταν έπαιζε μάγκας ότι θα πάρει ελεύθερο τον παίκτη αναγκάστηκε να πληρώσει ένα ποσό αρκετά μικρό εκμεταλλευομένος την μεγάλη οικονομική ανάγκη της ΑΕΚ. Ο Κωστάκης ο προδομένος (κατά το Λάκης ο γλυκούλης) ποιούσε τη νήσσα τόσο καιρό και οι δηλώσεις του (στις οποίες υπάρχουν και ψέμματα όπως αυτό περί μάνατζερ που είχε έρθει για Μαϊστόροβιτς, δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες πατριώτη) δείχνουν ότι φυσικά ήταν ενήμερος για το αλισβερίσι που πήγε να γίνει κάτω από το τραπέζι.
    Το παράδειγμα του Μανωλά μειώνει τον Μανωλά και όχι την ΑΕΚ. Αλλά έτσι είναι… Κάποιοι έχουν περίφημη ηθική και κάποιοι άλλοι είναι γνωστοί για την περιβόητη ηθική τους…

  28. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Μετά λοιπόν ήρθαν οι Βίκιγκς και έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό του φτωχού Θανόπουλου και του είπαν: μην διεκδικήσεις τα 5 απειλώντας πως θα πας στα δικαστήρια και θα μπλοκάρεις και την μεταγραφή του Κωστάκη, να φάει κι άλλη ήττα ο Πατέρας μετά τον Ενχελαρ, αλλά πάρε τα 900 και πες κι ευχαριστώ.
    Ετσι δεν είναι; Αφού κάτι θα έπαιρνε, δεν θα έπαιρνε; Αφού ο Κατσουράνης δεν μπορούσε να εξαγοράσει τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του, ε???
    Μπορούσε???
    Καποιανού του χαρίζαν 900 χιλιάρικα και μας έλεγε και κουτσούς από πάνω. Αυτό ξέρω εγώ!
    Φυσικά και το παράδειγμα του Μανωλά μειώνει τον Μανωλά. Τη σημαία, ε? Μην το ξεχνάμε. Τη σημαία λέω… Αυτή με το μακρύ κοντάρι στο Βελοντρόμ!!! 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *