Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ilios … thalassa … souvlaki … mousaka …

greece1

Απ την αρχή είχα αυτή την απορία γιά τον Ντραγκουντίνοβιτς και όταν την εξέφραζα σε φίλους μου Ολυμπιακούς έπαιρνα την ίδια απάντηση:

“Τί θα πει γιατί θα έρθει με λιγότερα; Γιατί εδώ θα παίζει ενώ εκεί δεν θα παίζει”

Ο 33χρονος Σέρβος αριστερός μπακ της Σεβίγια έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο της Ανδαλουσίας μέχρι το 2011 με ετήσιες αποδοχές 1,4 εκατομμύρια ευρώ εξασφαλισμένα και ο Ολυμπιακός θέλει να τον κάνει δικό του προσφέροντάς του διετές συμβόλαιο με αποδοχές που δεν θα ξεπερνούν το 1,1 εκατομμύριο κι αυτό μάλλον με μπόνους. Να σημειώσουμε πως η Σεβίγια αγωνίζεται στο Champions League κατά συνέπεια δεν βλέπω κανένα κίνητρο γιά έναν παίκτη 33 χρονών να μετακινηθεί από μιά πολύ καλύτερη ομάδα και ένα πολύ καλύτερο πρωτάθλημα γιά να παίρνει και λιγότερα.

Και ήρθε σήμερα ένα δημοσίευμα της Sport24 γιά να με…καθησυχάσει και να μου αποδείξει πως επιτέλους υπάρχουν και άλλοι που σκέφτονται λογικά σ αυτό τον πλανήτη. Οι δηλώσεις λέει είναι οφ δι ρέκορντ από υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος των Ανδαλουσιάνων (μάλλον τον Ντελ Νίδο εννοούν)

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα αναφέρει:

“Δεν θέλει να φύγει κανένας παίκτης για να πάει σε άλλη ομάδα και να πληρώνεται λιγότερο. Ο Ντράγκο έχει συμβόλαιο εδώ, είναι ευχαριστημένος και δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να θέλει να τον δελεάσει ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός, που αγωνίζεται σε ένα υποδεέστερο πρωτάθλημα, προσφέροντάς του λιγότερα χρήματα από αυτά που παίρνει σε εμάς. Η Σεβίγια δεν έχει πρόβλημα στο να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους Έλληνες, ακόμα και ένα μικρό ποσό θα αρκούσε, όμως νομίζω ότι επαναλαμβάνονται τα περσινά, όταν είχαν έρθει εδώ για να συζητήσουμε για τον Ντούντα και μετά πρόσφεραν στον παίκτη λιγότερα χρήματα. Δεν είναι λογική προσέγγιση αυτή αλλά και εμάς δεν μας απασχολεί η πολιτική των άλλων”

Ετσι λοιπόν καταλήγω στο συμπέρασμα πως το κίνητρο γιά να έρθει ο Ντραγκουντίνοβιτς (αλλά και πολλοί άλλοι) στην Ελλάδα, είναι παρόμοιο με ενός τουρίστα που επισκέπτεται τα ελληνικά νησιά.

Αλλά δυστυχώς άλλο διακοπές, άλλο μπίζνες κι άλλο ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον στον υπόλοιπο προηγμένο ποδοσφαιρικά κόσμο…

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δώσε μου μεταγραφές, ελληνικό ποδόσφαιρο, Θέλω διακοπές, Ισπανικό πρωτάθλημα, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ραφαέλ Μορένο Αρανθάρντι: Η «μικρή πάπια» του Μπιλμπάο

Το Μπιλμπάο είναι μια πόλη που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Εκτός της τεράστιας ιστορίας της Αθλέτικ και αυτών που πρεσβεύει για τη Χώρα των Βάσκων, όντας η τελευταία σύγχρονη -και επαγγελματική- ομάδα που στέκεται πιστή στις αξίες της -και αντιστέκεται- γεμίζοντας περηφάνια τους οπαδούς της, ο κόσμος της περιοχής λατρεύει το άθλημα ως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο μαχητής Ντιέγκο Γκοντίν

Αν υπάρχει κάποια κορυφαία ομάδα που αποτελεί καθρέφτη του προπονητή της, αυτή δεν είναι άλλη από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η αγαπημένη ατάκα του Ντιέγκο Σιμεόνε “με το μαχαίρι στα δόντια”, από τότε που σήκωνε πρωταθλήματα με Εστουδιάντες και Ρίβερ και έδειχνε ότι είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα, είναι αυτό που αντιπροσωπεύει καλύτερα την Ατλέτικο τον […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *