Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ένα οικογενειακό διπλό του Ολυμπιακού

Ο Μιχάλης Μιχαήλ, βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού, σφυρίζει, σηματοδοτώντας το τέλος των προπονητικών ασκήσεων. Oι παίκτες συγκεντρώνονται στο κέντρο του γηπέδου για το οικογενειακό διπλό. Ο Στολτίδης ξεκινάει για το ιατρείο, γιατί μετά από το πρόβλημα στον αστράγαλο και τις ενοχλήσεις στην μέση, νιώθει ότι κόλλησε και την νέα γρίπη ενώ και η τριχόπτωση του έχει αυξηθεί. Ο Γκαλέτι φτιάχνει φραπεδιά και την αράζει στο γκαζόν.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης καταφτάνει για να παρακολουθήσει το παιχνίδι, μαζί με τον επίδοξο ‘συνεργάτη’ του, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Κετσπάγια χωρίζει τους παίκτες σε δυο ομάδες, μοιράζοντας κίτρινα και κόκκινα φανελάκια. Για να δώσει βαρύτητα στο παιχνίδι, ορίζει και αρχηγούς. Στην μια ομάδα τον Νικοπολίδη και στην άλλη τον Ζαιρί, μπας και του αυξήσει επιτέλους το αίσθημα ομαδικότητας και δώσει καμιά πάσα. Τιμής ένεκεν, εναλλακτικός αρχηγός ορίζεται και για τις δυο ομάδες ο ..αποχωρήσας Τζόρτζεβιτς, απλά και μόνο για να ανήκει στους νικητές σε όλες τις περιπτώσεις. Επειδή δεν έχει βρεθεί ακόμα σοβαρό αριστερό χαφ, αποφασίζεται να παίξουν και οι δυο ομάδες, με δυο δεξιά μπακ, καθώς εκεί υπάρχει πληθώρα. Ο Ντιόγκο πάει με τους κόκκινους, που είναι λίγο καλύτερη ομάδα, με την ελπίδα να σκοράρει επιτέλους παραπάνω από τον Μήτρογλου. Μετά από υπόδειξη του Κόκκαλη, διαιτητής αναλαμβάνει ο βοηθός του Κετσπάγια, Σοσό Τσέντια.

Ο Τιμούρ κάνει υποδείξεις στους παίκτες και το παιχνίδι ξεκινάει. Στο πεντάλεπτο, ο Ντιόγκο βουτάει απροκάλυπτα, εκτός περιοχής, ζητώντας πέναλτι. Ο διαιτητής κοιτάζει τον Κόκκαλη, αυτός δεν παρακολουθεί καθώς παίζει ‘πέτρα-ψαλίδι-χαρτί’ με τον Μαρινάκη για δέκα μετοχές, και μένοντας κενός από οδηγία, δείχνει ‘παίζεται’. Οι κόκκινοι πιέζουν, χάνουν ευκαιρίες, αλλά μετά από ένα κόρνερ, οι κίτρινοι σκοράρουν με γονατιά του Μήτρογλου. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος παίρνει κίτρινη κάρτα για καθυστερημένο τάκλιν στον Όσκαρ, που αποχωρεί τραυματίας. Ο Κετσπάγια σταματάει συχνά πυκνά τον αγώνα, για να ρωτήσει τον Κόκκαλη αν είναι ικανοποιημένος από την ποιότητα του θεάματος. Ο Ζαιρί αποχωρεί κι αυτός τραυματίας, όταν σε μια φάση ‘σκάει’ αναίτια, 4 φόρες την ίδια ντρίπλα στον Πάντο, ο οποίος απτόητος συνεχίζει να μαρκάρει κοιτώντας την μπάλα, μέχρι που νευριασμένος, σημαδεύει με τις τάπες του, τον δεξί αστράγαλο του Μαροκινού.

Το ημίχρονο λήγει 1-0 και ο Κόκκαλης αποφασίζει αλλαγή διαιτητή, γιατί έχει ποντάρει νοητά κι από συνήθεια, στους κόκκινους. Όση ώρα διαρκεί η ξεκούραση ο Νικοπολίδης φροντίζει ένα μικρό παρτέρι πίσω από το τέρμα του. Ο Κετσπάγια κάνει αλλαγές, θέλοντας να γυρίσει το παιχνίδι. Έτσι, ‘μετακομίζει’ στους κόκκινους και ο Μήτρογλου, για να τροφοδοτεί τον Ντιόγκο. Φανέλα αλλάζει και ο Αβραάμ, που – deja vu! – από τους κίτρινους πάει στους κόκκινους. Την ώρα που φοράει το κόκκινο φανελάκι και πριν προλάβει καν να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, τον ενημερώνουν ότι ο Ότο Ρεχάγκελ τον κάλεσε από τώρα, στην Εθνική, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του ..2014! Ταυτόχρονα σβήνεται και η κίτρινη κάρτα του, από το πρώτο ημίχρονο. Και μια κλήση απ’την Δημοτική Αστυνομία!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με τον Ράντο να αναλαμβάνει διαιτητής και τον Τσέντια να αγνοείται. Οι κόκκινοι πιέζουν πάλι, αλλά ο Κόβατς κάνει “μεγάλο οικογενειακό διπλό”. Λίγο πριν το τέλος, ο Ντομί κερδίζει πέναλτι και την εκτέλεση αναλαμβάνει αυτοβούλως ο Ντίογκο. Ο Βραζιλιάνος σημαδεύει το δοκάρι, αλλά στην επιστροφή ο Μήτρογλου σκοράρει με την φτέρνα. Οι κίτρινοι διαμαρτύρονται για την διαιτησία αλλά ο Κετσπάγια απτόητος, ζητάει κι άλλο γκολ από τους κόκκινους. Οι οδηγίες πιάνουν τόπο και δέκα λεπτά πριν το τέλος, ο Ντουντου σκοράρει το 2-1 με κεφαλιά, μετά από αριστοτεχνικό φαουλ που ανέλαβε να εκτελέσει ο αγανακτισμένος Γκαλέτι, φορώντας σαγιονάρες.

Οι κόκκινοι είναι αγκαλιά με την νίκη, αλλά για σιγουριά ο Κόκκαλης ζητάει από τον πιτσιρικά Νικλητσιώτη να πάει να του φέρει ένα ουίσκι με δυο μικρά στρόγγυλα παγάκια κι έναν ‘Πρωταθλητή’ από το περίπτερο κι έτσι οι ‘κίτρινοι’ αναγκάζονται να παίξουν με παίκτη λιγότερο. Το ματς πλησιάζει στην λήξη και ελάχιστα λεπτά πριν απ’το τελικό σφύριγμα, ο Κόκκαλης διώχνει τον Κετσπάγια απ’την προπόνηση και αναλαμβάνει αυτός προπονητής των κόκκινων. Ο Ράντος σφυρίζει λίγο πριν την προκαθορισμένη ώρα λήξης. Οι κόκκινοι κερδίζουν.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Θέλω διακοπές, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κι αν τελικά δεν σου αρέσει πραγματικά το ποδόσφαιρο;

Κλασσική μέρα που αρχικά όλοι συμφωνούν ότι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο και μετά μαλώνουν για το ποιανού θα είναι το κόκκαλο. — el sombrero (@sombrerogr) February 25, 2015 Έφτασε για μια ακόμα χρονιά αυτή η περίοδος που κάτι άσχημο έχει συμβεί και όλη η χώρα είναι απογοητευμένη με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπουδήποτε κι αν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κόπα Περού: Η διοργάνωση της τρέλας

Σκεφτείτε για λίγο την εικόνα: Μια παρέα φίλων που έχει μόλις τελειώσει το κλασικό, εβδομαδιαίο παιχνίδι της στα 8Χ8 χαζολογάει πίνοντας μπύρες. Πάνω στο χαβαλέ και την ικανοποίηση από το πως εξελίχθηκε το ματσάκι κάποιος πετάει μια ιδέα: “Και γιατί να μην κάνουμε κι εμείς μια κανονική ομάδα; Μια χαρά τα πάμε στα τουρνουά που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Ένα οικογενειακό διπλό του Ολυμπιακού”

  1. Ο/Η Αντώνης λέει:

    …δεν σατιρίζουμε τους θεσμούς αθεόφοβε!

  2. Ο/Η balkou λέει:

    Καλά εσύ ξέρεις πολλά. Ποιός είναι ο Σοσός Τσέντιας? Τι υπηκοότητα έχει?

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Είναι απ τη Σοσό, παλιά γνώριμη του Ολυμπιακού (απ τις λίγες ξένες φιλενάδες του) 🙂

  4. Ο/Η Chris λέει:

    den xreiazetai ksenes filenades o 8rylos file Exarchioti, exei polles ellhnides….:)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *