Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ας παίξουμε το ρόλο του κακού

marchena

Ονόματα, ονόματα, ονόματα.
Καθημερινά παρελαύνουν δεκάδες ονόματα απ το μεταγραφικό παζάρι των ελληνικών ομάδων. Αλλα γνωστά και άλλα άγνωστα. Ενα απ τα πλέον γνωστά, είναι αυτό του Κάρλος Μαρτσένα Λόπες, του 30χρονου διεθνούς κεντρικού αμυντικού της Βαλένθια που φαίνεται να απασχολεί σοβαρά τον Παναθηναϊκό. Ο Αντωνίου είναι διατεθειμένος να κυνηγήσει την περίπτωσή του, έστω κι αν στο παιχνίδι μπήκε και η Μάντσεστερ Σίτυ που και λεφτά διαθέτει και αγωνίζεται σ ένα πολύ καλύτερο πρωτάθλημα απ το ελληνικό.
Οπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, οι πράσινοι είναι διατεθειμένοι να ξεκινήσουν από ένα ποσό της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ (που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 5) ενώ γιά να δελεάσουν τον παίκτη, θα του προσφέρουν 4ετές συμβόλαιο με ετήσες αποδοχές περίπου 1,9 εκατομμυρίων που με κάποια μπόνους μπορεί να ξεπεράσουν και τα 2.
Ασφαλώς πρόκειται γιά μιά επένδυση πολύ σοβαρή και σαν τέτοια θα πρέπει να τσεκαριστεί πολύ καλά, γιατί πέραν των άλλων αφορά και μιά πολύ νευραλγική θέση. Το ότι ο παίκτης προέρχεται απ την Βαλένθια δεν λέει κάτι από μόνο του. Ας μην ξεχνάμε πως και ο Ραούλ Μπράβο προερχόταν απ την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως δεν κατάφερε ποτέ να προσφέρει τα αναμενόμενα γιά τον Ολυμπιακό, πολύ απλά επειδή δεν ήταν αυτό που χρειάζονταν οι Πειραιώτες.
Είναι λοιπόν ο Μαρτσένα αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός;
Παρακολουθώντας τον παίκτη χρόνια, όπως άλλωστε και ολόκληρη την Primera Division, μπορώ άφοβα να τον κατατάξω στην κατηγορία των «τσεκουριών». Είναι απ αυτούς που ποτέ δεν θ αφήσουν να περάσουν ταυτόχρονα η μπάλα και ο παίκτης, αν βέβαια προλάβουν να κόψουν ένα από τα δύο, γιατί εδώ και δύο χρόνια έχει βαρύνει αρκετά. Με την μπάλα στα πόδια, ο 30χρονος Ανδαλουσιάνος είναι ακρετά καλός, διαθέτει δηλαδή αυτό που ψάχνει ο Τεν Κάτε, κάποιον που να μπορεί να κατεβάσει την μπάλα και να την μεταβιβάσει σωστά στο κέντρο. Αλλά μέχρι εκεί. Στον αέρα είναι σχεδόν ανύπαρκτος (άλλωστε πάντα είχε δίπλα του ή τον Μορέτι ή τον Αλμπιόλ), ενώ διαθέτει και μιά … τεράστια συλλογή καρτών, αφού όπως είπαμε σπάνια επιτρέπει στον αντίπαλό του να τον περάσει.
Εχω λοιπόν την αίσθηση πως 13 εκατομμύρια ευρώ γιά τον Ισπανό … Γιώργη Ανατολάκη είναι πάρα πολλά και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να θυμηθεί πως ό,τι λάμπει δεν είναι κατ ανάγκη χρυσός.
Εξ άλλου, με τόσες «πατάτες» κατά το παρελθόν θα πρέπει πιά να το έχει μάθει καλά το μάθημά του

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δώσε μου μεταγραφές, Ισπανικό πρωτάθλημα, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τελευταία έξοδος: Φερνάντο Τόρρες

Ανάμεσα στα περίπου διακόσια παιδάκια με ποδοσφαιρικά ρούχα και παπούτσια που βρέθηκαν στο Πάρκε ντε λα Κρούθες, όχι πολύ μακριά από το κέντρο της Μαδρίτης, ένα πρωινό του 1995, το χαλίκι πατούσε και ένα ξανθό αγοράκι με φακίδες. Μόλις τρία χρόνια πιο πριν, ο ιδιοκτήτης της Ατλέτικο Μαδρίτης Χεσούς Χιλ είχε διαλύσει τις ακαδημίες του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν η Ανδαλουσία χόρευε στους ρυθμούς του Μπίρι Μπίρι

Πολλά χρόνια προτού η παγκοσμιοποίηση κυριεύσει το ποδόσφαιρο και αποκτήσουμε ομάδες με 9 και 10 ξένους ποδοσφαιριστές, ξένο προπονητή και ξένους ιδιοκτήτες, οι μετακινήσεις παικτών από άλλες χώρες ήταν λίγες και δύσκολες. Ακόμα περισσότερο όταν ο παίκτης ήταν από την Αφρική. Πριν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ξεκινήσουν να απομυζούν την ήπειρό τους στα Νότια από ποδοσφαιρικό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *