Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Γιατί πηγαίνεις στην πρώτη προπόνηση

Proponisi

9 λόγοι προς υπεράσπιση των “αμέτρητων χιλιάδων” οπαδών, που πήγαν καλοκαιριάτικα στο γήπεδο, χωρίς να υπάρχει αγώνας:

  1. Γιατί θέλεις να τσεκάρεις την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, να δεις τα νέα κάγκελα που σου είπαν ότι μπήκαν στα πέταλα, να μυρίσεις το χόρτο και τα ‘βρώμικα’ απ’εξω, να ακούσεις συνθήματα και να γεμίσει το μάτι σου πράσινο. Με τρεις λέξεις: Γιατί είσαι ‘άρρωστος’.
  2. Γιατί είναι τζάμπα και το τζάμπα είναι σπάνιο στην εποχή μας – ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι πέθανε κιόλας.
  3. Γιατί αν είσαι λαϊκό παιδί και μεγάλωσες στα πέταλα και τις καμπριολέ θύρες, το να θρονιαστείς στα επίσημα, απολαμβάνοντας την σκιά του σκέπαστρου και το γεγονός ότι οι πάγκοι είναι σε απόσταση ροχάλας, σε κάνει τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο του κόσμου – αξιοθρήνητη σκέψη, αλλά αληθινή.
  4. Γιατί κάποιος/κάπου/κάποτε, έγραψε/είπε/ψέλλισε ότι η κυρία Ναφτί είναι ακόμα πιο όμορφη από κοντά και ο παππούς σου, σου έχει μάθει να μην πιστεύεις τίποτα αν δεν το δεις με τα ίδια σου τα μάτια. (Κι όμως, είναι!)
  5. Γιατί έχει νταβαντούρι, σαματά, χαβαλέ, τζέρτζελο το οποίο δεν μπορείς να το δεις από τον καναπέ σου, πίνοντας μπύρα και τρώγοντας πίτσα.
  6. Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσεις σπίτι σου, ηττημένος και απογοητευμένος. Στο οικογενειακό διπλό, πάντα κερδίζει μια ομάδα που υποστηρίζεις!
  7. Γιατί σε κάποιον πρέπει να αναλύσεις όλες τις τακτικές και τις ενδεκάδες που έφτιαχνες τόσο καιρό στο μυαλό σου, μαθαίνοντας τις νέες μεταγραφές και στην πρώτη προπόνηση μπορείς να βρεις χιλιάδες πρόθυμους να συζητήσουν διεξοδικά γι’αυτό το θέμα.
  8. Γιατί είσαι Έλληνας που έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι και μπορείς να αντιληφθείς την ποιότητα των νέων παικτών από την πρώτη προπόνηση, ακόμα κι αν στο διπλό οι δυο ομάδες παίζουν 13 εναντίον 13.
  9. Γιατί έχεις καιρό να δεις (και θα κάνεις άλλον έναν μήνα να τους συναντήσεις ξανά) γνωστούς απ’το γήπεδο που παρόλο που δεν ξέρεις καν πόσα παιδιά έχουν ή τι επάγγελμα κάνουν, τους χαρακτηρίζεις “αδέρφια”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο μοναδικός Γιώργος Καραγκούνης

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, γεννημένος στις 6 Μαρτίου 1977 στον Πύργο και αγωνίζεται στη θέση του μέσου στην ομάδα της Φούλαμ, γνωστός για το γεμάτο πάθος παιχνίδι του και τις ηγετικές του ικανότητες. Κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών στην εθνική Ελλάδας από τον Οκτώβριο του 2012, όταν και αγωνίστηκε για 121η φορά. Βικιπαίδεια […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο μυαλό του Κλαούντιο Ρανιέρι και όχι μόνο

Είναι γνωστό ότι στο sombrero κάνουμε πρώτα απ’όλα ρεπορτάζ, αλλά αυτή τη φορά ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας. Υπερβαίνοντας τα καθιερωμένα, αυτή τη φορά μπήκαμε στο μυαλό 8 μεγάλων προσωπικοτήτων της εγχώριας και της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής και σας παρουσιάζουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τις (ίσως όχι και τόσο) ενδόμυχες σκέψεις τους. Ξεκινάμε λοιπόν και ιδού: Ο επιτυχημένος Κλαούντιο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *