Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο ορθολογισμός του παραλόγου

vyntra

Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι φήμες πως ο Παναθηναϊκός δεν θα κάνει άλλη μεταγραφή και αν κάνει, αυτή θα αφορά τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Τα ίδια ψιλοεπανέλαβε χθες σε συνέντευξή του και ο Τεν Κάτε, τονίζοντας πως η ομάδα είναι πλήρης, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως θα γυρίσει τη πλάτη σε κάτι εξαιρετικό (βλέπε πολύ φτηνό ή τσάμπα).
Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του στους ρεπόρτερς που παρακολουθούν την προετοιμασία της ομάδας, ο Τεν Κάτε μίλησε και για τις επιλογές που έχει στα πλάγια της άμυνας και εκεί αξίζει τον κόπο νομίζω να σταθούμε. Γιατί μπορεί να συναινούμε σε μεγάλο βαθμό στο ξεσκαρτάρισμα που επιχειρεί φέτος, όμως από την άλλη η «οικονομία» θέσεων δείχνει ένα παραλογισμό που είναι σίγουρο πως θα γεννήσει προβλήματα, τα ίδια προβλήματα που παρουσιάζονται στην ομάδα εδώ και πολλά χρόνια.
Αναφερόμενος στα δεξιά της άμυνας, ο Ολλανδός τεχνικός προέταξε ως πρώτη λύση τον Μπράϊς Μουν και ως εναλλακτικές τους Βύντρα και Γκάμπριελ.
Ο Νοτιοαφρικάνος εξαργυρώνει δύο πολύ καλά ημίχρονα που έκανε σε ολόκληρη σεζόν με την φανέλα του Παναθη ναϊκού στις λίγες είν αλήθεια ευκαιρίες που του δόθηκαν.
Ενας παίκτης που επιστρέφει απ την πατρίδα του με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα εξ αιτίας του γνωστού θέματος με το αυτοκινητιστικό δυστύχημα και που είναι άγνωστο πότε και αν θα μπορέσει να ξαναεμφανίσει αυτό το καλό αλλά λίγο που έδειξε στα play offs.
Πίσω του λοιπόν υπάρχει ο Γκάμπριελ, ένας ποδοσφαιριστής που αποδεδειγμένα δεν είναι πλάγιο μπακ έστω και αν αποκτήθηκε πέρυσι σαν τέτοιο και ο γνωστός μας Λουκάς Βύντρα.
Ο τελευταίος παίζει εδώ και χρόνια κατά συνθήκη βασικός δεξιός οπισθοφύλακας έστω κι αν ποτέ δεν υπήρξε κάτι τέτοιο αφού και στον Πανηλειακό αγωνιζόταν στις θέσεις του αμυντικού χαφ και του στόπερ.
Προσωπικά δεν έχω αυταπάτες. Και φέτος το δεξί μπακ της ομάδας θα είναι ο Βύντρα. Δεν θα πάει δηλαδή επιτέλους στο κέντρο της άμυνας να παίξει δίπλα στον Καντέ ή τον Σαριέγκι, αλλά θα μείνει εκεί δεξιά, γιατί η προτεραιότητα αν αποκτηθεί παίκτης είναι η θέση του κεντρικού αμυντικού και όχι του δεξιού μπακ.
Ετσι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Λουκά να μην αγωνίζεται στη θέση του, γιατί πέραν όλων των άλλων, αν αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός, δεν θα χωράει πουθενά αλλού εκτός από τα δεξιά της άμυνας.
Η κακοδαιμονία συνεχίζει να χτυπά την αμυντική γραμμή των πράσινων, μια γραμμή που απ ότι φαίνεται αποτελεί άλυτο γρίφο για τον Αντωνίου και τον Τεν Κάτε.
Ο τελευταίος μάλιστα, φρόντισε να μας πληροφορήσει πως οι εναλλακτικές του Σπυρόπουλου είναι ο … γοργοπόδαρος Καντέ και ο Κατσουράνης !!!
Ο οποίος απ ότι φαίνεται μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική ακόμα και του Γκαλίνοβιτς. Εξάλλου οι καλοί παίκτες παίζουν παντού …

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

we love 1-1-8, Δώσε μου μεταγραφές, ελληνικό ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ωδή στον παντοτινό νικητή Ερίκ Αμπιντάλ

15 χρόνια καριέρας με θητεία σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, πολλές διακρίσεις σε ομαδικό επίπεδο, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και δύο κατακτήσεις του Champions League με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ωστόσο τις μεγαλύτερες νίκες του τις πέτυχε μόνος του, και μάλιστα δύο φορές, απέναντι στον πιο δύσκολο αντίπαλο, τον καρκίνο. Ένας άνθρωπος που κατάφερε να γεφυρώσει οπαδικά μίση, όταν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Super League συμπράττει με τη Φλόγα και τη Λάμψη στην ενημέρωση για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας

Εδώ και 8 χρόνια, η 21η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα είναι αφιερωμένη στην εκστρατεία στήριξης παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Η 15η  Φεβρουαρίου είναι η παγκόσμια μέρα κατά του παιδικού καρκίνου και η Σούπερ Λίγκα αναλαμβάνει κοινωνική δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φιλάθλων, αλλά και της κοινωνίας, όσον αφορά τα παιδιά […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 σχόλια σχετικά με το “Ο ορθολογισμός του παραλόγου”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Κακός σχεδιασμός και πάλι μου φαίνεται. Οι μεταγραφές που έγιναν ήταν (τουλάχιστον στα χαρτιά) καλές, αλλά τα κενά πίσω παραμένουν κενά.
    Ο Καντέ τι θέση παίζει; Είναι καλός;

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ο Καντέ είναι ακριβώς ένας Μόρις
    Σε τέτοιο σημείο που απορείς γιατί δεν κρατάνε τον αυθεντικό και πήραν την απομίμηση.
    Ο σχεδιασμός απ τη μέση και μπροστά είναι σχετικά καλός.
    Το πρόβλημα εντοπίζεται στη θέση του στόπερ και του δεξιού μπακ. Προσωπικά θα κρατούσα και τον Κλέϊτον γιά μπακ-απ του Καραγκούνη.

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεξιά υπάρχουν τρεις λύσεις, όχι σούπερ αλλά καλές.
    Αριστερά τι γίνεται; Έφυγε κι ο Νίλσον. Υπάρχει κάποιος που ξέχασα; Δάρλας-Λεοντίου πού βρίσκονται;

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Αριστερά είμαστε κομπλέ
    Υπάρχει ο Κατσουράνης ρε, τί διάολο δεν διαβάζεις το κείμενο;;; 🙂

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Επειδή το διάβασα ρωτάω. Ο Σπυρόπουλος και μετά το χάος;

  6. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Μα έχω ξαναγράψει γι αυτό
    Από πέρυσι γκρινιάζω που υπήρχε και ο Σουηδός.
    Φέτος δεν υπάρχει απολύτως τίποτα!!!

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    Ορίστε σου φέρνουμε Γκριγκέρα. Τι άλλο να κάνουμε. Αφήστε πια την ομάδα ήσυχη με την γκρίνια σας !

  8. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Καλά, είναι φοβερό.
    Σε λίγο θα συνεννοούμαστε με νοήματα εδώ μέσα 🙂
    http://www.sombrero.gr/2009/07/%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%cf%85%cf%86%ce%bb%ce%bf%cf%8d%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *