Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Σ’ένα γαλαξία πολύ μακριά από εδώ…

adriano

Την ώρα που όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει το βλέμμα του στραμμένο στη Μαδρίτη και στην παρουσίαση των επενδύσεων της, εμείς επιμένουμε να κοιτάμε προς Λατινική Αμερική, εκεί που η ποδοσφαιρική τρέλα είναι διαφορετική και οι άνθρωποι παίζουν μπάλα χωρίς να νοιάζονται ιδιαίτερα για κανόνες και συστήματα.

Στο τελευταίο επεισόδιο του “Χοντροί, αλκοολικοί, όλοι στον Άγιο Παντελεήμονα”, είχαμε δει τον Ρονάλντο να ξαναβρίσκει σιγά-σιγά στη Βραζιλία τη φόρμα του, εκείνη που… φορούσε όταν σάρωνε στην Ευρώπη. Από τότε έχουν συμβεί αρκετά, τα οποία επιγραμματικά συνοψίζονται στο “ο Αντριάνο βαρέθηκε να πληρώνει υπερατλαντικά ταξίδια για να πίνει και να πηδάει στην Κοπακαμπάνα και γι’αυτό μετακόμισε κάπου πιο κοντά, για να μπορεί να πηγαίνει και με το αμάξι”. Η Φλαμένγκο εκμεταλλεύτηκε την περίσταση, συμφώνησε με τον παίκτη και τον παρουσίασε άμεσα στους δημοσιογράφους, σε μια παρουσίαση που μπορεί να μην είχε 40.000 “πανηγυρτζήδες” – όπως τους αποκαλούμε στην Ελλάδα -, όπως αυτή του Κακά στην Ρεάλ, αλλά είχε μια θεϊκή/τραγική ταπετσαρία, στην οποία η μούρη του Αντριάνο απεικονιζόταν με δάφνινο στεφάνι και συνοδευτικό σλόγκαν “Αυτοκράτορας του Ρίο”.

Δυο ολόκληρους μήνες μετά πάντως κι ενώ ο Αντριάνο αγωνίζεται κανονικά, πετυχαίνοντας και γκολ, κανένας στην Βραζιλία δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά ποιο νούμερο φανέλας φοράει. Συγκεκριμένα, τον πρώτο καιρό τη θέση του ερωτηματικού πήρε το 29. Στο προχθεσινό παιχνίδι με τη Φλουμινένσε όμως (φωτογραφία), ο “Αυτοκράτορας” πέρασε την ποδοσφαιρική αρίθμηση στις φανέλες σ’ένα νέο επίπεδο, φορώντας το νούμερο 100! Πνευματώδεις ερωτήσεις του στυλ “πως γίνεται να βάλει τριψήφιο νούμερο” ή “επιτρέπεται να αλλάξει νούμερο φανέλας στην ίδια διοργάνωση” δεν πρόκειται να απαντηθούν, γιατί η διαδικασία του να ψάξεις τους σχετικούς κανονισμούς στην Βραζιλία μπορεί κάλλιστα να σου κοστίσει όλο το καλοκαίρι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πιάνοντας την μύτη σου στο Μπομπονέρα

Ο Τεόφιλο Γκουτιέρες είναι ένας Κολομβιανός επιθετικός που σκοράρει στις εστίες, αλλά συχνότερα σκοράρει σε εξωαγωνιστικές υποθέσεις. Οι παλιότεροι ίσως να τον θυμούνται όταν έβγαλε στα αποδυτήρια της Ράσινγκ Κλουμπ αεροβόλο και απείλησε τον συμπαίκτη του Σάχα. Από τότε πέρασε από διάφορες ομάδες και όταν πήγε στη Ρίβερ έγινε κόκκινο πανί για τους οπαδούς της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το να βλέπεις την ομάδα σου, σώζει ζωές

Αυτός ο χαρωπός τυπάκος είναι ο Φακούντο Μπούργος. Ο Φακούντο εξακολουθεί να είναι και σήμερα χαρωπός και κυρίως ζωντανός χάρη στην ομάδα του. Βλέπετε, ο Φακούντο βρισκόταν στο Βέλγιο και μάλιστα έπρεπε να βρίσκεται το πρωί της Τρίτης στον σταθμό Μάελμπεκ (τον σταθμό στόχο της επίθεσης των τρομοκρατών στις Βρυξέλλες) για να συνεχίσει την πορεία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Σ’ένα γαλαξία πολύ μακριά από εδώ…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *