Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα στοιχήματα του Ηρακλή

iraklis1

Μια ομάδα με την οποία δεν ασχολούμαστε αρκετά είναι ο Ηρακλής. Νομίζω ότι η κύρια αιτία είναι η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό. Μια ομάδα που στο παρελθόν σε διάφορες περιόδους (και δεν μιλάω μόνο για τον Χατζηπαναγή, αλλά και πιο πρόσφατα) έχει παίξει αρκετά καλό ποδόσφαιρο, ενώ έχει βγάλει και ορισμένους αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Tα οικονομικά προβήματα τον έφεραν πολύ κοντά στον υποβιβασμό (ειδικά την μια χρονιά σώθηκε ως εκ θαύματος) καθώς η ομάδα του ήταν εξαιρετικά αδύναμη.  Το φετινό καλοκαίρι ο Ηρακλής φαίνεται να προσπαθεί να κάνει κάποια βήματα μπροστά. Μπορεί να μην έχει τα πολλά χρήματα, αλλά δείχνει να ισχυροποιείται τουλάχιστον στα χαρτιά.

Και μπορεί να μην έγινε θέμα για το αν είχε παραπάνω κόσμο από τον Άρη και τον ΠΑΟΚ στην πρώτη προπόνηση, αλλά δεν ήταν λίγοι οι οπαδοί του που υπό βροχή πήγαν να αποθεώσουν την ομάδα. Ο Προτάσοφ δεν ξέρω πόσο καλός προπονητής είναι γιατί στον Ολυμπιακό κάποιες φορές και ένα κούτσουρο να βαζες στον πάγκο θα έπαιρνε το πρωτάθλημα, αλλά δείχνει πιο έμπειρος από την προηγούμενη θητεία του. Από εκεί και πέρα έχουν γίνει κάποιες καλές κινήσεις. Το κακό είναι ότι αρκετοί από αυτούς τους παίκτες ανήκουν στην κατηγορία “στοίχημα”. Για παράδειγμα ο Μιλάνο. Είχα την τύχη να τον έχω παρακολουθήσει όταν έπαιζε στην Ουρακάν παρέα με τον Λαριβέι και με είχε εντυπωσίασει με τα όργια που έκανε στο γήπεδο. Όταν τον πήρε ο Αστέρας μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, αλλα από εκεί και πήρε χτύπησε η γκαντεμιά. Δυο σοβαρότατοι τραυματισμοί και ένα ρίσκο για τον Ηρακλή για το αν θα μπορέσει ο παίκτης να ξαναγίνει αυτό που κάποτε ήταν.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Ντίκα, πουλέν από το Football Manager, που πέρασε και δεν ακούμπησε στην Ιταλία, ενώ ακόμα ένας κλασσικός παίκτης του FM ο Σαρμπέλ Τουμά που ήταν στο ψυγείο της Γκλάντμπαχ ήρθε εδώ για να αναστήσει την καριέρα του. Μαζί τους απ’ ότι φαίνεται κι ένας κλασσικός παίκτης της κατηγορίας “Έρχεται” που τον έχουν αποκτήσει σχεδόν οι μισές ομάδες της Ελλάδας κατά καιρούς ο Ματίας Λέκι. Μπορούν όλοι αυτοί να φτιάξουν μια καλή ομάδα; Είναι τελικά αυτή η φιλοσοφία η σωστή για να φτιάξεις μια ομάδα ή θα ήταν καλύτερο να πηγαίνει  o Ηρακλής σε παίκτες χαμηλότερου βεληνεκούς που όμως δεν βρίσκονται σε πτώση;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δώσε μου μεταγραφές, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ηρακλής, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

22 χρόνια αναμονής

Το ανέκδοτο στο Σάο Πάουλο ρωτούσε “τι δεν έχει δει ένα παιδί που γεννήθηκε μετά το 1994”. Η απάντηση ήταν την Παλμέιρας πρωταθλήτρια. Την τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο, οι πράσινοι είχαν αριστερό μπακ τον Ρομπέρτο Κάρλος, στα χαφ τον Σέζαρ Σαμπάιο και τον Μαζίνιο και πιο μπροστά τον Ριβάλντο με τον Εντμούντο. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κώστας Νεστορίδης, ετών 83

Την ώρα που οι κάφροι των γηπέδων κυνηγιόντουσαν στο γήπεδο της Νίκαιας, σε φιλικό παιχνίδι, υπερασπιζόμενοι ως γνωστόν το μεγαλείο των ομάδων τους όπως μόνο αυτοί ξέρουν (“ξέρεις που έχω πάει εγώ ρε;”), ένας ηλικιωμένος κυριούλης έμπαινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μάζευε τα αντικείμενα. Άγνωστο πόσοι από τους σταυροφόρους των κερκίδων τον αναγνώρισαν. Πιθανότατα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9 σχόλια σχετικά με το “Τα στοιχήματα του Ηρακλή”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Αν δεν τους δούμε στο γήπεδο δεν μπορούμε να ξέρουμε
    Βέβαια, οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ δεν βοηθούν να μονταριστεί γρήγορα μιά ομάδα.
    Δεν είμαι αισιόδοξος γιά τον Ηρακλή, αλλά ας περιμένουμε

  2. Ο/Η nik-tornadoros λέει:

    Οι οπαδοί του γηραιού δεν μπορούν να περιμένουν…γεράσανε

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    H αναμονή είναι συνηθισμένη στην τρίτη ηλικία.
    Σκέψου μόνο τις ουρές στο ΙΚΑ 🙂

  4. Ο/Η Oljeselger λέει:

    δεν ειναι και τοσες πολλες οι αλλαγες του ροστερ. & συνολικα μεταγραφες εγιναν και δεν ειναι σιγουρο οτι και οι 7 θα ξεκινανε βασικοι, ενω οι περισσοτερες ομαδες κανουν περισσοτερες. Επισης οι 5 απο τους 7(Ντικα, Γιακομπ, Τουμα, Μποσνιακ, Μιλανο) ειναι μεσοεπιθετικοι παικτες, να μην ξεχναμε οτι ο Ηρακλης περυσι “πονουσε” στης επιθεση οπου τα γκολ εμπαιναν με το σταγονομετρο. Απο την αλλη οι παικτες που εφυγαν δεν ηταν πρωτης γραμμης και με εξαιρεση τον Γκαρσια δυσκολα θα λειψουν απο τη ομαδα. Τελος, οι υπευθυναι του Ηρακλη περυσι πηραν το ρισκο με τους νεους ελληνες παικτες και χασανε το στοιχημα, οποτε ειναι προφανες οτι-και για επικοινωνιακους λογους-αποφασισαν φετος να αλλαξουν τακτικη. Οχι, ουτε εγω ειμαι ιδιατερα αισιοδοξος, αλλα απο την αλλη θεωρω οτι θα ειναι καλυτερος απο περυσι και πιθανοτατα θα πλασαριστει στην πρωτη 8αδα.

    Υ.Γ.: α, και για το Προτασωφ: μπορει στον Ολυμπιακο να μην εκανε πολλα πραγματα, αλλα σε Ρουμανια και Ουκρανια, συμφωνα με τα λεγομενα panta, εκανε αρκετα καλη δουλεια.

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Δεν ξέρω τι στόχους έχει θέσει η ομάδα, αλλά λογικά θα πάει καλύτερα από πέρσι και αυτό είναι μια αρχή. Το πρόβλημα πέρσι ήταν ότι δεν έμπαινε γκολ με την καμία. Σε κάποια ματς οι φάσεις ήταν λίγες, αλλά σε άλλα ήταν εμφανής η έλλειψη καλού επιθετικού (ο Αγρίτης έκανε ρεκόρ ευκαιριών). Αν βγουν κάποιοι από όλους αυτούς τότε σίγουρα θα έχει καλύτερη πορεία η ομάδα. Άλλωστε νομίζω ότι η ομάδα κινδύνευε γιατί δεν μπορούσε να καθαρίσει τα θεωρητικά εύκολα ματς εντός έδρας.

    Ο Κονέ τι έγινε;

  6. Ο/Η Oljeselger λέει:

    Ο Κονε θεωρητικα ειναι να δοκιμαστει απο μια ομαδα του εξωτερικου(οπως καλη ωρα ο Παπαζαχαριας)με την προοπτικη μεταγραφης. Αν δεν συμβει αυτο παραμενει στην ομαδα, αλλωστε περυσι ηταν απο τους πιο ουσιαστικους παικτες της ομαδας-δεν υπαρχουν σκεψεις λυσης συνεργασιας κλπ οπως με Κομβολιδη, Κικο Ρατον κλπ

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    Κίκο Παλτόν; 🙂

    Ο Κονέ ήταν από τους αγαπημένους μου πιτσιρικάδες στην ΑΕΚ. Ίσως αδικήθηκε, ίσως αδίκησε τον εαυτό του με την γενικότερη εξωγηπεδική του ζωή.

  8. Ο/Η balkou λέει:

    “Τελος, οι υπευθυναι του Ηρακλη περυσι πηραν το ρισκο με τους νεους ελληνες παικτες και χασανε το στοιχημα”
    Αν περίμεναν μέσα σε μια χρονιά οι νέοι παίκτες να κάνουν τη διαφορά, τότε σαφώς και χάσανε το στοίχημα και πιθανώς να χασουν και το φετινό κλπ. Θέλει συνέχεια και συνέπεια μια τέτοια προσπάθεια, δεν είναι “στοίχημα”

  9. Ο/Η Oljeselger λέει:

    δεν εχεις αδικο. Ομως περυσι ο Ηρακλης βασιστηκε σχεδον 90% σε νεους ελληνες με αποτελεσμα να του λειπει η εμπειρια. Σκοπος, θεωρω και θελω να πιστευω, του φετινου σχεδιασμου ειναι να πλαισιωθουν παικτες οπως ο Γιαντσης, ο Παπαστεριανος, ο Γιαννουλης κλπ με καποιους πιο εμπειρους. Οπως ειπες και εσυ το να στοιχηματισεις σε νεους ελληνες θελει υπομονη κατι που δυστυχως εκει στην Αυτονομη δεν υπαρχει και σε μεγαλα αποθεματα. Εκτος αυτου ο Ρεμος ειναι ισως ο μονος προεδρος των 3 της πολης που τρωει τοση κριτικη απο “ποδοσφαιροπατερες”(και καλα)της θεσ/νικης). Δυστυχως, ο οποιος σχεδιασμος των προηγουμενων ετων αλλα και η εμπιστοσυνη στα νεα παιδια φετος θα πρπει να παει περιπατο λογω ελλειψης ποδοσφαιρικης παιδειας στους τριτους(Αυτονομη, ρεπορτερ κλπ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *