Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Από το κακό στο χειρότερο

Μια από τις φανέλες ομάδων που έγινε θέμα συζήτησης φέτος στη Βρετανία είναι η εκτός έδρας της Έβερτον. Δυστυχώς όμως για τους οπαδούς της ομάδας, δεν έγινε γιατί είναι ωραία αλλά γιατί ψηφίστηκε σαν μια από τις χειρότερες, καθώς οι ροζ οριζόντιες ρίγες πάνω σε μαύρο φόντο δεν άρεσαν ιδιαίτερα. Το μαρτύριο των οπαδών όμως δεν τελείωσε εδώ, καθώς η επίσημη παρουσίασή της έγινε με… μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Έτσι, κάποια δαιμόνια μυαλά φώναξαν μερικούς Μαορί κατοίκους Αγγλίας, τους φόρεσαν τις φανέλες και τους έβαλαν να κάνουν κάτι σαν χάκα τραγουδώντας (ας πούμε) ένα από τα κλασσικά συνθήματα της Έβερτον το Grand Old Team. Το αποτέλεσμα μοιάζει με κακό χιπ-χοπ τραγούδι και περιμένει κανείς να εμφανιστεί ο Βουρλιώτης με τίποτα πατσαβούρες για το ρεφρέν. Το τμήμα μάρκετινγκ της Έβερτον υποστήριξε ότι επειδή η φανέλα είναι μαύρη σχετίζεται με τους περίφημους All Blacks σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ομάδα έχει ανοίξει ποδοσφαιρική ακαδημία στη Νέα Ζηλανδία.

Πέρα όμως από το κιτς της υπόθεσης, το θέμα προχώρησε παραπέρα με πολλούς Νεοζηλανδούς να εξοργίζονται που ο παραδοσιακός χορός της πατρίδας τους χρησιμοποιήθηκε για τέτοιο σκοπό. Εκτός δηλαδή από μια άσχημη φανέλα και την ντροπή του θεάματος, παραλίγο να προκληθεί και διπλωματικό επεισόδιο. Άγνωστο παραμένει τι πωλήσεις έφερε πάντως η παρουσίαση…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, Για ψώνια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο τελικός του άσπρου αλόγου: Ο αγώνας με τους 300.000 φιλάθλους

Στις 28 Απριλίου του 1923 το νεόκτιστο, τότε, Γουέμπλει άνοιγε για πρώτη φορά τις πύλες του για να φιλοξενήσει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι: τον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ της Μπόλτον και της Γουέστ Χαμ. Για το λόγο αυτό στο γήπεδο βρέθηκε και ο Βασιλιάς Γεώργιος Ε’ που θα παρέδιδε το τρόπαιο στον νικητή. Στο τέλος της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η τέχνη -και η τεχνική- της άμυνας

Για να καταλάβει κάποιος πόσο πολύ έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια (προς το καλύτερο και το πιο μοντέρνο), αρκεί να ρίξει μια ματιά, και στον τρόπο που αμύνονται πλέον οι ομάδες -ατομικά και στο σύνολό τους- αλλά και στο πόσο σημαντικό κομμάτι παίζει πλέον η σωστή αμυντική λειτουργία στο χτίσιμο της επίθεσης. Της […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *